Scheurtjes in vliegwiel en drukgroep

Hallo,

Mijn koppeling van de john deere 3130 wou ik nakijken. Nu haalde ik de drukgroep eraf en nu zag ik allemaal scheurtjes in de drukgroep en het vliegwiel. Sommige zijn redelijk diep ook. Kan dit kwaad? Heeft iemamd hier ervaring mee? Is dit te maken? Zijn er nog vervangende onderdelen voor?
Ik hoor het graag

Thomas

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

nhmonteur
Zoiets kom je wel vaker tegen bij dit soort koppelingen. Zou de druk groep gewoon vervangen en het vliegwiel evt iets afdraaien als deze niet mooi vlak meer is. Is het vliegwiel verder mooi vlak dan gewoon iets opschuren en de nieuwe drukgroep er tegenaan
+1
erik9831
Ik denk dat hier nog wel onderdelen voor te vinden zijn. Daarvoor zou je eens langs moeten bij een dealer, die weet je dit met 100% zekerheid te zeggen.

Ik zou niet twijfelen, ik zou het meteen vervangen als ik dit zou zien bij mijn eigen trekker. Je kan misschien nog 10 jaar zonder problemen rijden, maar ooit gaat hij breken en dan is het probleem erger. Als je hem nu toch open hebt, gewoon alles in 1 keer vernieuwen, ook de dichting achter het vliegwiel.
varken
Vekoma frictie bellen als je geen onderdelen kan vinden
van-der-loo
Ook al vaker gezien, gewoon vervangen wil je onprettig rijgedrag voorkomen of erger dat hij door middelpuntvliegende kracht uit elkaar spat. Te warm geweest door langdurig op te koppeling te rijden ,Of onjuiste afstelling
GROENEDEERE
Ik zou dit onderdeel vervangen en er niet langer mee gaan werken.
De scheurtjes zitten zo te zien rondom.
Bij zwaar gebruik zou het kunnen breken en zelfs als je er trekkertrek mee doet exploderen. Dan kun je een nieuw koppelingshuis bestellen.
De onderdelen zijn gewoon te bestellen bij de lmb
stefan310
Even vekoma-clutch.nl/ bellen. Die kunnen je zo vertellen wat je er mee kan. En die hebben nagenoeg alle (standaard) koppelingen op voorraad.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden john deere , koppeling , onderdelen , drukgroep , ervaring en vliegwiel geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
432