Accu

Aspergeruggen met extra tunnel

Men kan de tunnels door deze nieuwe Engels MBZ (M-Bogen Zetmachine) machine plaatsen. De door een accu aangedreven unit plaatst de vooraf gebogen staven in een hulpframe om ze later in de grond te persen. Hierdoor komt er extra ruimte vrij boven de aspergeruggen welke extra opgewarmd kan worden door de zonnestralen. De verhoging is duidelijk te zien op de foto. Reageren mag.

0 reacties


Jungheinrich toont eerste stapelaar met li-ion accu

Door de geïntegreerde, onderhoudsvrije lithium-ion accu is de stapelaar lang inzetbaar en altijd klaar voor gebruik. De 'ERC 216zi' heeft een compleet nieuw, revolutionair design dankzij de centrale positie van de lithium-ion accu. Deze stapelaar is dus nóg compacter en eenvoudig te manoeuvreren.

0 reacties


Ford 2000 - Accu geschikt voor Ford 2000

Nu een Dynac accu 12 V, 120 Ah (62034N)
Moet vervangen worden

4 reacties


Eurotrac gaat elektrisch

Het levering programma van de Eurotrac compact shovels wordt verrijkt met een elektrische uitvoering die vanaf heden verkrijgbaar is.Het gaat hier om de Eurotrac W11-E , een compacte machine van 2300kg met een hefvermogen van 1150kg. Deze machine beschikt over een lithium accu van 400A/60V waar men onder normale omstandigheden 6uur kan werken , men moet rekening houden met een oplaad tijd van 2 uur. Importeur de Heus ontwikkelde deze machine samen met de fabrikant en zette 3 prototypes bij verschillende gebruikers in gedurende een jaar. Hierdoor heeft men de nodige ervaring opgedaan…

0 reacties


Trioliet introduceert de nieuwe Triomatic WB 2 250 voermachine op accu

Dit is de nieuwe voerrobot van Trioliet, de Triomatic WB 2 250 op accu. De Triomatic WB beweegt zich op wielen door de stal en over het erf zonder stroomrail. De robot volgt zijn route via een inductiedraad of transponders in de vloer.

De nieuwe voerrobot is een aanvulling op de bestaande Triomatic serie. De huidige voerrobots zijn de hangende Triomatic HP en de rijdende Triomatic WP op stroom. Het verschil met de nieuwe Triomatic WB (Wheeled Battery) is dat deze zich door de stal en op het erf voortbeweegt zonder rails. De robot is voorzien van een 600 Volt NiMH-accu. NiMH-accu‘s hebben veel capaciteit, een lange levensduur en een korte oplaadcyclus.

0 reacties


Deutz F2L514 - 4n welke accu heb ik nodig?

Sinds zaterdag blije eigenaar van mijn 4e trekker, een Deutz F2L514/4n uit 1958. as zaterdag gaan we hem ophalen, echter is hier geen accu bij. welke accu qua AH en afmetingen past hierin?

0 reacties


Waar laten we straks onze zonnestroom? In grote batterijen op zolder

Uiteindelijk moeten veel huishoudens eraan: een accu die de zelf opgewekte stroom van bijvoorbeeld een zonnepaneel opslaat. Hoewel zonnepanelen enorm populair zijn, valt dat met thuisaccu's nog erg tegen. Maar het ligt voor de hand dat daar de komende jaren verandering in komt.

0 reacties


Accurevolutie in groenvoorziening

Steeds vaker gebruiken groenvoorzieners machines die voorzien zijn van een accu. De ontwikkelingen gaan snel. Er zijn al prototypes die benzinemotoren overstijgen qua vermogen en uithoudingsvermogen. Elektriciteit is booming, aldus de leveranciers.

0 reacties


Accurevolutie in groenvoorziening

Steeds vaker gebruiken groenvoorzieners machines die voorzien zijn van een accu. De ontwikkelingen gaan snel. Er zijn al prototypes die benzinemotoren overstijgen qua vermogen en uithoudingsvermogen. Elektriciteit is booming, aldus de leveranciers.

0 reacties


Talloze koeien vergiftigd: accuresten in voer en beschimmelde aardappelen

Tientallen koeien zijn vorig jaar ernstig vergiftigd. Ze kregen beschimmelde aardappels, drinkwater met giftig koper of ziekmakende planten. Een boer mixte per ongeluk een accu door het voer, waarna elf koeien blind werden en schuimbekkend stierven.

15 reacties


John Deere 6010 - 16/16 syncroplus is dat wat

Ik zoek een derde trekker erbij nu kwam ik een 6010 tegen met 16/16 syncroplus is dat wat met zoon versnellingsbak en zijn dat goede bakken net als powerqwat mvg marco

33 reacties


Doorbraak: Duitse silicium accu met tien keer meer opslagcapaciteit

Onderzoekers van de Universiteit van Kiel werken aan een silicium accu die tien keer meer opslagcapaciteit heeft dan de hedendaagse lithium-ion-technologie. Bovendien kost het opladen slechts een paar minuten.

Dankzij de nieuwe accu’s kunnen elektrische auto's van de toekomst langer rijden en kunnen gehoorapparaten kleiner gemaakt worden. De nieuwe batterijtechnologie gebruikt in plaats van de huidige grafietanoden nu exemplaren van 100 procent silicium, het op een na meest voorkomende element van de aarde. De accu’s zijn in de testopstelling in slechts twaalf minuten volledig volgeladen. Gelijksoortige accu’s op basis van lithium-ion-technologie zouden hier vijf uur over doen.

0 reacties


Makita komt met vernieuwd koffiezetapparaat op accu

0 reacties


Negen Rondaan-Amaroks voor Donker in de winterdienstOriginele beschrijving

Bij Rondaan in Berlikum staan regelmatig mooie machines te pronk voor het gebouw. De mensen die er regelmatig langs rijden zijn dus wel wat gewend. Maar gisteren stopte menigeen om nog even extra goed te kijken of een fotootje te maken. Je ziet ook niet vaak negen VW Amaroks in vol ornaat naast elkaar natuurlijk.De Amaroks zijn alle negen voor Donker Groen en uitgerust met een V6 motor. Rondaan leverde en monteerde niet alleen de sneeuwploegen en zoutstrooiers, maar wook erden de LED lichtbalken, extra accu en laadruimte bekleding door hem geleverd geleverd. Donker wilde dit allemaal op één adres

0 reacties


International 633 - Accu sist/kookt naar het uitzetten van de moter.

Ik heb een international 633 en de laatste keren als ik de trekker uitzette kookte de accu. naar mijn idee is de spanningsregelaar kapot. want de vorige eigenaar hat net een nieuwe accu er ingezet. ook de zwaai en achterlamp doet het nu niet meer. iemand hier ook ervaring/ last van gehat.

gerrit

4 reacties


Fiat 715 5L - Motor wil nog niet rond met dikke accu

Hallo,

Ik heb met mijn fiat dat als het koud is de motor slecht rond wil. Nu had ik er eerst een (dacht ik) te kleine accu op van 100 amp met 860 EN. Nu was ik zat dat ik aldoor de snelstarter er aan moest leggen dus heb ik gelijk maar een hele dikke accu gekocht van 135 amp met 1000 EN. Nu zeiden ze dat die sterk genoeg was om een grote 6 cil rond te kunnen trekken. Nu echter wil de motor van mijn fiat (4 cil en 5 liter) nog steeds slecht rond als het koud is dus moet de starthulp er weer bij te pas komen.

Nu is dus mijn vraag: is de motor nou zo supper zwaar dat er een nog grotere accu in moet of ligt het aan de startmotor of iets anders.

Alvast bedankt

Groet: ford3000case745

28 reacties


Massey Ferguson 35 - Zijn twee 6V accu's beter dan één 12V accu?

Hallo,
Ik heb een vraag over mijn MF. De huidige accu is een eind versleten dus het is eigenlijk tijd voor een nieuwe. Er zit nu een 12 Volt accu op van 135 Ah. Het is een diesel dus er zaten origineel twee parallel geschakelde 6-Volt accu's op. Zou dat beter zijn voor het niet zo goed starten van de diesel? Of maakt het geen zak uit en kan ik beter één 12-Volt accu erop zetten om ruimte te besparen. (Voor de gereedschapskist)

Alvast bedankt!

12 reacties


Lithiumhoudende accu voor hovenier en groenvoorziener op MIA-lijst

0 reacties


Nieuw accutype verdrievoudigt bereik elektrische auto

De actieradius van elektrische auto’s kan een flinke stap maken met de zogeheten lithiummetaalbatterij. Met een evengrote accu komt de auto zomaar drie keer zo ver, zonder in te boeten op levensduur of veiligheid.

0 reacties


Husqvarna Premium Partner NL Greenlabel

Op de Dag van de Openbare Ruimte in Utrecht tekende Anton de Jong, commercieel directeur van Husqvarna Benelux, een Premium Partnership met NL Greenlabel, vertegenwoordigd door Lodewijk Hoekstra.
Husqvarna Nederland, onderdeel van de Husqvarna Group heeft zich eerder dit jaar gecommitteerd aan een reductie van CO2-uitstoot van 10% in 2020 (ten opzichte van 2015). De producent van bos- en tuingereedschap heeft als doelstelling om in 2035 een verlaging van 33% te realiseren, gemeten van toeleverancier tot eindproduct.

Partnerschap
De Jong: "Deze erkenning past perfect in de filosofie van Husqvarna om producten en concepten aan te bieden die gemaakt zijn met respect voor mens en natuur. Met het NL Greenlabel Premium partnerschap geeft Husqvarna een duidelijk signaal af aan de markt dat wij als producent bezig zijn aan de bouw van een duurzamere wereld. Bijvoorbeeld door de inzet van accu aangedreven machines en professionele Husqvarna Automower robotmaaiers in de groensector. Daarnaast zijn we bezig met innovatieve oplossingen om de efficiëntie van benzinegereedschappen verder te verhogen."

Grip op vloot
Voor professionele gebruikers biedt de Zweedse producent, binnen Husqvarna Fleet Services, gereedschappen met sensoren aan. Die verzamelen en analyseren gebruikers- en machinedata. Hierdoor krijgt men beter inzicht en grip op de vloot met betrekking tot locatie, gebruik en inzet.

Bigdata
Lodewijk Hoekstra namens NL Greenlabel: "We zijn trots dat een toonaangevend bedrijf als Husqvarna kiest voor een premiumpartnership met NL Greenlabel. Bigdata is in de groene sector nog niet ingeburgerd, maar dat zal niet lang meer duren. Ook wij zien de mogelijkheden van bigdata en willen hier meer verbinding mee zoeken. We zijn blij dat we samen met ons netwerk hier verder invulling aan kunnen geven en verwachten grote stappen te zetten".

0 reacties