Spannend momentje seizoen 2012. Trommel van de frontmaaier kwam me tegemoet.. Foto is geplaatst door GerbertXL op 23-04-2017 om 12:47:04, met 14 reacties.

BLOOPERS Stuk

GerbertXL
Spannend momentje seizoen 2012. Trommel van de frontmaaier kwam me tegemoet.

Reacties

Fendt926Driver
Dat is niet helemaal de bedoeling.
veel schade aan de machine?
GerbertXL
Viel wel mee, grootste schade was die trommel. Het draad in het aluminium was kapot, hebben we laten oplassen en tappen, nieuwe tandwielen en nieuwe onderschotel en nog wat kleine dingen geloof ik. Maar we hadden dat rampenplan beter gelijk naar de oudijzerboer kunnen brengen, stuk ellende was altijd iets mee. Hij maaide wel heel mooi, dat dan weer wel.
hobbyboer
@GerbertXL Van wat voor maaier is deze?
Zo'n nieuwerwetse 'pz' met zonder v-snaren?
GerbertXL
@hobbyboer Nee was een oud ding, CM300 geloof ik. Ik heb de onderschotel nog liggen trouwens, amper gebruikt 😢
Husqvarna
@GerbertXL
Wij hebben dit wel paar keer met Pöttinger gehad, nu een Vicon CM299, bevalt op zich prima, alleen wel eens dat een lager in het huis gaat rammelen dus dan moet het aluminium huis vervangen, ik denk dat bij Kverneland de PZ-Vicon-fabriek een beetje onderschoven kindje was was, ken ook boeren met precies dezelfde waar constant wat mee is, bijv. de breekboutjes constant kapot en bij ons is dat maar eens in de 2 jaar ofzo.
Jasperfendt
@Husqvarna afkloppen maar wij hebben tot nu toe weinig stukken eraan gehad. Alleen glijschotels
Jasperfendt
En V snaren
GerbertXL
@Husqvarna Welke breekboutjes?
Ik geef de maaier niet de schuld trouwens, ding hadden we gewoon nooit moeten kopen, veel te oud. Eerst een paar keer een lager van de kneuzer eruit, een keer v snaren daarvan aan stukken, toen we die niet meer konden redden de kneuzer eraf gesloopt en later de bok ingekort, een paar keer de boel uit elkaar gehaald door lekkende pakkingen. Ook een keer een trommel losgelopen maar niet eraf gevlogen... Zoals ik al zei, een rampenplan.
Husqvarna
@GerbertXL
Ding is van 2006, en hebben we 5 jaar terug gekocht, in de begin wel eens de breekboutjes, zitten in het midden achter een plaat met 4 bouten.
Maar laatste jaren nooit meer gehad, we hebben nu het land ook veel vlakker liggen, dat scheelt ook een hoop hoor met je maaier, er is ook wel eens bout en een fusee afgebroken toen de maaier in greppel kwam.
deerejohn
Meende de onderdelen al te herkenen
Yanmarthomas
Is die glijschotel niet veel tegroot?
GerbertXL
@Yanmarthomas Nee, hij is losgescheurd en zit er nu schuin onder.
Yanmarthomas

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de BLOOPERS Stuk ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!