Foto van een Deutz D5207, mooie bezigheid. Preventief greppelfrezen met de deutz op dubbellucht.. Foto is geplaatst door MulderDeutz1 op 07-05-2018 om 20:50:27, met 11 reacties.

Deutz D5207

MulderDeutz1
Foto van een Deutz D5207, mooie bezigheid. Preventief greppelfrezen met de deutz op dubbellucht.

Reacties

DESLAGERURRE
Is kilveren geen optie ? of een keer goed kijken voor het ploegen ?
MulderDeutz1
@DESLAGERURRE waarom? Maisland wil ik juist niks aan doen, je smeert het alleen maar dicht.
DESLAGERURRE
@MulderDeutz1 onzin .. ploeg het eens goed .. en laat er eens een bedrijf naar kijken die ook daadwerkelijk kan kilveren …
MulderDeutz1
@DESLAGERURRE Denk om je bloeddruk kerel. Vorig jaar een gigantische mais opbrengst gehad. Echt niet minder dan naastgelegen maispercelen die voor het zaaien een tal van voorbewerkingen hebben gehad. Kost alleen maar diesel en uren. En kilveren voor de mais gebeurt hier nergens, dus waar je dat vandaan haalt? En de ploeg stond prima, en anders mag jij hem volgend jaar afstellen 😉

(klik om te vergroten)

Fendt926Driver
@MulderDeutz1 ik denk dat slager bedoelt ploeg naar die laagte toe in plaats van perceel van 1 kant ploegen.
En dat misschien 2 jaar achter elkaar....
MulderDeutz1
@Fendt926Driver wat dan nog? Die greppel zorgt juist voor een goede afwatering en die willen we er juist in hebben. Die ploegen we echt niet dicht. Volgend jaar ploeg ik misschien wel weer naar binnen, maar frees de greppel er toch weer uit. En bovendien voer zat, dus die laatste ton doet het bij ons echt niet. Kan ik in ieder geval niet voor door het loonbedrijf laten ploegen.
Fendt926Driver
@MulderDeutz1 ieder zijn ding.
Maar greppels dwars door maisland zijn verschrikkelijk met hakselen.
En mijn mais haksel ik zelf dus wil ik het er makkelijk af kunnen krijgen. En geen natte laagtes in het land.
Daarvoor heb ik zelf een 5m kilverbak om mijn maisland vlak te leggen
MulderDeutz1
@Fendt926Driver Kopeinden liggen vlak met een buis erdoor, dus ik zie het probleem niet. Bovendien zijn die greppeltjes zo klein dat je ze amper nog voelt bij het rijden. Daar op de foto zit een natte plek van vroeger, kun je nog zoveel aan kilveren maar het blijft nat, dat het water eraf kan is dan het eerste lijkt me. Ieder zn ding, ik ga niet wakker liggen van die 8 ha mais van ons en de loonwerker ook niet.
+1
rommert14
@Fendt926Driver kilveren voor mais is het domste wat je kan doen.
Fendt926Driver
@rommert14 ja wat is voor de mais....
Nadat de mais eraf is is ook voor de volgende mais....
Laten we zo zeggen voordat er bemest en of geploegd wordt kilveren. En natuurlijk na de mais vlak maken

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D5207 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!