Illustratie van:

Kubota B7000 - Krachtig genoeg voor overtopfrees?

Hallo,
Vraagje van een nieuweling.
Is een Kubota B7000 krachtig genoeg een weide te frezen en overtopfrezen? En passen deze opzetstukken uberhaupt op een B7000?
Kan er online niet veel over vinden...
Alvast bedankt voor een antwoord!
Groeten,
Lander

Deel dit topic

Reacties

Tinus
+1
erik9831
@Tinus Niet echt het meest perfecte filmpje, het resultaat van wat hij levert is niet echt geweldig te noemen. Je ziet ook dat het reeds een keertje eerder gebeurt is, waardoor het wel goed gaat. Goed is nog ruim te noemen, want het groen word zelfs nog niet ondergewerkt, wat bij een overtopfrees echt wel een must is.

Maar ik denk als je de frees net iets dieper gaat plaatsen, hij hier wel problemen gaat krijgen van het te weinig kracht hebben. (afhankelijk van de grondsoort uiteraard)
Tinus
@erik9831 Nog eens gekeken, volgens mij heb je op alle punten gelijk 😄
robbin lamers
Hou er wel rekening mee dat een b7000 een linksomdraaiende aftakas heeft. Vermogen heb ik geen ervaring mee.
paulusmahandel
@robbin lamers nee dat is niet waar, enkel de B6000 heeft linksom draaiende aftakas
de B7000 gewoon rechtsom.
@lflies Ik zou persoonlijk er ook een zwaarder type voorhangen, of misschien het werk laten doen.
robbin lamers
@paulusmahandel oke, sorry, dan heb ik niets gezegd.
roscho
Een B7000 heeft 14 pk (volgens Tractordata.com). Ter vergelijking: met mijn Hinomoto C144 (17 pk) trek ik een frees van 1,35 m. en die is eigenlijk net te groot, laat ik hem diep werken, loopt het motortje warm. Ik denk dat die B700 dus zijn handen vol zal hebben aan een freesbreedte van 1 m., vooropgesteld dat je langzaam genoeg kunt rijden. In ieder geval zul je in 1 werkgang alle groen niet wegkrijgen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kubota B7000 en hebben de trefwoorden kubota , weide , aankoop en krachtig genoeg? geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!