Foto van: Rickhn

Kubota Zitmaaier

Foto’s
6
Video’s
0
Topics
1

Informatie over de Kubota Zitmaaier

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Zitmaaier.

Ervaring

Er is één lid die 20 draaiuren ervaring heeft met deze machine. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Gebruikerservaring

Kubota gr1600

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Kubota Zitmaaier - Kubota f1900 aftakas werkt niet (goed)

Dag,

Ik heb een kubota f1900 zitmaaier diesel . Degelijk apparaat met welbekende motor die ook in kranen en minishovels terug te vinden is. Echter; de aftakas schakelt niet (goed) in. Dit mechanisme is het zelfde als bij dergelijke minitrekkers van kubota. Het gaat namelijk om een aftakas welke hydraulisch wordt ingeschakelt, door middel van het indrukken van een lamellenpakket welke fungeert als een siort koppeling. In eerste instantie dacht ik dat de lamellen versleten waren. Ik heb deze tandwielkast uit elkaar gehad, lamellen niet versleten. Vervolgens dacht ik dat de zuiger van het pakket versleten was. Afdichtingen vervangen, hielp nog steeds niet. De aftakas draait als hij geen weerstand heeft namelijk wel rond als je deze inschakelt, maar je kunt hem tegenhouden met je hand. Het enige wat ik nu nog vermoed is dat de druk te laag is waardoor hij het pakket niet genoeg in elkaar drukt. De oliedruk op het heffen van het maaidek is goed, en hij rijdt ook vlot voor en achteruit. De aftakas schakelt niet in dmv een ventiel, maar dmv een klepje wat dicht staat als de aftakas stil staat, en open staat als de aftakas rond draait. Er staat dus altijd druk op, ook als de aftakas niet is ingeschakelt. De olie kan wanneer de klep dicht staat via een andere olieleiding die naar het filter gaat circuleren (retour). Filters zijn allemaal vervangen, olie is schoon en op peil.

Is er iemand die dit probleem herkent/ervaring heeft met dit type zitmaaier etc? Als de druk te laag is, waar zou dat dan door kunnen komen als het maaidek wel gewoon goed heft wat op dezelfde oliepomp zit.

2 reacties


Foto’s

« Alle Kubota machines