Werklust WG18E. Het einde van een tijdperk, jammer jammer.Loonbedrijf had 2 precies dezelfde, de 1 was top en ging met flink uren weg en de andere was een rampenplan is mij verteld.

Werklust WG 18

GerbertXL
Werklust WG18E. Het einde van een tijdperk, jammer jammer.
Loonbedrijf had 2 precies dezelfde, de 1 was top en ging met flink uren weg en de andere was een rampenplan is mij verteld.

Reacties

RobVolvo
Kuil verdelen zonder tanden aan de bak? 😅
dx11
@RobVolvo Uberhoubt met een bak
RobVolvo
@dx11 met een Werklust inderdaad minder ideaal.....
hobbyboer
Quote Reactie van @dx11:
Uberhoubt met een bak

Dat zeg je nu, eerder reed je er zelf ook mee.
Als je binnenkort een wokkelverdeler aan je shovel hebt zeg je het zelfde over de dubbele verdeler die je nu hebt.
hobbyboer
Schat ik zo voorzichtig in ☺
mdoornekamp
@hobbyboer Het grootste verschil tussen een dubbele verdeler en een wokkel, is de persoonlijke voorkeur. Beide werken goed, maar de één zweert bij de wokkel. De ander wil alleen dubbel. Ik hoor bij die laatste groep. Haha. Feit blijft ook dat de kwaliteit v/d chauffeur het meest bepalend is voor het resultaat.
CaseCS130
@mdoornekamp Mee eens, Twee jaar terug nog een wokkel op demo gehad. Maar ik kon er niet aan wennen na 20 jaar met een Veenhuis dubbele verdeler te hebben gewerkt. Buurman heeft juist het omgekeerde.
+1
mdoornekamp
@CaseCS130

Ik ben mijn veenhuis verdeler nu nog weer aant opknappen. Wil hem nog niet kwijt voor de shovel
+1
Ruben-Wind
@mdoornekamp ik kon juist niet aan die veenhuis wennen en eigenlijk iedereen die er hier mee gewerkt heeft niet. Gaat gewoon allemaal te langzaam. Rijden soms met 3 wagens op de huiskavel en dan kun je niet zo lang bij het verdelen zitten per vracht. Misschien dat een holaras beter had gewerkt hoor, maar een collega had hem na een jaar weer ingeruild voor een wokkel. Kanten opzetten is wel wat lastiger maar als je het 1x weet is het vrij simpel.
mdoornekamp
@Ruben-Wind met een kleine veenhuis moet je geen walsen hebben. Want dan ligt het gras te luchtig en dan krijg je er geen vat op.
Ruben-Wind
@mdoornekamp maakte weinig uit kwa tijd, zonder walsen zat het vaster en was het minder mooi verdeelt. Met de wokkel gaan de vrachten met walsen wel veel mooier.
mdoornekamp
@Ruben-Wind ja een wokkel heeft wel grip op veel los gras. Vooral als de diameter wat groter is.
+2
CaseCS130
@Ruben-Wind Ik rij meestal één keer op en neer en de bult ligt vlak. Opraapwagen moet wel een beetje netjes lossen want je kan het gras niet hele stukken meenemen zoals bij een grasvork.
maar een wokkel is ook niks mis mee hoor, loonwerker hier heeft eentje aan de werklust shovel en zet er keurige bulten mee. Maar ik ben opgegroeid met de dubbele verdeler en dat is moeilijk afwennen.
jmos
@CaseCS130 @mdoornekamp hoe krijgen jullie de achterkant van de kuil mooi vol met de verdeler?
CaseCS130
@jmos eventjes staan blijven achterop met de opraapwagen zodat er genoeg gras ligt. Dan geen problemen mee. Al hoeft het met de pottinger nauwelijks want zodra je de klep opendoet komt er al een flinke dot gras.
mdoornekamp
@CaseCS130 @jmos Klopt. Gewoon even blijven staan. En dan duw je het met de verdeler nog een beetje naar achter. Moet je alleen geen walsen hebben want dan kun je vaak niet genoeg op een bult lossen.
dx11
Quote Reactie van @hobbyboer:
Dat zeg je nu

Eerder wat anders gezegd? Haha daarom waag ik mij niet aan zo'n wokkel. Moeten we weer investeren
GerbertXL
Mijn ervaring met shovels is dat ik er een paar keer een verzet heb, dus ik weet het ook allemaal niet 😁
dx11

(klik om te vergroten)

GerbertXL
Nou ik bedoelde eigenlijk, ze hebben altijd zo gereden dus ach. Maar, vorig jaar bekeerd en hekamp grasvorken gekocht.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Werklust WG 18 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!