Case International Maxxum 5150 Plus

30 video's van @Valtrapowerr

Valtrapowerr
Kuil verdelen, kuilverdeler in testfase.

beste te zien op 720P 😉

Reacties

Siebenga
Waar moet dat gras heen? Van de bult? Wat een toeren
mf565
Prachtig deze trekker, je hoor hem wel minder op kuil als de inter die floot nog wel eens
Mispelaar
Ziet d'r mooi uut! hoeveel ha?
zetor4ever
@Mispelaar
13ha
@valtrapowerr
mooi filmpje, gaat mooi zo als je niet telkens achterom hoeft te kijken
izander
Arie op de trekker zeker
Valtrapowerr
@Siebenga testfase, aftakas te slap, ging er elke keer door, dit was even de oplossing zeg maar 😉
Valtrapowerr
Dankjullie!

@izander, Arie is altijd kuilbaas he 😉
Siebenga
Ik ken het! Maar hiermee heb je de flensen wel zo van de schotels liggen 😃
Valtrapowerr
@Siebenga zijn handig zat daar 😃 maar komt wel verandering in die aftakas natuurlijk, eerst was nog de gedacht om vooruit te verdelen en teruguit ook, maar dat werkt niet omdat tie dan elke keer uit het raam moet gaan hangen om een hydro handeltje om te zetten, komt keer een gewicht in.
izander
Weet ik maar kon het niet zo goed zie leek op een ander
Valtrapowerr
@izander valt meestal niet erg goed te zien op foto of video 😛
izander
Ja
Valtrapowerr
@Mispelaar 12, 13, 14 of 15, dat heb ik gehoord tijdens de koffie 😛
Joop3
Quote @Valtrapowerr:
eerst was nog de gedacht om vooruit te verdelen en teruguit ook, maar dat werkt niet omdat tie dan elke keer uit het raam moet gaan hangen om een hydro handeltje om te zetten,

Is heel eenvoudig op te lossen met een elektrisch bedient 6/2 ventiel. Dan hoef je allen nog maar een knopje in de cabine om te zetten.

Als je een goede verdeler en kuilbaas hebt, dan is het echter in 1 keer vlak! 😃
johndeere6230
De borden staan eigenlijk net te breed 😉 want als die met de achterbanden het meteen mooi vlak aan 😉 en als die hem iets minder diep er doorheen haalt komen eer minder minder grote ruggen te liggen 😉
Valtrapowerr
Als je dat alles bij elkaar opteld komt het er dus op neer, dat je smaller moet verdelen en dan dus een dikkere laag aan moet rijden, dun laagje krijg je nog altijd beter vast als een dikke laag.
johndeere6230
@Valtrapowerr

das waar maar als je hem in een keer vlak heb kan je langer rijden krijg je hem even vast of miss wel vaster en anders douw je hem er nog een keer iets dieper(zoals nu) doorheen en dan hoef je een keer minder te verdelen 😉
johndeere6230
En dan hen je ook een dun laagke 😉
Valtrapowerr
Gedoe ook met dat kuilen 😃
johndeere6230
Valtrapowerr
Balen is dan toch een uitkomst he 😃
Corne S
@Siebenga

Kuilverdeler was hier in testfase. Tussen de kuilverdeler en de frontaftakas zit een extra tandwielbakje: kramp.com/shop/action/…

Om de draairichting om te keren en de snelheid te halveren (540 machine terwijl frontaftakas 1000 is). Om te voorkomen dat het tandwielbakje aan puin draait, was het een kwestie van een lichte slipkoppeling en indien nodig zwaarder afstellen. Bij meer toeren gaat hij door de gang minder snel af. Bovendien, iets breekt doordat de kracht erop komt, niet de snelheid. Meer toeren en minder snelheid bieden uitkomst.

Volgens mij komt dit gras uit mijn miedema wagen met 7 mesjes. Dit lost al niet zo dun.
Corne S
@Valtrapowerr

Lekker hoor, we hebben het al uit zitten te rekenen, dat kampje balen was toch duurder als in de kuil. Bovendien legt het gras dan al thuis, vergeleken met de balen.

In het filmpje kun je wel goed zien welke schijnwerpers nieuw zijn op de rand van de cabine.
Valtrapowerr
@Corne S heb je in de berekining ook extra personeel meegerekent? de kuilplaat? en die plastic rol krijg je ook niet voor niets 😉
Valtrapowerr
Quote @Corne S:
Volgens mij komt dit gras uit mijn miedema wagen met 7 mesjes. Dit lost al niet zo dun.

volgens mij komt dit uit de strautmann 😉 weet het haast wel zeker 😉
HollandNew
@Valtrapowerr

De kuilplaat kun je dan gebruiken voor de balen want die moeten ook ergens staan dus dat maakt niet uit 😉
Corne S
@Valtrapowerr

Berekening was alleen gebaseerd op de kosten van loonwerker. In een half uurtje tijd had hij dat extra gras thuis gehad met de opraapwagen. Nu is het 3 keer zo duur vergeleken met de opraapwagen. Als het nog onder hetzelfde zeil past, hoef je het zeil en het personeel niet mee te rekenen. Bovendien leggen die balen dan nog in het land, en heb je ook personeel nodig om ze te halen.
Valtrapowerr
@Corne S klopt maar allicht minder personeel als inkuilen. maar neemt niet weg dat kuilen bij jullie goedkoper is
broeker
Voederwaarde verliezen kan je ook nog mee berekenen. Denk dat balen ten opzichten van kuilen minder verlies met zich meebrengt.

@Corne S Volgens mij heeft mijn broer nog een foto van jullie 744 op de kuil op zijn computer staan. Gemaakt tijdens zijn stageperiode, pakweg 7 jaar geleden, bij jullie. Zal is kijken of ik die kan vinden.
japie82
Quote @Valtrapowerr:
extra personeel meegerekent? de kuilplaat

Zijn 2 dingen waar ik het niet met je eens ben: Wij kuilen altijd met z'n 2en en balen halen doen we ook altijd samen, balen verzamelen en thuis weer opstapelen kost meer tijd dan kuilen + toedekken.
Als we alles in balen doen hebben we een paar duizend van die dingen, dan kunnen we zoveel vrachten zand neerstorten als we willen, het wordt in de winter 1 grote baggerbende dus betonplaat hebben we ook nodig.
En dan komt nog bij dat je in de winter veel meer tijd nodig hebt om ze allemaal weer vd stapel te halen, open maken, veel meer troep op te ruimen en je hebt een duurdere voermachine nodig.
Corne S
@broeker

Kijk eens aan, de broer van Hugo is ook op TF. Wat is het wereldje weer klein.
Corne S
@japie82

Plus het folie wat niemand wil hebben, wat goed geld kost om af te voeren. Verder heb je ook sneller last van gaatjes door het transporteren. Ook zijn de vaste kosten hoger bij het balen maken, zoals het net en de folie.

Verder zijn er ook nog voordelen te bedenken, maar het is een kwestie van voor en nadelen afwegen afhankelijk van de omstandigheden.
japie82
Het is een mooi systeem om een partij apart te houden en voor boeren die anders een te lage voersnelheid hebben om broei in de kuil voor te blijven.
Voor de meeste boeren is het veels te bewerkelijk en daardoor te duur.
broeker
@Corne S Ja kijk al tijdje op deze mooie site. Zelf ook maar een profiel aangemaakt. Trouwens ik ben het jongste broertje van Hugo.
Valtrapowerr
@japie82 dat klopt, bij jullie is het dan ook nooit goedkoper, gewoonweg omdat jullie veel te veel gras hebben om te balen en je voersnelheid voldoende hoog is: bij ons en nog wel meer bedrijven is die niet hoog genoeg om het fris te houden, in de winter/najaar zou het net kunnen, dan gaat er hier dubbel zoveel gras door. Dit geldt ook voor S en nog wel meer bedrijven.
jullie doen het dan met z'n 2en, er zijn er velen die het met meer doen, ziet er meestal nog wel wat man om de kuil lopen..
Valtrapowerr
Quote @japie82:
Het is een mooi systeem om een partij apart te houden en voor boeren die anders een te lage voersnelheid hebben om broei in de kuil voor te blijven.
Voor de meeste boeren is het veels te bewerkelijk en daardoor te duur.

precies, dat probeer ik ook te zeggen in bovenstaande reactie 😃

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
36
PUNTEN
0
WEERGAVES
345