Vlaanderen kende vroeger heel wat loonbedrijven, maar er zijn er al veel gestopt of hebben de zaak overgelaten. Her en der vind je soms nog een oud-loonwerker die nog wat materiaal heeft en akkerland

Fiat 550

MMaarten
Vlaanderen kende vroeger heel wat loonbedrijven, maar er zijn er al veel gestopt of hebben de zaak overgelaten. Her en der vind je soms nog een oud-loonwerker die nog wat materiaal heeft en akkerland bewerkt. Dat een loonwerker na zijn carrière als loonwerker nog 6 tractoren heeft en verschillende werktuigen voor eigen gebruik, is toch wel opmerkelijk te noemen. Oud-loonwerker Georges Everaert uit Assenede heeft nog 6 tractoren die jaarlijks nog enkele uren maken en in top staat verkeren.
Deze Fiat 550 werd vroeger voornamelijk gebruikt bij zaaiwerkzaamheden met een 12 rij bieten zaaier. Tegenwoordig is die vervangen door een 6 rij Vicon.

Meer vind je op deoudedoos.be/

Reacties

+1
steyrlanzboy
Gouwe ouwe
a3vandiejen
Prachtig weer.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fiat 550 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!