Accu

Talloze koeien vergiftigd: accuresten in voer en beschimmelde aardappelen

Tientallen koeien zijn vorig jaar ernstig vergiftigd. Ze kregen beschimmelde aardappels, drinkwater met giftig koper of ziekmakende planten. Een boer mixte per ongeluk een accu door het voer, waarna elf koeien blind werden en schuimbekkend stierven.

15 reacties


John Deere 6010 - 16/16 syncroplus is dat wat

Ik zoek een derde trekker erbij nu kwam ik een 6010 tegen met 16/16 syncroplus is dat wat met zoon versnellingsbak en zijn dat goede bakken net als powerqwat mvg marco

33 reacties


Claas Ares - Controle lampje accuspanning onder de 10,5 V knippert af en toe

Het controle lampje dat de accuspanning onder de 10,5V is knippert af en toe. Ook geeft de bedieningskast van de machine ook storing dat waarschijnlijk de accuspanning te laag is.
Weet iemand wat dit kan zijn? De dynamo is vorige winter nagekeken door een bedrijf en de accu is 4 jaar oud. Bedankt alvast voor de hulp.

14 reacties


Doorbraak: Duitse silicium accu met tien keer meer opslagcapaciteit

Onderzoekers van de Universiteit van Kiel werken aan een silicium accu die tien keer meer opslagcapaciteit heeft dan de hedendaagse lithium-ion-technologie. Bovendien kost het opladen slechts een paar minuten.

Dankzij de nieuwe accu’s kunnen elektrische auto's van de toekomst langer rijden en kunnen gehoorapparaten kleiner gemaakt worden. De nieuwe batterijtechnologie gebruikt in plaats van de huidige grafietanoden nu exemplaren van 100 procent silicium, het op een na meest voorkomende element van de aarde. De accu’s zijn in de testopstelling in slechts twaalf minuten volledig volgeladen. Gelijksoortige accu’s op basis van lithium-ion-technologie zouden hier vijf uur over doen.

0 reacties


Makita komt met vernieuwd koffiezetapparaat op accu

0 reacties


Negen Rondaan-Amaroks voor Donker in de winterdienstOriginele beschrijving

Bij Rondaan in Berlikum staan regelmatig mooie machines te pronk voor het gebouw. De mensen die er regelmatig langs rijden zijn dus wel wat gewend. Maar gisteren stopte menigeen om nog even extra goed te kijken of een fotootje te maken. Je ziet ook niet vaak negen VW Amaroks in vol ornaat naast elkaar natuurlijk.De Amaroks zijn alle negen voor Donker Groen en uitgerust met een V6 motor. Rondaan leverde en monteerde niet alleen de sneeuwploegen en zoutstrooiers, maar wook erden de LED lichtbalken, extra accu en laadruimte bekleding door hem geleverd geleverd. Donker wilde dit allemaal op één adres

0 reacties


International 633 - Accu sist/kookt naar het uitzetten van de moter.

Ik heb een international 633 en de laatste keren als ik de trekker uitzette kookte de accu. naar mijn idee is de spanningsregelaar kapot. want de vorige eigenaar hat net een nieuwe accu er ingezet. ook de zwaai en achterlamp doet het nu niet meer. iemand hier ook ervaring/ last van gehat.

gerrit

4 reacties


Fiat 715 5L - Motor wil nog niet rond met dikke accu

Hallo,

Ik heb met mijn fiat dat als het koud is de motor slecht rond wil. Nu had ik er eerst een (dacht ik) te kleine accu op van 100 amp met 860 EN. Nu was ik zat dat ik aldoor de snelstarter er aan moest leggen dus heb ik gelijk maar een hele dikke accu gekocht van 135 amp met 1000 EN. Nu zeiden ze dat die sterk genoeg was om een grote 6 cil rond te kunnen trekken. Nu echter wil de motor van mijn fiat (4 cil en 5 liter) nog steeds slecht rond als het koud is dus moet de starthulp er weer bij te pas komen.

Nu is dus mijn vraag: is de motor nou zo supper zwaar dat er een nog grotere accu in moet of ligt het aan de startmotor of iets anders.

Alvast bedankt

Groet: ford3000case745

28 reacties


Massey Ferguson 35 - Zijn twee 6V accu's beter dan één 12V accu?

Hallo,
Ik heb een vraag over mijn MF. De huidige accu is een eind versleten dus het is eigenlijk tijd voor een nieuwe. Er zit nu een 12 Volt accu op van 135 Ah. Het is een diesel dus er zaten origineel twee parallel geschakelde 6-Volt accu's op. Zou dat beter zijn voor het niet zo goed starten van de diesel? Of maakt het geen zak uit en kan ik beter één 12-Volt accu erop zetten om ruimte te besparen. (Voor de gereedschapskist)

Alvast bedankt!

12 reacties


Lithiumhoudende accu voor hovenier en groenvoorziener op MIA-lijst

0 reacties


John Deere 2130 - accu 2130

Mannen vraagje.

ik weet dat de 2130 origineel 2 accu's heeft tegenwoordig moet dat ook met 1 accu kunnen lijkt mij. heb er nu een simpele Kramp accu op maar is niet altijd voldoende om hem aan de gang te krijgen, vooral niet in de winter ook na gloeien niet.

nou was mijn vraag wat voor accu adviseren jullie mij kwa sterkte. of is vergelijkbaar aan origineel accu vermogen. ik hoop het slecht starten te kunnen verkomen.

mvg. maarten

18 reacties


Nieuw accutype verdrievoudigt bereik elektrische auto

De actieradius van elektrische auto’s kan een flinke stap maken met de zogeheten lithiummetaalbatterij. Met een evengrote accu komt de auto zomaar drie keer zo ver, zonder in te boeten op levensduur of veiligheid.

0 reacties


Husqvarna Premium Partner NL Greenlabel

Op de Dag van de Openbare Ruimte in Utrecht tekende Anton de Jong, commercieel directeur van Husqvarna Benelux, een Premium Partnership met NL Greenlabel, vertegenwoordigd door Lodewijk Hoekstra.
Husqvarna Nederland, onderdeel van de Husqvarna Group heeft zich eerder dit jaar gecommitteerd aan een reductie van CO2-uitstoot van 10% in 2020 (ten opzichte van 2015). De producent van bos- en tuingereedschap heeft als doelstelling om in 2035 een verlaging van 33% te realiseren, gemeten van toeleverancier tot eindproduct.

Partnerschap
De Jong: "Deze erkenning past perfect in de filosofie van Husqvarna om producten en concepten aan te bieden die gemaakt zijn met respect voor mens en natuur. Met het NL Greenlabel Premium partnerschap geeft Husqvarna een duidelijk signaal af aan de markt dat wij als producent bezig zijn aan de bouw van een duurzamere wereld. Bijvoorbeeld door de inzet van accu aangedreven machines en professionele Husqvarna Automower robotmaaiers in de groensector. Daarnaast zijn we bezig met innovatieve oplossingen om de efficiëntie van benzinegereedschappen verder te verhogen."

Grip op vloot
Voor professionele gebruikers biedt de Zweedse producent, binnen Husqvarna Fleet Services, gereedschappen met sensoren aan. Die verzamelen en analyseren gebruikers- en machinedata. Hierdoor krijgt men beter inzicht en grip op de vloot met betrekking tot locatie, gebruik en inzet.

Bigdata
Lodewijk Hoekstra namens NL Greenlabel: "We zijn trots dat een toonaangevend bedrijf als Husqvarna kiest voor een premiumpartnership met NL Greenlabel. Bigdata is in de groene sector nog niet ingeburgerd, maar dat zal niet lang meer duren. Ook wij zien de mogelijkheden van bigdata en willen hier meer verbinding mee zoeken. We zijn blij dat we samen met ons netwerk hier verder invulling aan kunnen geven en verwachten grote stappen te zetten".

0 reacties


Ford 4600 - Wat is dit onderdeel en wat doet het

Beste tf'ers,
Sinds ik de ford 4600 heb ik een onderdeel gezien maar weet niet wat het is en wat het doet.
Zie foto het zit in de accubak
Wat houd dit onderdeel in? En wat doet het?

6 reacties


Twee eeuwen na zijn uitvinding is de batterij belangrijker dan ooit

De zon schijnt 's nachts niet en wat doe je als het niet waait? Het opslaan van energie is noodzakelijk voor de overgang naar duurzame energie. En dat kan in de batterij.

Om de klimaatdoelstellingen van Parijs te halen moeten we zo snel mogelijk overstappen van fossiele naar duurzame energie. Maar daarvoor is het belangrijk dat de pieken en dalen in zonne- en windenergie opgevangen kunnen worden.

Want, de zon schijnt 's nachts niet en wat doe je als het niet waait? Het opslaan van energie is noodzakelijk. En dat kan in de batterij. Op meerdere plekken in Nederland wordt daar al mee geëxperimenteerd.

0 reacties


John Deere 3130 - Wat voor accu's moet er in ?

Wij hebben een john deere 3130 mijn vraag was wat voor accu's moet er in .
Wij gebruiken de tractor niet heel vaak moet we daar nog naar kijk wat voor accu dan het beste is . En waarom moeten er 2 accu's in ?
Groetjes Toon

9 reacties


Ford 8340 - Geeft storing e11, potentiometer vervangen maar storing blijft

Onze Ford geeft sinds korte tijd steeds de storing e11 aan. Mechanisatie gebeld monteur zei potentiometer kapot, een nieuwe erop en daarmee een halve dag ploegen geen last door gehad. Vervolgens begon het gedoe weer, vooral aan het einde van de voor bij het draaien en bij wat gestuiter was het 9 van de 10 keer raak. Bij lange tijd stationair lopen ook (5 min) storing gaat niet weg tenzij ik de trekker uitzet, accu kabels even lospak en daarna weer start dan is meestal de storing weer weg. Maar dit is natuurlijk geen oplossing vooral niet omdat hij nog geen 10 meter verder weer hetzelfde heeft.
wie kan mij verder helpen?
alvast bedankt!

3 reacties


Te koop: Massey Ferguson 35 4 cilinder

Te koop
massey ferguson 35 4 cilinder
start altijd zitten veel nieuwe onderdelen op
4 nieuwe banden
nieuwe accu
originele stoel
hef doet het goed
wij ploegden er altijd mee
zit goed in de verf

0 reacties


Massey Ferguson 575 - MF575 slaat af bij ploegen

Helaas, daar ben ik weer.
Gisteren had mijn vader problemen bij het ploegen. De tractor was afgeslagen en niet meer te starten. Toen hij een tijd later probeerde startte hij zonder problemen.
Toen een half uur stationair laten lopen, niets aan de hand, toen weer aan het ploegen en na een baan stopte de tractor er weer mee 😞. Niet te starten meer. Slechts na een half uurtje startte hij (gelukkig) weer, toen maar de ploeg omhoog en naar huis gereden.

Zit er een soort sensor op voor overtemperatuur of oliedruk ofzo, wat problemen kan geven?
En zo ja, kan deze sensor gebypasst worden? Brandstoftoevoer prima, en ook de accu is nog prima, dus moeten we wat verder zoeken.

16 reacties


Mf 35 loopt niet meer na vervangen koppakking.

Hallo,

Een poos geleden heb ik de koppakking van mijn mf 35 vervangen en de kleppen gesteld. Vervolgens heb ik de trekker weer helemaal in elkaar gezet.
Trekker rookte van tevoren best veel en liep niet helemaal regelmatig, maar was verder niet veel op aan te merken.

We hebben daarna de trekker aangetrokken. Hij liep vrijwel gelijk en heeft een uurtje staan draaien. Vervolgens is de trekker weer binnen gereden. Toen ik hem een poos later koud wilde starten ging die niet meer aan de gang. Accu was vol en motor draaide hard genoeg rond, maar hij startte niet door. Na het aantrekken startte de motor wel toen die warmgelopen was.

Vandaag hebben we de trekker nogmaals aangetrokken. Weer liep die vrijwel gelijk. Ik merkte op dat de trekker erg veel wit rookte en dat er olie uit de uitlaat kwam ( erg veel, het werd er uitgeblazen ). Ook rookt de trekker langs het pijpje van de motor en daar gooit ie ook olie uit. Bij stationair lopen valt de trekker stil en ik merkte vandaag ook dat de trekker veel minder fel was dan normaal.

Wat zou het probleem kunnen zijn?
Klepsteelrubbers?

Ps.: de brandstofpomp is los geweest van de motor om een pakking te vervangen. Deze kon volgens mij maar op 1 manier weer in elkaar omdat er een spie zat. En de trekker loopt opzich wel bij aantrekken, dus dat lijkt me geen probleem?

Alvast bedankt!

6 reacties