Steyr 9078

13 Steyr 9078 video's

Baltus_steyr
Grasoprapen met een steyr 9078 en een taarup 1030. Dit met een taaie 1 e snede met de messen op 4 cm snijlengte!

Reacties

radium45
Hier zie je 1 van de kenmerken van de originele Taarup rotor. Het naar links laden in de wagen.
Baltus_steyr
@radium45 Deze rotor is aangepast/ verstevigt . En waar baseer je dat op dat de orginele rotor naar links laait? het kan toch ook toevallig zijn dat deze persoon op dit filmpje veel links laait?
SJB533
@Baltus_steyr
36/37 messen?

Ligt een Sisu in t vooronder, of niet?
Baltus_steyr
@SJB533 de aantal messen weet ik niet precies, wel weet ik dat de snijlengte 4 cm is. Hier licht volgensmij een isisu motor in. Deze is van bouwjaar 2000, daaronder zijn het volgensmij de wat mindere bwm motoren heb ik me laten vertellen!!
SJB533
@Baltus_steyr
De MWM's waren idd een mindere periode.
Baltus_steyr
@Baltus_steyr der kunnen idd 74 messen in , en ik heb de helft van de messen erin zitten. dus idd 37 messen. Snijdt mooi kort.
SJB533
@Baltus_steyr
74 zie je praktisch nooit 😉
Baltus_steyr
@SJB533 volgensmij is dat ook niet te doen. niet voor de wagen en niet voor de trekker. Nu het 1 ste snede was erg taai spul, daarom mooi rustig aan gedaan. verwacht dat de 2 de snede harder kunnen rijden. maar dan zal de wagen de trekker wel smoren, met maar 80 pk tjes haha.
radium45
@Baltus_steyr Een Taarup heeft nu eenmaal de eigenschap naar links te werken, wij hadden van alle Taarups die wij gebruikt hebben de linker binnenkant voorzien van een gladde plaat aan de binnenzijde omdat je anders deuken in de profielplaat kreeg.
SJB533
@Baltus_steyr
Vind het al heel wat, dat deze er voor staat. Dat hele korte snijden kan volgens mij alleen maar met hooi en een zwaardere trekker
HolderB12
@Baltus_steyr Van der Meij heeft een mooie MC 130 staan zag ik van de week. Neem aan dat jou Steyr daar ook weg komt.. is dat niet wat voor deze wagen?
Baltus_steyr
@SJB533 In het begin lade ik met 6 a 7 km per uur , en op t laatste zo 5 km per uur. dat ging toen te gek. later met 4 a 5 km geladen ging mooi. Tot halverwege het witte doek ging prima daarna moest de trekker er behoorlijk voor werken. kan natuurlijk ook niet anders met dat taaie groene spul. Verwacht dat het 2 de snede wel wat mooier gaat. Wagen loopt best mooi en licht!!
Baltus_steyr
@HolderB12 dat klopt, deze hebben we van van der meij weg!! Wij willen het wel bij steyr houden haha. Verder eerst nog door met deze trekker. Mischien dat op den duur een andere trekker komt, rond de 120 pk. Gaat denk ik hardt zat voor zown wagen!!.
930triplemaaier
@Baltus_steyr dat ie naar 1 kant laadt komt door de spiraal in de rotor
Baltus_steyr
@radium45 ik zal der in het vervolg is op letten!! De wagen loopt al een stuk beter/mooier dan de Miedema Presto!!.
radium45
Quote @Baltus_steyr:
De wagen loopt al een stuk beter/mooier dan de Miedema Presto!!.

Dat is een feit, die hadden wij ook voordat er een nieuwe Taarup kwam, de keus was toen snel gemaakt wat de volgende ging worden. Ik had er meestal een scherpe JD 4440 voorstaan en later een MX150 met een 170 pomp. Laden ging als een speer maar je moest het wel met beleid doen om de wagen niet al te veel pijn te doen.
Baltus_steyr
@radium45

Ik hoop dat we ook nog veel plezier van de wagen kunnen hebben. En ja een mx 150 met 170 pomp, dan moet je zeker met beleid laden haha.
CaseCS130
Klein maar dapper noemen we dit.
Baltus_steyr
@CaseCS130 wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd ofniet haha.
CaseCS130
@Baltus_steyr Ben je weer wat op je plaats in Nederland? Of straks weer terug naar Canada?
Baltus_steyr
@CaseCS130

Ik ben sinds Oktober weer in Nederland. De eerste paar weken was ik het zo weer gewend. Maar wat zijn de percelen hier klein zeg, vergeleken met Canda haha. Vroeger vondt ik het niet opschieten. Sinds ik naar Canada ben geweest, zijn we hier zo klaar met alle werkzaam heden haha. Nee ik ga niet meer naar Canada. This de bedoeling dat ik hier straks ga boeren!
CaseCS130
@Baltus_steyr Goed dat je het hier nog leuk genoeg vind om te gaan boeren. Gaat tegenwoordig niet vanzelf meer hier, maar overal is wel wat natuurlijk.
Baltus_steyr
@CaseCS130 Tja, Canada loopt zon 20 jaar achter met regels. En verder is het sociale in Canada minder.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
23
PUNTEN
3
WEERGAVES
3