Foto van een Steyr Meerdere. Steyr 9094 bemesten met een schuitemaker 9400 lieter en een 650 met een schuitemaker 7000 lieter voor de aanvoer. Gisteren mooi alle huiskavels + wat op afstand kunnen bem

Steyr Meerdere

Baltus_steyr
Foto van een Steyr Meerdere. Steyr 9094 bemesten met een schuitemaker 9400 lieter en een 650 met een schuitemaker 7000 lieter voor de aanvoer. Gisteren mooi alle huiskavels + wat op afstand kunnen bemesten!!

Reacties

CaseCS130
Dat heb je rap gedaan Baltus. Huren jullie die tank, of hebben jullie die zelf?
Baltus_steyr
@CaseCS130 kleine tank is van ons zelf, de grote huren we. Zolang het niet nat is kan de trekker hem prima doen. En anders moet je niet bemesten haha.
Fendt926Driver
Inderdaad. Alle huiskavels.....
Dan denk ik al gauw aan 30 ha maal 25 m3 per ha plus nog wat veldkavels. Is toch een kleine 1000 kuub op een dag. Met een 9000 liter tank.....
Dat zijn de dagen....
Ik kom niet verder dan 300 kuub per dag
@Fendt926Driver maar je doet er 3a 4 per uur.. rij je dan zo rustig of heb je oncourante percelen? Ik doe er op de huiskavel 5-6 per uur..
Fendt926Driver
@ronald-deutz-fahr ik rij rustig. En heel veel afstanden rijden. Huiskavel begint 20m achter de stal. Maar achteraan leeg en dan 2km over de straat naar de put.
Land aan de overkant rijden we ook van de achterkant op. Is ook 2.5 km heen. Bemesten en 2.5 km terug.
Ik rij niet de hele dag door het perceel. Waar het kan over straat
@Fendt926Driver Aha, en als je nou een 10 kuubs transport tank zou hebben die aan de andere kant van jet perceel staat? Kun jij gelijk door, weer bemestend naar de boerderij..
Baltus_steyr
@ronald-deutz-fahr moet je dan wel constant een 2 de man hebben en transport tank...
Baltus_steyr
@Fendt926Driver zo kon ik het vorig jaar ook
+2
Baltus_steyr
@Fendt926Driver jij legt de lat wel heel erg hoog!! Ik heb in totaal 430 kuub bemest. Vanaf half 7 tot ongeveer half 12 avonds. Waarvan een bunder of 6 op afstand wat me vader hielp aanvoeren. Dus heb uitgerekend een bunder of 17 a 18 kunnen bemesten!
BEboer
Win je dan veel tijd als je met die 7m3 aanvoerd?
Baltus_steyr
@BEboer nou ja anders moet je weer terug rijden om hem vol te pompen nu kun je na 5 min overpompen weer 7 m3 uitrijden. Dat scheelt altijd in tijd, vooral als je op afstand rijdt

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Steyr ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!