Ik sloop de boel nog effe op de dag dat ik 'm zou omwisselen.... Foto is geplaatst door GerbertXL op 25-07-2018 om 09:42:39, met 32 reacties.

John Deere 6400

GerbertXL
Ik sloop de boel nog effe op de dag dat ik 'm zou omwisselen...

Reacties

houthandel1056
Gistermiddag al opgehaald toch? Ik zag je staan voor de showroom
GerbertXL
Klopt, en dit gebeurde gisterochtend 😄
casejxu
Waterslang?
+1
GerbertXL
@casejxu Jep, ik was al bang dat het een duur grapje zou worden maar het viel gelukkig mee.
GROENEDEERE
Nou hou ons niet langer nieuwsgierig.
Show je de nieuwe aanwinst eens even
GerbertXL
@GROENEDEERE Beetje de spanning opvoeren he, zo vaak gebeurt het niet hier.
Sinnema
Iets te warm?
De showroom bij schipper?😉
+1
GerbertXL
@casejxu Ooit meegemaakt? Slangen zijn 2 keer zo dik geworden en aan de binnenkant is de wand uit elkaar gevallen zodat er amper nog doorstroming is, vandaar het lek vermoed ik.

(klik om te vergroten)

casejxu
@GerbertXL ja zeker.... vorig jaar nog een 6410 voor groot onderhoud gedaan. Toen de slangen uit voorzorg vervangen
+1
GerbertXL
@casejxu Aha.
Ik moet toegeven dat het onderhoud van deze trekker er altijd bij in is geschoten. Toen we 'm kochten was ie al afgetrapt, dat helpt niet echt. Maargoed, het was wel een enorme vooruitgang van een 2wd JD 2030 zonder cabine met enkelwerkende voorlader naar dit.
casejxu
@GerbertXL haha als ie ze werk altijd maar goed ge daan heeft toch
GerbertXL
@casejxu Jazeker. Grootste wat er aan is geweest was de koppakking, en bij deze motors is dat gewoon iets wat vroeg of laat gebeurd. Zowel qua onderhoud als afschrijving is dit gewoon een gruwelijk goede trekker geweest. Ik had ook de kans om weer een 6400 te kopen. Maarja, je wilt ook een beetje vooruit.
casejxu
@GerbertXL Ja daarom. Achteruit boeren is ook boeren maar dat is niet altijd de juiste oplossing. Ook voorasveerring straks??
+1
GerbertXL
@casejxu Alles d'r op en d'r aan kan ik wel zeggen. Beetje idioot eigenlijk als kleinste trekker. Toen we de 6400 kochten was dat de grootste trekker 😦 .
casejxu
@GerbertXL haha als je er dan weer jaren mee vooruit kan is dat super. Wij neigen steeds meer naar een compleet nieuwe van de winter
GerbertXL
@casejxu Als je 'm maar lang genoeg houd en je kunt m boekhoudkundig ook handig kwijt dan is dat geen slecht idee lijkt mij. Mooie maxxum cvx met fronthef/pto 😁 .
Als ik nieuw zou kopen dan zou het eerder een case dan een JD worden als ik de prijzen links en rechts een beetje hoor. Plus dat ik de case bediening mooier vind werken dan wat ik op mn 6910 heb.
casejxu
@GerbertXL willen case en deutz proberen
john deere 7810
@GerbertXL

bekijk goed hoe je het krijgt 😉 laatst ook een case gezien, die ook inderdaad het "gewonnen" van de john deere kwa prijs, maar ze hadden er niet bijgezegd dat als je de fronthef wilt gebruiken je er eerst een paar snelkoppelingen achter in de ventielen moest drukken.... en dus van de 3 dubbelwerkende er sowieso al 1 kwijt bent voor de fronthef....
GerbertXL
@john deere 7810 Ja had een puma op mn oude werk ook met een originele fronthef. Leuk hoor, een frontgewicht erin gooien, slangen los... Owja hoe krijg ik ze er weer in met druk erop?
Maar zo'n kranenblok maakt het verschil niet. Kun je gewoon bestellen bij een beetje fronthefboer.
Ik denk ook dat de iveco motor van case zo'n beetje het beste is op de markt. Veel taaier onderin dan JD, net zoals de ouwe JD motors zoals in onze 6610 zeg maar.

@casejxu Heb je al in gedachten welke modellen/uitrusting?
casejxu
@GerbertXL die zuidberg kranen zijn gewoon bij kramp te bestellen.

Van case een farmall of een kleine maxxum. 115 pk ong. Dus dan bij deutz een kleine 6... de oude 5 serie. Front hef en pto der op. Verder wel simpel. Mechanische ventielen en mechanische hef zou ik ook geen problemen mee hebben
@casejxu machanische ventielen vind ik indd niet zo hard nodig, maar hef vind ik wel zo lekker! Vooral met ploegen/cultiveren, zou niet meer anders willen!
casejxu
@ronald-deutz-fahr mechanisch is gewoon zo lekker simpel... elektrisch bevalt ook prima hebben we ervaren met de huurtrekkers
john deere 7810
@GerbertXL

gaat het niet om he 😉 het gaat om dat beide trekkers/offertes de zelfde opties hebben en hoe 😉 tuurlijk kun je zo'n blokje na die tijd bestellen.... maar extra betalen zul je. Deze boer vertelde doodleuk dat hij 3 dubbelwerkende had en een fronthef.... toen hij de case had gekocht, en dat het op de offerte minder koste als bij de jd in dit geval. Dus er kon een frontmaaier en een achtermaaier aan....
GerbertXL
@casejxu Ik zou ook zeker doorsparen voor elektronische hef. Enige probleem ervan is dat sommige fabrikanten een idiote manier van activeren hebben. Ik heb bij een claas en een mf gehad dat ik er domweg niet achter kwam, dan maar uitstappen en de buitenbediening gebruiken...
Maar bij case is de mechanische hef wel herl goed bruikbaar met lift o matic, bij DF heb ik er geen idee van.
Als je een farmall overweegt probeer 'm dan eerst. Op papier is de simpele uitvoering aardig gelijk aan de jxu maar ik vind het net niks, liever een tweedehands jxu zou ik zeggen. Airco was ook ruk.
Die ouwe electroshift in de maxxum is ook niet echt mijn smaak maar ik moet toegeven dat ik er maar een enkele keer mee heb gewerkt.
Is een jong gebruikte maxxum cvx of agrofarm ttv niet wat?
casejxu
@GerbertXL word soweiso geen vario. Simpel ivm hogere onderhoudskosten. En het heeft niet echt meerwaarde. T werkt wel super maar das voor ons t enigste voordeel. Weinig gebruikte jxu zou ook super zijn. Maar dan sowieso de zwaarste ivm de taarup
+1
GerbertXL
@casejxu Ik had je reactie effe gemist. Ja, daar heb je wel gelijk in, maar het is zoooooo fijn he 😃
casejxu
@GerbertXL haha vertel mij wat..vorig jaar een ttv430 deutz oor de wagen gehad. Echt genieten!!!!
Vollenbroek_Lars
@GerbertXL Bij Massey Ferguson moet je 2x het neutraal knopje indrukken dan doet de hef het maar als je er nooit eerder op hebt gezeten kon je dat ook niet weten.
@Vollenbroek_Lars klopt maar blijft vreemd zit nu ok regelmatig op zon mislukte fendt😉 maar kan dr nog nie aan wenen geef mij maar jd groen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6400 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!