Illustratie van:

Kubota B7000 - Aanschaf Kubota b7000

Beste leden,
Ik overweeg de aanschaf van een b7000. Ik wil deze in Frankrijk gebruiken voor graafwerkzaamheden, maaien van bramen, uitgraven of frezen van boomstronken etc. Denken jullie dat deze machine voor mij de juiste keuze is? Eventueel tips voor aanschaf van een tweedehandsje? Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

+1
Yanmarthomas
K denk een beetje licht om bramen te maaien denk ik hoor
Yanmarthomas
@Yanmarthomas en frezen ook hoor
erik9831
@Yanmarthomas al de rest ook ...

Tips ... daar heeft iedereen hier een andere menig over/voorkeur eigen merk.
Yanmarthomas
@erik9831 wil alleen ff zeggen dat die trekker geen optie is voor zijn werk
erik9831
@Yanmarthomas Neen inderdaad, bedoelde ik ook 😄
+1
Wimsumar
Beste Arianne: De prestaties van een Kubota B7000 zijn vergelijkbaar met die van een potige kerel (of wijf 😉 ).
M.a.w., voor de omschreven werkzaamheden teleurstellend.

P.S.: (Ik heb zelf een vergelijkbare Iseki minitrekker maar zou m'n 'grotere' (landbouw)trekker (55 p.k.) voor genoemde werkzaamheden willen gebruiken).
+1
paulusmahandel
Ik zou kiezen voor een tractor met wat meer pk's, ongeveer 20 pk
en het liefste een 4 wiel aangedreven
Dit om teleurstelling te voorkomen.
Arianne
Helder, bedankt voor de reacties. Op zoek naar een sterkere machine. Tips hierover blijven natuurlijk welkom.
Yanmarthomas
@Arianne misschien iseki tu1900 sterke machine
paulusmahandel
@Yanmarthomas dit zou idd een goede keuze zijn.
deze motoren zijn "taai" omdat het een lange slag motor is
maar er zijn wel meer
Arianne
@Yanmarthomas oke, en dan ga ik er van uit dat 1900 staat voor het vermogen en een 1700 dan dus lichter is?
Yanmarthomas
@Arianne jap maar wat wimsumar al zegt
mklok
Het zijn super betrouwbare machines, ik heb zelf ook 1 gehad. Maar voor dit werk wel te licht.
Toemke
Bon, toch ook even reageren.
Ik heb een B7000 4x4. Daar heb ik geregeld mee gefreesd en dat gaat. Een weidebloter heb ik ook jaren gehad en gebruikt in de weide (natuurlijk) maar ook aan een bosrand met takken en struiken en tussen fruitbomen, veel lawaai door takken en wat nog allemaal maar ging er vlot door. Boomstronken frezen en graven daar heb ik geen ervaring mee (en ik weet niet goed wat je bedoelt met graven, Backhoe of schop vooraan, dat zou inderdaad een probleem kunnen zijn) maar voor het frezen van boomstronken zie ik geen probleem. De PTO is volgens mij krachtig genoeg op voorwaarde dat de frees aangepast is aan de tractor en het een deftige frees is en geen goedkope rommel.
De kracht van een potige kerel? Ik heb een kipper van 3meter die ik tijdens graafwerken in de tuin heb gebruikt. De Kubota hing eraan om dat ding door tuin te trekken en de grond te dumpen achter een verhoogd platform. Geen probleem behalve wanneer de grond te los is zodat de 4x4 al eens durft door te slippen omdat de trekker te licht is, even het sperdifferentieel induwen en het lukt wel. Dat zie ik geen potige kerel doen hoor, 2 ook niet.
Dit gezegd zijnde, het is evident dat alles veel vlotter zal gaan met zwaarder gerief maar de prijs zal ook zwaarder zijn. Veel hangt af van hoeveel werk je wilt verzetten.. aren of hectaren, eenmalig, geregeld hier en daar eens of als beginnende tuinaannemer...
Arianne
@Toemke bedankt voor je reactie. Inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat de b7000 qua verzorgen net aan zal zijn. Ik denk dat ik dus beter voor een zwaardere machine kan gaan.
+1
erik9831
@Toemke Helaas is de prijs niet meer ... Als ik soms de prijs van een minitrekker zie, zoals van een kubota B7000 flapperen mijn oren ook !!!

Dan kan je voor dezelfde prijs een Deutz, JD of andere trekkers kopen in zeer degelijke staat van rond de 50pk en meer.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7000 en hebben de trefwoorden kubota , maaien , frankrijk , graafwerkzaamheden en machine geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!