HATZ TL116

De restauratie van een TL116

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Eindelijk zijn de rollen omgedraaid. Vanavond eens de trekkers bij elkaar gezet en kon het niet laten deze foto te maken.

Bekijk de 8 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

De twee strijders bij elkaar.

Bekijk de 26 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Van de week even met de trekker naar de weegbrug geweest. Bij terugkomst viel er heel even een prachtig gouden zonnetje over de trekker. Echt apart hoe de lichtgroene verf daar op reageert. Ik wilde graag weten wat hij weegt, om te weten of ik hem achter de auto mee mag nemen. Nogal vervelend als je hem een keer ergens ver weg langs de weg moet laten staan. Over de kar gesproken; Ik heb de Hulco en de Hapert verkocht en wil wat anders terug kopen. Heeft iemand ervaring met Eduard karren? Vroeger leek het me maar slappe zooi, dus heb ik er nooit serieus naar gekeken. Maar als ze echt zo slecht waren, zou je ze niet zo veel zien en ze hebben wel een lekker laag eigen gewicht. Het lagere gewicht moet ergens vandaan komen natuurlijk, maar misschien zijn die andere wel onnodig zwaar uitgevoerd.

Bekijk de 47 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Vandaag de Hatz de eerste keer aan het werk gehad. Hij is vandaag meegeweest de buurt in om een partij klinkers op te halen. We zijn gestopt met laden omdat dat de banden van de kar best wel begonnen te knijpen en ik heb hier al eens een klapband mee gehad. Dus maar even niet teveel risico genomen. Vandaag wel ontdekt dat de uitlaatpakking niet dicht zit, er zitten oliespetters aan de binnenkant van de motorkap. Er zit een origineel dun aluminium(?) pakkinkje tussen, maar die houdt hem dus niet goed dicht. Misschien toch maar eens een dikkere pakking te vinden die zich beter kan aanpassen of misschien een stapeltje van die dunne schijfjes er tussen.

Bekijk de 29 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Ik mocht vandaag weer met de Hatz op sjouw. Bijzonder sfeertje zo met die mist!

Bekijk de 11 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Vandaag mocht mijn betere helft haar kerstpakket ophalen en ivm de corona was het idee geboren om dat met een drive-in te doen. De vraag was om de auto's te versieren of met iets aparts te komen. Dus kwam de vraag of ze de Hatz mocht lenen en zo mocht hij vandaag z'n best doen om het kerstpakket thuis te halen. Het was een geslaagde dag, er kwam heel wat bijzonder spul langs!

Bekijk de 13 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Oei, wat gaat zo'n trekker hard van je af, als hij in een vochtig hokje staat. Gelukkig mag hij een poosje logeren bij familie met een verwarmde garage. Dus heb hem vanmorgen weg gebracht. Wat een bijzonder sfeertje maar wel koud!

Bekijk de 2 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

En daar staat hij voorlopig, lekker droog en met warme voetjes. Erg blij mee, zo komt hij nu even de natste tijd door. Als het straks weer wat droger weer wordt, komt hij weer terug. Dit was tevens de laatste foto die ik met de oude telefoon heb gemaakt. Na 5.5 jaar afscheid genomen van m'n ouwe trouwe Huawei. Hij deed het nog goed, maar begon wel erg traag te worden en ik vond het zonde om al m'n foto's met een verouderde camera te maken.

Bekijk de 10 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Vanmiddag de Hatz weer thuisgehaald, na 3 maanden uit logeren op een lekker warm plekje. De foto is op dezelfde plek gemaakt als de vorige foto, vandaag op de eerste dag van het voorjaar ziet het er allemaal al weer een stuk vriendelijker uit.

Bekijk de 20 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

De Hatz slaapt achter de 155, dus die moest van z'n plek om de Hatz er achter te zetten. Dus toch maar even samen op de foto gezet.

Bekijk de 14 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Vanavond nog wat wezen helpen kantjes bij te harken. De Hatz was mee als vervoer en mocht na afloop nog even op de foto.

Bekijk de 14 reacties »

Hatz TL 13

Hatz TL 13

Dit is de veer van de maaibalk van de Hatz. Zou je zo'n veer kunnen laten verzinken? Of zou die door de warmte van het verzinken z'n kracht kwijt raken? Ik wilde hem dan met een soort beugel omheen uit elkaar trekken, zodat de windingen niet aan elkaar gaan plakken.

Bekijk de 20 reacties »