Foto van een New Holland 8340 met Krone - New Holland 7740 met Kuhn. Foto is geplaatst door jochie-power op 15-09-2017 om 12:20:04, met 11 reacties.

New Holland Meerdere

jochie-power
Foto van een New Holland 8340 met Krone - New Holland 7740 met Kuhn

Reacties

WietseTijans
Bruut spul!
deJong
Schudden jullie altijd meteen na het kneuzen?
NHfan97
@deJong Waarom zou je het niet doen?
+1
deJong
@NHfan97
wij zeggen altijd kneuzen is ook een keer schudden. lijkt het mij overbodig om er meteen met een schudder doorheen te gaan.
ken-adams
@NHfan97 De reden van schudden is toch om het gras te draaien als de bovenkant al wat gedroogd is. Da heeft het toch geen nutom direct te schudden?
NHfan97
@ken-adams Ik weet nie hoe fel deze maaier het gras op een rij gooit, maar bij veel maaiers ligt het gras nog redelijk fel op rijen als je het gemaaid hebt. Als je het dan meteen schud is het alvast verspreid en ligt er dus ook meer gras aan de bovenkant omdat je een groter oppervlak hebt, dus kan er alvast meer gras drogen. Als wij genoeg volk hebben rondlopen schudden we ook meteen na het maaien, zeker als er de volgende dag al wordt ingekuild. Natuurlijk is het geen wereld van verschil ofzo, maar als je de mogelijkheid hebt om het te doen is het altijd beter lijkt mij.
ken-adams
@NHfan97 Da begrijp ik, maar als de maaier (die toch vaak verstelbare afwerpbreedte hebben) het redelijk breed gooit lijkt me het een verspilling van tijd en brandstof. Maarja slechter word het er natuurlijk nooit van 😃
NHfan97
@ken-adams Tja dat kun je langs 2 kanten bekijken natuurlijk, zoveel verbruikt een schudder ook niet he 😛. Bij een lichte snee zal het inderdaad bijna geen nut hebben, bij een dikke snee denk ik wel dat het beter is. Maar goed dat moet ieder voor zich weten natuurlijk.
+1
deJong
@NHfan97

de breed spreiders op krone maaiers werken goed. en kneuzen ook vrij agressief met een beetje drogend weer is het al snel hooi.

wij doen alles wat in gedeeltes. knal ik na het middag eten even 20 ha eraf. volgende dag na de koffie ff schudden en s'avonds wiersen. s'ochtends zit het in de bult.
Lanz D2816
Donders mooie combinaties

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van New Holland ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!