Foto van een Schlüter  2500 VL Boerderij test .Foto Henk Beunk. Op [+Schluter Super 2500 VL]. Foto is geplaatst door mklok op 17-01-2017 om 20:25:36, met 15 reacties.

Schlüter Super 2500 VL

1.113 foto's van @mklok

mklok
Foto van een Schlüter 2500 VL Boerderij test .Foto Henk Beunk. Op +Schluter Super 2500 VL

Reacties

SJB533
Test klopt niet helemaal. VL is niet Vollsynchronisiert en Lastshaltung, maar Vierradantrieb (of Vorderradantrieb) en Luxuskabine, als ik het goed heb.
+1
mklok
@SJB533 dat is dan hun fout .Wel een mooie trekker.
+1
Schluterfan
@SJB533

Niet helemaal juist:

L staat voor "Lang". In de jaren 70 kwam Schlüter met de V, VL en later TVL op de markt. V was zoals je schreef voorwielaandrijving, de T staat voor Turbo. In het begin waren de VL's en TVL's langer dan de trekkers in V-TV uitvoering. Bij de oude types kan je dat zien aan het moedergewicht, dat bij de L's uit 2 delen bestond (of het lijken toch 2 delen). Ook het vermogen school zo'n 5 tot 10pk, naargelang het type. Eind de jaren 70 waren de trekkers even lang, en zat het verschil enkel nog in het motorvermogen. Begin de jaren 80 verdwenen de gewone V's, enkel de Super 1050V bleef bestaan. Als "alternatief" kwamen de Special, zoals ik en Marco er beiden eentje hebben.

De 2500 is volgens mij het enige type dat enkel als VL verkrijgbaar was.
SJB533
@Schluterfan
Dank voor de verbetering!
Schluterfan
@SJB533

Is nog een voorbeeld waarom er bij Schlüter zoveel verschillende types, series en "baureihes" zijn, en daardoor de productieaantallen klein zijn, gewoon omdat er zoveel keuze was!

Als ik goed geteld had de laatste keer zijn er 137 baureihes geweest, en dan zijn de types van de oudjes S, AS, DS, DSU, ASL en dergelijke daar nog niet eens bijgerekend...
olro 61
Dit was bijna 30 geleden, eigenlijk een eerste verhaal/bespreking over het merk Schlüter in Boerderij. De foto is volgens mij dan ook bewust wazig afgedrukt, omdat er toch altijd een mythe hing rond het merk Schlüter! Het mooie is dat bij gebr Emonds in Boekel, waar deze reportage gemaakt is, na 35 jaar deze Super 2500 VL(4 stuks) nog altijd in gebruik zijn!! En naar volle tevredenheid! Vorig voorjaar heb ik er een mooie film van kunnen maken!
mklok
jordi 1455
@mklok zeker nog voor dat trekker er was.
mklok
@jordi 1455 januari 1988. Geloof dat trekker in de zomer is begonnen.
jordi 1455
[@mklok Trekker is in November 1988 begonnen.
mklok
@jordi 1455 klopt dan wel met die andere test van schluter. Die is in november behandeld in de boerderij en trekker.
Schluterfan
@olro 61

Dat moet een hele uitdaging geweest zijn, want als het op informatie krijgen aankwam, waren ze bij Schlüter niet altijd even spraakzaam... Ze hadden anders wel een Perschef in dienst, die later het boek Schlüter Bärenstark zou uitbrengen.
schluterman
Ik heb nog eens met deze trekker gekilverd en diep geploegd machtig mooi en nog echt bruut geweld met 1500 toeren trok hij het handig

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 2500 VL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!