Haspel bijna binnen, eerst de pomp maar wat bijtanken dan.. Geplaatst door nielsve op 10-07-2018 om 17:03:59, met 7 reacties.

Onbekend Onbekend

Haspel bijna binnen, eerst de pomp maar wat bijtanken dan.

Reacties

dombras
Heb je wat meer informatie over die pomp?
nielsve
@dombras pomp is op onze vraag gebouwd door lmb vissers uit bladel.
Greenpower aggregaat op een zelfgebouwd wielstel gezet, en daarachter een caprari pomp gezet die wordt aangedreven door een 30kw motor om de druk op te bouwen. Water wordt eerst opgepomt door een dompelpomp.
Verbruikt ongeveer 9,5 liter diesel per uur.
dombras
@nielsve hoeveel kVA is die aggegraat? Zit het grondwater bij jullie zo diep?
nielsve
@dombras 60 kva
Bijna alle putten die we door de jaren zelf hebben laten maken (60 tot 80 meter diep) is het eigenlijk niet nodig die dompelpomp.
Soms beregen we uit andere putten die niet zo goed geven, het water dieper wegzakt en daar hebben de de dompelpomp voor.
Vorig jaar ook nog 1 put laten boren in de limburg, en daar zakte het water afgelopen dagen toch meer dan 10 meter diep weg.
dombras
@nielsve hoe groot moeten de putten in diameter zijn voor de dompelpomp?
nielsve
@dombras buis van 160 past de dompelpomp net in. Volgende pomp zal er een worden met een grotere dompelpomp, want deze kan het niet goed aangevoerd krijgen als we op 10 bar willen beregenen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Onbekend ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!