Accu

Trioliet introduceert de nieuwe Triomatic WB 2 250 voermachine op accu

Dit is de nieuwe voerrobot van Trioliet, de Triomatic WB 2 250 op accu. De Triomatic WB beweegt zich op wielen door de stal en over het erf zonder stroomrail. De robot volgt zijn route via een inductiedraad of transponders in de vloer.

De nieuwe voerrobot is een aanvulling op de bestaande Triomatic serie. De huidige voerrobots zijn de hangende Triomatic HP en de rijdende Triomatic WP op stroom. Het verschil met de nieuwe Triomatic WB (Wheeled Battery) is dat deze zich door de stal en op het erf voortbeweegt zonder rails. De robot is voorzien van een 600 Volt NiMH-accu. NiMH-accu‘s hebben veel capaciteit, een lange levensduur en een korte oplaadcyclus.

0 reacties


Deutz F2L514 - 4n welke accu heb ik nodig?

Sinds zaterdag blije eigenaar van mijn 4e trekker, een Deutz F2L514/4n uit 1958. as zaterdag gaan we hem ophalen, echter is hier geen accu bij. welke accu qua AH en afmetingen past hierin?

0 reacties


Waar laten we straks onze zonnestroom? In grote batterijen op zolder

Uiteindelijk moeten veel huishoudens eraan: een accu die de zelf opgewekte stroom van bijvoorbeeld een zonnepaneel opslaat. Hoewel zonnepanelen enorm populair zijn, valt dat met thuisaccu's nog erg tegen. Maar het ligt voor de hand dat daar de komende jaren verandering in komt.

0 reacties


Accurevolutie in groenvoorziening

Steeds vaker gebruiken groenvoorzieners machines die voorzien zijn van een accu. De ontwikkelingen gaan snel. Er zijn al prototypes die benzinemotoren overstijgen qua vermogen en uithoudingsvermogen. Elektriciteit is booming, aldus de leveranciers.

0 reacties


Accurevolutie in groenvoorziening

Steeds vaker gebruiken groenvoorzieners machines die voorzien zijn van een accu. De ontwikkelingen gaan snel. Er zijn al prototypes die benzinemotoren overstijgen qua vermogen en uithoudingsvermogen. Elektriciteit is booming, aldus de leveranciers.

0 reacties


Talloze koeien vergiftigd: accuresten in voer en beschimmelde aardappelen

Tientallen koeien zijn vorig jaar ernstig vergiftigd. Ze kregen beschimmelde aardappels, drinkwater met giftig koper of ziekmakende planten. Een boer mixte per ongeluk een accu door het voer, waarna elf koeien blind werden en schuimbekkend stierven.

15 reacties


John Deere 6010 - 16/16 syncroplus is dat wat

Ik zoek een derde trekker erbij nu kwam ik een 6010 tegen met 16/16 syncroplus is dat wat met zoon versnellingsbak en zijn dat goede bakken net als powerqwat mvg marco

33 reacties


Doorbraak: Duitse silicium accu met tien keer meer opslagcapaciteit

Onderzoekers van de Universiteit van Kiel werken aan een silicium accu die tien keer meer opslagcapaciteit heeft dan de hedendaagse lithium-ion-technologie. Bovendien kost het opladen slechts een paar minuten.

Dankzij de nieuwe accu’s kunnen elektrische auto's van de toekomst langer rijden en kunnen gehoorapparaten kleiner gemaakt worden. De nieuwe batterijtechnologie gebruikt in plaats van de huidige grafietanoden nu exemplaren van 100 procent silicium, het op een na meest voorkomende element van de aarde. De accu’s zijn in de testopstelling in slechts twaalf minuten volledig volgeladen. Gelijksoortige accu’s op basis van lithium-ion-technologie zouden hier vijf uur over doen.

0 reacties


Makita komt met vernieuwd koffiezetapparaat op accu

0 reacties


Negen Rondaan-Amaroks voor Donker in de winterdienstOriginele beschrijving

Bij Rondaan in Berlikum staan regelmatig mooie machines te pronk voor het gebouw. De mensen die er regelmatig langs rijden zijn dus wel wat gewend. Maar gisteren stopte menigeen om nog even extra goed te kijken of een fotootje te maken. Je ziet ook niet vaak negen VW Amaroks in vol ornaat naast elkaar natuurlijk.De Amaroks zijn alle negen voor Donker Groen en uitgerust met een V6 motor. Rondaan leverde en monteerde niet alleen de sneeuwploegen en zoutstrooiers, maar wook erden de LED lichtbalken, extra accu en laadruimte bekleding door hem geleverd geleverd. Donker wilde dit allemaal op één adres

0 reacties


International 633 - Accu sist/kookt naar het uitzetten van de moter.

Ik heb een international 633 en de laatste keren als ik de trekker uitzette kookte de accu. naar mijn idee is de spanningsregelaar kapot. want de vorige eigenaar hat net een nieuwe accu er ingezet. ook de zwaai en achterlamp doet het nu niet meer. iemand hier ook ervaring/ last van gehat.

gerrit

4 reacties


Fiat 715 5L - Motor wil nog niet rond met dikke accu

Hallo,

Ik heb met mijn fiat dat als het koud is de motor slecht rond wil. Nu had ik er eerst een (dacht ik) te kleine accu op van 100 amp met 860 EN. Nu was ik zat dat ik aldoor de snelstarter er aan moest leggen dus heb ik gelijk maar een hele dikke accu gekocht van 135 amp met 1000 EN. Nu zeiden ze dat die sterk genoeg was om een grote 6 cil rond te kunnen trekken. Nu echter wil de motor van mijn fiat (4 cil en 5 liter) nog steeds slecht rond als het koud is dus moet de starthulp er weer bij te pas komen.

Nu is dus mijn vraag: is de motor nou zo supper zwaar dat er een nog grotere accu in moet of ligt het aan de startmotor of iets anders.

Alvast bedankt

Groet: ford3000case745

28 reacties


Massey Ferguson 35 - Zijn twee 6V accu's beter dan één 12V accu?

Hallo,
Ik heb een vraag over mijn MF. De huidige accu is een eind versleten dus het is eigenlijk tijd voor een nieuwe. Er zit nu een 12 Volt accu op van 135 Ah. Het is een diesel dus er zaten origineel twee parallel geschakelde 6-Volt accu's op. Zou dat beter zijn voor het niet zo goed starten van de diesel? Of maakt het geen zak uit en kan ik beter één 12-Volt accu erop zetten om ruimte te besparen. (Voor de gereedschapskist)

Alvast bedankt!

12 reacties


Lithiumhoudende accu voor hovenier en groenvoorziener op MIA-lijst

0 reacties


Nieuw accutype verdrievoudigt bereik elektrische auto

De actieradius van elektrische auto’s kan een flinke stap maken met de zogeheten lithiummetaalbatterij. Met een evengrote accu komt de auto zomaar drie keer zo ver, zonder in te boeten op levensduur of veiligheid.

0 reacties


Husqvarna Premium Partner NL Greenlabel

Op de Dag van de Openbare Ruimte in Utrecht tekende Anton de Jong, commercieel directeur van Husqvarna Benelux, een Premium Partnership met NL Greenlabel, vertegenwoordigd door Lodewijk Hoekstra.
Husqvarna Nederland, onderdeel van de Husqvarna Group heeft zich eerder dit jaar gecommitteerd aan een reductie van CO2-uitstoot van 10% in 2020 (ten opzichte van 2015). De producent van bos- en tuingereedschap heeft als doelstelling om in 2035 een verlaging van 33% te realiseren, gemeten van toeleverancier tot eindproduct.

Partnerschap
De Jong: "Deze erkenning past perfect in de filosofie van Husqvarna om producten en concepten aan te bieden die gemaakt zijn met respect voor mens en natuur. Met het NL Greenlabel Premium partnerschap geeft Husqvarna een duidelijk signaal af aan de markt dat wij als producent bezig zijn aan de bouw van een duurzamere wereld. Bijvoorbeeld door de inzet van accu aangedreven machines en professionele Husqvarna Automower robotmaaiers in de groensector. Daarnaast zijn we bezig met innovatieve oplossingen om de efficiëntie van benzinegereedschappen verder te verhogen."

Grip op vloot
Voor professionele gebruikers biedt de Zweedse producent, binnen Husqvarna Fleet Services, gereedschappen met sensoren aan. Die verzamelen en analyseren gebruikers- en machinedata. Hierdoor krijgt men beter inzicht en grip op de vloot met betrekking tot locatie, gebruik en inzet.

Bigdata
Lodewijk Hoekstra namens NL Greenlabel: "We zijn trots dat een toonaangevend bedrijf als Husqvarna kiest voor een premiumpartnership met NL Greenlabel. Bigdata is in de groene sector nog niet ingeburgerd, maar dat zal niet lang meer duren. Ook wij zien de mogelijkheden van bigdata en willen hier meer verbinding mee zoeken. We zijn blij dat we samen met ons netwerk hier verder invulling aan kunnen geven en verwachten grote stappen te zetten".

0 reacties


Ford 4600 - Wat is dit onderdeel en wat doet het

Beste tf'ers,
Sinds ik de ford 4600 heb ik een onderdeel gezien maar weet niet wat het is en wat het doet.
Zie foto het zit in de accubak
Wat houd dit onderdeel in? En wat doet het?

7 reacties


Twee eeuwen na zijn uitvinding is de batterij belangrijker dan ooit

De zon schijnt 's nachts niet en wat doe je als het niet waait? Het opslaan van energie is noodzakelijk voor de overgang naar duurzame energie. En dat kan in de batterij.

Om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen moeten we zo snel mogelijk overstappen van fossiele naar duurzame energie. Maar daarvoor is het belangrijk dat de pieken en dalen in zonne- en windenergie opgevangen kunnen worden.

Want, de zon schijnt 's nachts niet en wat doe je als het niet waait? Het opslaan van energie is noodzakelijk. En dat kan in de batterij. Op meerdere plekken in Nederland wordt daar al mee geëxperimenteerd.

0 reacties


John Deere 3130 - Wat voor accu's moet er in ?

Wij hebben een john deere 3130 mijn vraag was wat voor accu's moet er in .
Wij gebruiken de tractor niet heel vaak moet we daar nog naar kijk wat voor accu dan het beste is . En waarom moeten er 2 accu's in ?
Groetjes Toon

9 reacties


Ford 8340 - Geeft storing e11, potentiometer vervangen maar storing blijft

Onze Ford geeft sinds korte tijd steeds de storing e11 aan. Mechanisatie gebeld monteur zei potentiometer kapot, een nieuwe erop en daarmee een halve dag ploegen geen last door gehad. Vervolgens begon het gedoe weer, vooral aan het einde van de voor bij het draaien en bij wat gestuiter was het 9 van de 10 keer raak. Bij lange tijd stationair lopen ook (5 min) storing gaat niet weg tenzij ik de trekker uitzet, accu kabels even lospak en daarna weer start dan is meestal de storing weer weg. Maar dit is natuurlijk geen oplossing vooral niet omdat hij nog geen 10 meter verder weer hetzelfde heeft.
wie kan mij verder helpen?
alvast bedankt!

3 reacties