Maïs hakselen met Jaguar 870 op rups en Challenger.

Maïs hakselen met Jaguar 870 op rups en Challenger. Mais hakselen op één van de laatste percelen in Flevoland met de Claas Jaguar 870 van Pleizier & Timmer uit Nijkerk, voor de gelegenheid van rups voorzien. Op het land zien we een prachtige Challenger MT765C rupstrekker en een John Deere 6215R van ERF BV uit Zeewolde, beide met Areco BLW-Line hooglosser / overlaadwagen. Daarnaast een nieuwe Claas Axion 850 met Kaweco Radium 60 silagewagen. De mais wordt op het land in vrachtwagens overgeladen met een KATO HD820 III LC mobiele rupskraan en Volvo L70F shovel.

Deel dit topic

Reacties

kerstrunner
Allemaal prachtig materiaal! Maar die mais word wel heel duur denk ik dan?
T6020 power
@kerstrunner ja en op youtube staan wel meer blubberfilmpjes van hun.
tractortje
Karren kosten enorm veel hoorde ik en rijden deze op de baan ? En dat allemaal voor een beetje mais.(en tis dan nog nie heel nat)
Wimsumar
Beste Tractortje:

Quote Reactie van @tractortje:
En dat allemaal voor een beetje mais.

De rupstrekker/rups-overlaadwagen zijn van biologisch akkerbouwbedrijf ERF B.V. en helpen min of meer toevallig deze keer bij de maisoogst (omdat de mais met vrachtwagens afgevoerd moet worden).
De rupstrekker en overlaadwagen worden veelvuldig gebruikt op het 1.800 hectare tellende biologische akkerbouwbedrijf.

Zie (video) en lees meer:

erfbv.nl/nl/news/…
kerstrunner
@Wimsumar Het zijn niet alleen die (dure) overlaadwagens die extra geld kosten,het zijn dan ook nog vrachtwagens die over lange afstand moeten rijden,rupsen op de hakselaar,een extra laadkraan,een extra shovel... Maar het zal wel uitkomen,anders doen ze het niet zeker. En van zonlicht alleen geeft een koe geen melk hé
Wimsumar
Beste Kerstrunner:

Quote Reactie van @kerstrunner:
van zonlicht alleen geeft een koe geen melk hé

Dat heb je goed gezien. Er komt nogal wat vrachttransport bij kijken koeien van voer te voorzien. Daar kunnen nog de transportbewegingen bij opgeteld worden voor de afvoer van melk, 'vlees' (dieren) tot zelfs de mest. (En daar kun je ook van zeggen dat het wel uit zal kunnen, anders zouden ze het niet doen......... ehhhh,.... de transportbedrijven).
Axion840
ERF BV verbouwt deze biologische maïs en heeft dit weer verkocht, de bio mais wordt altijd over grote afstanden getransporteerd dus het gebeurt vrijwel altijd zo daar alleen dit jaar voor het eerst met hun eigen wagens erbij .

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden hakselen , shovel , john deere , flevoland , claas , Mais , erf en mais hakselen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
293