Hatz 2L30c - Hoe veel olie moet er in het blok

Beste tf'ers
Ik heb een Hatz 2L30c 2 cilinder diesel, maar geen vuldop/oliepijlstok. Nu wil ik weten hoe veel olie er in het blok moet wie o wie kan me helpen

Blok heeft altijd onder zijl gestaan toen de dop zoek raakte

Deel dit topic

Reacties

Fordje4600
@old man jose dat zijn 3 en 4 cilinders.... ik heb een 30 pk 2 cilinder
+1
old man jose
@Fordje4600
Ik bedoel hiermee dat er genoeg te vinden is, maar als je niet verder kijkt dan je neus lang is vind je ook heel weinig.
Vooruit nog een poging.

hatz-diesel.com/uploads/tx_hatzproducts/…
+1
Fordje4600
@old man jose dus jij zegt dat ik kortzichtig ben? Ik heb op sites gekeken en overal maar kan niks vinden..... bedankt voor UW "hulp" je kan ook gewoon antwoorden en je helpt of je houd je stil als je alleen maar onzin uitkraamt...
basia
@Fordje4600

Van de (nieuwere) 2L41 kan ik wel vinden ; en daar geven ze op : 4,5 l (zonder carter ) en 7.5 L met carter .

Dus er bestaan 2 uitvoeringen wat smeersysteem betreft (Dry-sump of de motor met normaal carter )

De 2L30 zal ook zo rond deze inhouden hebben ( zelf zou ik motor aftappen en eerst b.v. 4 L vullen en steeds 1 L bijvullen tot max olie peil , zo weet je hoeveel je er in hebt gedaan .
Fordje4600
@basia ik heb dus geen peilstok 😬
+1
old man jose
@Fordje4600
Je gaat gewoon te ver ik heb je nooit kortzichtig genoemd, maar als je een 2 cil hebt dan zijn de andere 2 cil gelijk wat het olie peil is omdat het zelfde blok er omheen zit.
Ook zit ik je niet door de zeik te halen zoals jij denkt, als je goed bedoelde hulp aanziet als onzin ligt dat aan jouw IQ.
En als je het nodig vind me op deze manier te bedanken koop dan bij een dealer gewoon een HANDBOEK, en ga verder met zoeken.
Oh sorry dat ik gewoon mijn grijze cellen logisch hun werk laat doen en vandaar uit redeneer, zo zit ik nu eenmaal in elkaar.
Nogmaals ik wilde je alleen maar helpen, het gevoel dat dat moet word door uw comment niet minder.
+1
Fordje4600
@old man jose mooi verhaal. Bij mij kwam.het over als je bent kortzichtig, ik vraag gewoon naar olie en daar wil ik geen antwoord op met andere motoren. Dan zeg je ze hebben dezelfde inhoud klaar

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden olie , blok , diesel , cilinder , 2 cilinder en hatz geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
216