Foto van een Atlas AL 512 buizen laden op een schip voor aanleg transportwaterleiding doespoldereiland(toen nog)met schipper v d Star inHoogmade

Atlas AL 512

Albert Peters
Foto van een Atlas AL 512 buizen laden op een schip voor aanleg transportwaterleiding doespoldereiland(toen nog)met schipper v d Star inHoogmade

Reacties

+1
wim-same
Zo'n 512 heb ik ook nog gehad, er zijn niet veel machinisten die hier nog mee kunnen draaien.
+1
Albert Peters
Ik had er 12
Met 12 man er op dat was de grootste zorg Zelf heb ik er 30 jaar op gedraaid Deze was de eerste
Bouwjaar 1968 deze foto is in 1974
a3vandiejen
Super major?, Schitterend. Zo kwam er vroeger bij ons 1 mest laden. En dan nog drie trekkers met meststrooier erachter. Was altijd een happening.
+1
mklok
Mooie foto's uit de oude doos. Net wat je zegt , 12 machines is te doen maar 12 man personeel . eerst werk hebben voor 12 man en dan moet de ene op vakantie of ziek. Altijd wat .
Albert Peters
Werk was niet zo moeilijk.ik heb/had 1 klant nl K A v Daalen en z'n bv.uit Pijnacker (nog steeds)
wim-same
@Albert Peters Daar heb ik ook wel voor gedraaid, en voor Post & Huurman
en v Dalen zijn grote vriend Geert Meersma.
mklok
@wim-same Post & Huurman , ook voor gedraaid . Is overgenomen door MNO Vervat , die inmiddels ook weer overgenomen is door Boskalis. Meersma en K.A.van Daalen zijn ook bekenden . Er is nog een van Daalen , de broer ervan. Dachtdat Meersma ook een Ford 7810 silver heeft gehad.
+1
wim-same
@mklok Meersma bestaat inmiddels al niet meer. Zij reden vanaf het begin met allemaal Ford en later New Holland trekkers. Was volgens mij zelfs sub dealer van Voets.
mklok
@wim-same OK, dacht dat ze nog een doorstart hadden gedaan maar dat zal niet dan.
a3vandiejen
@Albert Peters Heb af gelopen woensdag een bungalo wezen lijmen in pijnacker en aanstaande woensdag ga ik de verdieping lijmen.
wim-same
@a3vandiejen lijmen met de vorst Adrie ?
+1
a3vandiejen
@wim-same Ze hebben zins vorig jaar winterlijm die je tot min 3 mag verlijmen. Met het lijm bakje kan je niet lijmen dan bevriest de lijm dus smeer ik alles met m,n troffel dan gaat het wel.
We beginnen om 9 uur en stoppen om 15.00 uur. Of het allemaal goed is heb ik ook mijn twijfels over Wim maar als ik het niet doe, doet een ander het.
Maar afgelopen week veel kou gehad.
a3vandiejen
@wim-same Vaak zit de kou in de blokken dus eerst met de brander er over.
mklok
@a3vandiejen Wat je veel ziet bij ons dat ze het hele gebouw in de folie zetten . Meestal staat eral een steiger omheen , daar omheen komt de folie en daar binnen kachels erin . Schijnt goedkoper te zijn dan de achterstand op de bouw door de vorst.
a3vandiejen
@mklok Ja klopt helemaal Marco, soms gaat zelfs de silo in de folie.
+3
jehan
@a3vandiejen je had kou gehad afgelopen week ?is het niet wat dan om je zelf in de folie te wikkelen ?
mklok
@jehan Drie gaten erin voor hoofd en armen .
+2
jehan
@mklok 4 gaten ..hij zou ook moeten kunnen pissen
a3vandiejen
@jehan Hahaha.
mklok
@jehan Ja dat moeten we niet vergeten wordt zo'n rommel anders.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas AL 512 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!