Foto van een Bogballe Kunstmeststrooier, weet iemand wanneer ik de kantstrooier gebruik dat er dan ook één van de beide schuiven dicht moet?

Bogballe Kunstmeststrooier

sybren
Foto van een Bogballe Kunstmeststrooier, weet iemand wanneer ik de kantstrooier gebruik dat er dan ook één van de beide schuiven dicht moet?

Reacties

casejxu
Strooi je naar d3 kant toe of van de kant af?
sybren
Heb die functie niet,
casejxu
@sybren op bogballe.com staat een hoop documentatie
sybren
Ja, alles staat er op. Behalve dit type kantstrooien. Misschien is dit alleen in Nederland verplicht?
hobbyboer
@sybren Zijn het 2 kantstrooiplaten?
(Deze grote gele en die kleine glimmende erachter?)
verwijderd
casejxu
@JD3010 je ziet deze niet vaak in Nederland iig
hobbyboer
Quote Reactie van @JD3010:
Nee, alleen die gele

Waar is die glimmende dan voor?
verwijderd
sybren
@JD3010 is goed, ik heb geeneens idee aan welke kant hij niet strooit!
hobbyboer
Quote Reactie van @sybren:
, ik heb geeneens idee aan welke kant hij niet strooit!

Als ik het goed heb zijn Bogballe en Tulip/Lely de enige 2 merken waarbij de schijven 'de andere kant' op draaien en daarbij met beide schijven bijna de volledige werkbreedte strooien ( dubbele overlap).

Als ik zo naar deze foto kijk lijkt het mij zo dat er geprobeerd wordt de korrels die vanaf de rechter schijf komen meer naar rechts te sturen.
De korrels die normaal al vanaf de rechter schijf naar rechts vliegen blijven dat doen en de korrels die vanaf diezelfde schijf normaal naar links gaan worden nu afgebogen naar rechts.

Dus ik denk dat het de bedoeling is om de linker doseeropening af te sluiten/ dicht te laten en met 1 schijf strooiende vlak langs de perceelsrand te rijden.
hobbyboer
Dan strooit hij dus links niet
verwijderd
hobbyboer
@JD3010 Hartelijk dank voor het compliment 😊

Dat van de draairichting wist ik en de rest erbij verzonnen door deze foto te bekijken en een beetje logisch nadenken.

Vaak is het ook niet zo moeilijk als het soms lijkt.
hobbyboer
@JD3010
Jij weet ook nog weleens wat: Gister heb ik, voor de tweede keer, met een Vicon gestrooid.
Zo'n modern ding met isobus, wegerij en een belachelijk grote werkbreedte en de enige instructie die ik heb gehad is hoe die aan en uit moet en hoe ik de gift hoger en lager kan zetten.
Nu viel het mij op dat er 2 verschillende schijven op zitten, uiteraard een linkse en een rechtse 😉, maar de rechter had ook 1 schoep meer, 6 grote en 2 kleine.
De linker schijf had maar 5 grote en 2 kleine.
Hoort dat zo?
verwijderd
hobbyboer
Quote Reactie van @JD3010:
Ben je er niet 1 verloren, was mijn 1e gedachte.

Dat dacht ik eerst ook, maar er zitten ook geen lege boutgaten en geen beschadigingen aan de schijf. Het is echt een schijf met 1 schoep minder, anders zou die toch ook in onbalans zijn?
verwijderd
+1
sybren
@JD3010 ik ben blij met mijn toe geappte gebruiksaanwijzing voor mijn bogballe.
Je kunt met bogballe allerlei systemen gebruiken om kant te strooien, van draairichting veranderen tot andere strooischoepen tot een plotter er aan hangen....
Ik kan me verdiepen in een plotter....
Ergens in het mechanisme van het openen van de klep kun je een stangetje omzetten naar een vast punt, zodat 1 van de beide kleppen dicht blijft. Je kunt er niet zo mooi bij, maar even een splitpen los en het staat zomaar om.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Bogballe Kunstmeststrooier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!