Lampen met stadslicht afkoppelen en werklampen monteren

Een vraag voor de elektro mannen hier,
wij hebben op onze agrotron lampen met stadslicht boven de knipperlichten staan. Deze diende vroeger voor de voorlader. Nu wil ik deze lampen verwijderen en werklampen plaatsen, maar als ik deze lampen aanzet dan gaan de koplampen in de neus uit(voor voorlader of frontlift). Wie kan mij nu zeggen hoe ik dit kan afkoppelen, dat als ik de werklampen aanzet de koplampen ook blijven branden?

mvg Tim

Deel dit topic

Reacties

JohnDeere5720
Je hebt een schakelaar met 2 of 3 standen zeker? (Net hoe je het bekijkt, uit, front of stads)
Aan de achterkant zitten er dan drie draadjes die de schakelaar in gaan, bij JohnDeere is de middelste draad 12V + de overige twee gaan naar de lampen toe.
Door de schakelaar te gebruiken stuur je of stroom naar de koplampen of naar de andere lamp die aan gaat. Ofwel als het kan even een tweede schakelaar er bij zetten, elke lamp een eigen schakelaar.

Ik hoop dat je er uit komt, heb verder alleen nul ervaring met Deutz trekkers 😉
deutzke106
Nee de schakelaar is aan of uit. Als je hem aanzet gaan de lampen aan en de koplampen uit. stadslicht brand gewoon als je de stadslichten van de tractor opzet. Tevens schakeld het groot licht ook nog eens op deze lampen. Dus als je de lampen aanzet zodat de koplampen uit zijn heb je ook nog gewoon dimlicht of wel groot licht.
Fendt926Driver
Er zit een schakel relais met 5 pinnetjes die dit schakeld ( maar ik weet natuurlijk niet waar die zit in jou trekker) de stroom van de koplampen over op de lampen op de koplampen. Zie dit relais te vinden en koppel 1 draad af en het werkt.
misschien alleen op contact en licht aan en omschakelen en luisteren welke er tikt/schakeld
casejxu
Zoek de schakelaar even op die de lampen wisselt. Tussen boven en voor. Als je deze draden volgt moet er volgens mij een of 2.relais.achter het dashboard zitten. Of een stekker die je om moet steken.

Om t dashboard er uit te halen. Even plat klein schroevendraaiertje naast t dashboard stukje je der in drukken. Iets klemmen en dan trek je t dashboard los van t klitteband
deutzke106
Dus de relais zitten echt achter het dashboard zelf? En niet op de printplaat?
casejxu
@deutzke106 voor 't omschakelen niet volgens mij
deutzke106
@casejxu Heb de schakelaar eruit gehad en ook het dashboard. Achter het dashboard zit nergens geen relais. Op de schakelaar komen 5 draden aan. Heb alleen nog niet de tijd gehad om het helemaal uit te meten. Iemand die het zo weet welke draad waarvoor is?
mvg
casejxu
@deutzke106 nee weet t niet uit me hoofd. Kon er zo ook even geen schema van zien en juist nu komt er geen voorbeeld trekker in de werkplaats. Zodra die er wel is zal ik je graag helpen
deutzke106
Niemand die mij kan helpen?
@RobDeutz104
RobDeutz104
@deutzke106 Om de draden die nu op de toplampen zitten te gebruiken voor werklampen, dan moet je een andere schakelaar nemen, en moet je het paneeltje losmaken waar de linkerschakelaars inzitten, en dan moet je , volgens mij stekker 4 nemen, en die aansluiten, dan kan je de draden bij het knipperlicht gebruiken voor werklampen
deutzke106
@RobDeutz104
Daar zit nu de schakelaar van de lampen. Heb inmiddels de werklampen al geplaatst. De schakelaar is toch gewoon aan\uit dus andere schakelaar is toch hetzelfde dan of niet?
deutzke106
Ben ondertussen te weten gekomen dat het toch met een relais zou werken. Nu moet ik relais 11,6 en 7 vinden. Kan deze alleen in niet vinden in de zekeringkast links achter in de cabine. Wie weet waar deze nog kunnen zitten?
+2
deutzke106
Opgelost, heb een relais overbrugt en nu werkt het hoe ik het wil

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden voorlader , werklampen , vroeger en lampen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
476