Illustratie van:

John Deere 6100 - Omkeerschakelhendel gaat ineens erg zwaar.

Omkeerschakelhendel rechts op het schakelpaneel is alleen met 2 handen te bedienen. Via een bowdenkabel verbonden aan de powr-quad bak. Tot heden 7000 uur probleemloos gewerkt, bij 6500 uur is een grote beurt uitgevoerd. Zit het probleem in de kabel of in de bak?

Deel dit topic

Reacties

jd user
Bowdenkabel.Even paneel eraf .en dan zie je een kapotte halve maantje wel liggen.Even een nieuw half maantje ertussen schuiven en klaar.
spotmelker
@jd user Ik heb het paneel er al af maar waar hoort dan dat halve maantje precies te zitten, ik heb hem namelijk niet zien liggen.
MartinZaandam
Ik heb geen verstand van John Deere, maar een Bowdenkabel werk alleen als je iets hebt om de kabel te spannen en dat gebeurd meestal met een hendel, die de binnendraad om een halve maan trekt. Misschien wordt dat bedoelt. Sorry, correct me, when I am wrong
+1
spotmelker
@MartinZaandam @jd user Na een telefoontje met Koop v/d Wal heb ik het nog eens goed bekeken maar de constructie is veel simpeler. De schakelhandels van de omkeerschakeling en de powrquad draaien op een centrale as en via een hefboompje die haaks op de handle zit wordt de kabel in of uit geduwd/getrokken. De kabel is aan de andere kant met een kleiner hefboompje verbonden die de bak in gaat. Het is vrij 'recht toe-recht aan'. Het hefboompje aan de bak zit net binnen het hoofdframe/chassis van de trekker en daar had zich een berg vuil (m.n. gras en stof) opgehoopt. Het zaakje werkt weer naar behoren.
jd user
Je moet even 15 a 20 cm onder de handel kijken.Daar waar de kabel in een houder komt.Daar hoort dat halve maantje te zitten.Als voorbeeld kun je dat aan de hydrauliekhandelkabels wel zien .DEze zitten ondr de handels.Maar het is zoals @MartinZaandam zegt.Ik leg het wat moeilijk uit.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6100 en hebben de trefwoorden john deere , versnellingsbak , bak en omkeerschakeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!