10 mei 2017 - Grasoogst bij melkveebedrijf Dijk in Laag Zuthem. Op de foto de New Holland 1905 hakselaar met gras pick-up en de Fendt Farmer 311 LSA trekker met Veenhuis Combi silagewagen.https://www.

New Holland 1905

joop2
10 mei 2017 - Grasoogst bij melkveebedrijf Dijk in Laag Zuthem. Op de foto de New Holland 1905 hakselaar met gras pick-up en de Fendt Farmer 311 LSA trekker met Veenhuis Combi silagewagen.

Reacties

mklok
Heel mooi
Fendt926Driver
Mooie film. Maar met 2 opraapwagens kun je sneller laden dan met 1 hakselaar.
Zou ook denken als de veenhuis combi wachtend achter de hakselaar aan rijdt dat hij de volgende wiers vast opraapt.
Maar als ik zie hoelang de verdeler werk heeft zal dat logistiek ook wel niet passen
casejxu
@Fendt926Driver al zou je alles met 1 goeie wagen weg rijden is het ok goed te doen. Heb de verdeler alle tijd er een strakke hoop van te zetten. Al heeft een 311 niet over voor zo.n combi met alle messen. Maar t zal gaan en zal wel wat minder verbruiken als de hakselaar
casejxu
@Fendt926Driver plus dat je na dat de kopenden gewierst zijn die eerst even weg kan halen zodat de hark alle ruimte krijgt. Doen wij wel altijd en dat werkt echt super
Fendt926Driver
@casejxu kanten eerst harken en weghalen doen wij ook altijd. Werkt super.
Of in ieder geval de kopakkers weg laden.
+4
GROENEDEERE
@Fendt926Driver
Is het eens niet verstandig om naar een ander z'n visie te vragen waarom hun zo werken ipv gelijk te zeggen dat bij jou alles beter werkt?
Iedereen heeft zijn eigen redenen om het op z'n eigen manier te doen.
Wij laten ook hakselen terwijl we weten dat t met de opraapwagen sneller gaat.
Maar op de kuil.
T gras is sneller vlak laat zich makkelijker vast rijden.
En ook belangrijk in de winter besparen we enorm veel tijd brandstof en dus veel geld doordat het gehakselde gras zich in de mengvoerwagen makkelijker laat mengen.
Het scheelt per portie een hoop tijd.
Het lossen van de voermengwagen gaat ook veel sneller
Fendt926Driver
@GROENEDEERE misschien komt mijn verhaal over dat ik het beter weet. Is lang altijd niet zo. Ik vraag juist altijd naar het verhaal achter een foto/film. En nu dus ook
deJong
@Fendt926Driver

bij ons is ook een redelijk grote boer die 3 versleten opraapwagens had en nogal wat oude trekkers heeft . maar een knappe hakselaar gekocht was goedkoper dan 2 nieuwere opraapwagens en goeie trekkers.
Fendt926Driver
@deJong het is ook niet zeker of beide opraapwagens in het filmpje nog laden kunnen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 1905 en hebben de trefwoorden gras hakselen , gras inkuilen en Grashakselen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!