Omdat er met dit weer toch weinig te maaien valt, hebben we het winterklusje van de maaibalk maar naar de zomer gehaald. De v-snaren waren niet goed op spanning te krijgen, waardoor hij met maaien wel

Mörtl Maaibalk

hooidonk
Omdat er met dit weer toch weinig te maaien valt, hebben we het winterklusje van de maaibalk maar naar de zomer gehaald. De v-snaren waren niet goed op spanning te krijgen, waardoor hij met maaien wel eens lastig op gang wilde komen. Ook de pennen en bussen van de ophanging zijn flink uitgeslagen. Dus hem vanmiddag onder de trekker vandaan gehaald, mooi hoe de constructie van het ding doordacht is.

Reacties

hooidonk
Dit bleek onder andere het probleem, de bouten waar hij mee vast zat, waren ook een eindje los gelopen. Het zou me niet verbazen als hij daardoor gebroken is. De breuk was al aardig glad geschuurd, dus het zat al een tijdje zo.

(klik om te vergroten)

+2
hooidonk
En inmiddels weer gerepareerd. Nu nog nieuwe bussen er in en hij kan er weer onder.

(klik om te vergroten)

a3vandiejen
Mooi hoor, kan je de aankomende weken weer maaien met dat prachtige weer.
hooidonk
@a3vandiejen
Daar hoop ik wel op!
Maar het viel me sinds vorige week op dat hij meer rookte en zag gisteren dat hij olie uit het luchtfilter gooit (lekkende inlaatklep?), dus ik ben bang dat de motor nu echt met z'n zwanenzang begonnen is. 😞
a3vandiejen
@hooidonk Dat word weer sleutelen, nou ja ook daar heb je goed weer bij.
+1
hooidonk
@a3vandiejen
Ja, ik ben erg blij met het donorblok die we van de winter gevonden hebben. Daarmee wilde ik weer één goed blok maken. Alleen de koppakking zit ik nog mee in m'n maag. Nieuw zijn ze niet te vinden of onbetaalbaar. Dus proberen de oude uit te gloeien of zou je ook zelf nieuwe kunnen maken?
a3vandiejen
@hooidonk Heb dat ook wel eens van Wim begrepen dat bepaalde pakkingen zelf te maken zijn.
Bij de Tiger zijn het koperen pakkingen, dan valt het niet mee denk ik.
+1
RobVolvo
@hooidonk Ik denk dat een beetje motorrevisiebedrijf jou wel een nieuwe koppakking kan maken of ergens weg halen.. 😉
hooidonk
Vanavond het donor-blok los gehaald. Er zit 'enkel' een grote koperen ring als afdichting tussen de kop en de cilinder.

Bij dit blok zat er in één kop een scheur, dus ik hoop dat in het blok van de trekker nog één goeie kop zit.

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mörtl Maaibalk en hebben de trefwoorden revisie en Repareren geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!