Schuitemaker Robusta

Foto’s
420
Video’s
7
Topics
5

Informatie over de Schuitemaker Robusta

We hebben helaas nog geen technische specificaties van de Robusta.

Ervaring

Er is een <strong>handvol</strong> leden die ervaring blijken te hebben met de Robusta, gezamenlijk zo&apos;n 10.742 draaiuren. Elk lid kan zijn ervaring met deze prachtige machine toevoegen. Word ook lid »

Geen gebruikerservaring opgegeven

Achteraanzicht
Zijaanzicht

Actuele vragen Stel ook een vraag »

Schuitemaker Robusta - Ombouwen naar perfekta

Is het mogelijk om onze Schuitemaker robusta (wormpomp) on te bouwen naar een schuitemaker perfekta (vacuümpomp)?
Lijken mij op het oog namelijk grotendeels dezelfde tanken.

2 reacties


Schuitemaker Robusta - Wil slecht beginnen met pompen en komt dus soms moeilijk vol

Onze robusta 125 wil slecht beginnen met vol zuigen, als je hem op vullen hebt, afakas aan en dan de afsluiter los doet gaat de slang heen en weer en kan je de slag van de pomp voelen. als we hem een tijdje op volgas laten lopen (1000 tpm) begint die wel met vullen. dit probleem hebben we met de zuigarm en normale slang. iemand een idee?

17 reacties


Schuitemaker Robusta - Prijs nieuwe wormpomp ?

Wat is de prijs van een nieuwe wormpomp/revisie van een schuitemaker robusta ptw80? 4000L/min

17 reacties


Schuitemaker Robusta - Hoog/laag functie op versnellingsbak

We hebben sinds een aantal jaar een Schuitemaker Robusta 103. Het is een 10,3 m3 tank met een 6m3 Borger pomp. Deze tank hebben we volledig gereviseerd.

Het is een van de eerste type Robusta, en volgens mij door Slootsmid opgebouwd. Tussen de aandrijving en de Borger pomp zit een versnellingsbak met 6 standen, welke door de vorige eigenaar bediend werd door middel van bowdenkabels. Ik heb deze bij het reviseren eraf gesloopt, omdat ik het niet echt functioneel vond. Nu hebben de nieuwere types Robusta een ander type versnellingsbak met een hoog/laag functie door middel van een cilinder. Bij mijn versnellingsbak zit er achter de 'schakelpook' ook een klein hendeltje, welke erg moeilijk te bewegen is, waarschijnlijk omdat deze nooit gebruikt is. Ik verwacht dat deze misschien kan zorgen voor de 50% vertraging, maar weet dit niet zeker. Nu was ik benieuwd of het mogelijk was om aan deze hendel een hydraulische cilinder te maken, zodat ik hem kan schakelen naar hoog/laag.

Heeft iemand ervaring met dit type versnellingsbak? Ik hoor het graag!

17 reacties


Schuitemaker Robusta - voorsnijkast

Wij hebben een schuitenmaker robusta 12,5 kuubs giertank met vredo voorsnijkast. nu hebben we het probleem dat er vrij regelmatig van die klauwbekapblokjes van de koeien in de pomp vast slaan. deze kunnen blijkbaar door de voorsnijkast heen. de voorsnijkast is vorige winter nog helemaal gereviseerd, dus het kan niet aan kapotte vingers/messen liggen.

weet iemand een oplossing voor dit probleem. er zit bijna geen kuilgras in de mest, en de mest is ook wel aardig dun hier

42 reacties


Top 6 video’s Alle video’s »

Top 6 foto’s Alle foto’s »

« Alle Schuitemaker machines