Foto van een Fendt 311 Vario, met in de fronthef mijn eigengemaakte wiedegg met zaaimachine.. Foto is geplaatst door wibe op 28-02-2018 om 21:55:50, met 10 reacties.

Fendt 311 Vario

wibe
Foto van een Fendt 311 Vario, met in de fronthef mijn eigengemaakte wiedegg met zaaimachine.

Reacties

johndeere6230
Werkt dat goed zo? Mij lijkt het ook nog wel een keer wat zoiets te maken.... helemaal zelf gebouwd of zitten er al bestaande elementen in?
sjonnies
@johndeere6230 zelf ben ik voorstander van doorzaaien ik heb ook eens doorgezaaid met wiedeg en zaaibak maar weinig resultaat van gemerkt
wibe
@sjonnies wij hangen er nog een vredo doorzaaimachine achter, zie andere foto. Hiermee zaaien we alleen maar klaver mee door.
johndeere6230
@sjonnies

Wiedeg en zaaibak moet je inderdaad de ideale omstandigheden voor hebben, maar juist door een lichte combinatie te hebben heb je in het voorjaar of juist in het najaar onder, in mijn ogen, betere omstandigheden doorzaaien...
wibe
@johndeere6230 ja werkt prima zo, doet wat ie moet doen. Compleet zelf gebouwd, zit niets bestaands in.
johndeere6230
@wibe

ah oké! Alleen de tanden etc gekocht en de rest er omheen gebouwd? Hoeveel bunder doe je er zo per uur mee ongeveer?
wibe
@johndeere6230 ja de tanden heb ik bij zocon vandaan, zijn de tanden van hun grasland eg. De rest is eigen bouw. Pff dat durf ik niet te zeggen. Eg is net als de vredo doorzaaimachine 2.9 meter breed, kilometer of 10 kun je wel rijden dus reken maar uit. Hebben er nu toe voornamelijk slechte plekken mee doorgezaaid.
johndeere6230
@wibe

Ah oké! Werkt dat trouwens goed zo? Met dat zaadbakje voorop?
+1
wibe
Ja dat gaat prima. Je moet wel constant de zelfde snelheid rijden om de juiste gift te krijgen, maar dat maakt ook niet zoveel uit.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 311 Vario ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!