Foto van een Steyr 9094 ging nog mooi bij trekkertrek 👍. Foto is geplaatst door thijs-oomen op 17-08-2018 om 22:17:33, met 20 reacties.

Steyr 9094

thijs-oomen
Foto van een Steyr 9094 ging nog mooi bij trekkertrek 👍

Reacties

DANOONTJE POWERR
Nog prijs?
thijs-oomen
@DANOONTJE POWERR nee dat niet, was de eerste keer dat ik in de 5.5 mee reed
DANOONTJE POWERR
@thijs-oomen
Ah, mooi ervaring opdoen!
thijs-oomen
Baltus_steyr
Hoeveelste ben je geworden dan en in wat voor versnelling reed je dan?
thijs-oomen
@Baltus_steyr was denk 11de. Er was ook geen water rem en er reden er naar zat mee met de pomp helemaal open ik reed in z'n 2 hoog
@thijs-oomen Bwoa, denk dat als er een rem had gestaan dat ik misschien nog 3es was geweest ipv 5es. Zo heel veel zouden er er nu ook weer niet tussenuit gevallen zijn.
Maar lijkt me wel hard zat! Hoeveel pk heb je dan? Ik reed altijd 3 laag (met high-low in de high) met onze CS vroeger en dat ging altijd goed in de 4.5ton. 1 hoog op heel lichte zandbanen, maar 2 hoog lijkt me echt wel hard zat voor op een zware kleibaan in de 5.5ton? In de 5.5ton reed ik zelf altijd 2 laag (altijd in high vertrokken en terugschakelen indien nodig)
+2
Baltus_steyr
@tractorquintentje 3 hoog in de lage gearing lijkt mij ook een hele goede versnelling op de baan. dan kun je denk ik de meeste pk's op de banden over brengen. Ik woel bijna elk jaar wel 1 a 2 hectare land. Met dubbele lucht en bult gewicht voorop kan ik die woel het diepst doortrekken in de 3 hog/ 3 laag , lage gearing. neem ik wat versnellings hoger dan valt de motor te snel dood.
thijs-oomen
@Baltus_steyr jaa klopt normaal rij ik ook in die versnelling. Maar dit was een goeie klei baan had veel grip. Wist niet of dat hij het in z'n 3 kon trekken. Rij jij zelf ook wel eens mee?
+1
Baltus_steyr
@thijs-oomen wel een aantal keer met een steyr 8080 turbo 2 wd in een 3800 kg klasse . nog niet met deze 9094. wil het nog wel ooit een keer proberen.
+1
valmet6400power
@Baltus_steyr
Maar woelen is heel anders dan voor de sleepwagen, bij het woelen blijft de gevraagde belasting ongeveer gelijk en de grip ook. Voor de sleepwagen verandert de belasting, die gevraagd wordt via een trekhaak, en gaat je trekker of smoren, of slippen of stuiteren.
+1
Baltus_steyr
@valmet6400power dat klopt. maar met woelen kun je denk ik wel de juiste versnelling bepalen wat makkelijk is voor de sleepwagen.
+1
thijs-oomen
@Baltus_steyr het is toch gewoon proberen iedere baan is toch anders, schilt toch veel
+1
thijs-oomen
@tractorquintentje bij die van ons zit geen high low op en ik reed in lage gearing 2 hoog
@thijs-oomen Oke dan zal het vermoedelijk wel overeenkomen denk ik zo. 🙂 Nog een beetje extra ervaring opdoen en dat komt wel goed. 😉
thijs-oomen
@tractorquintentje denk het ook wel het is toch een beetje proberen ey. Waar rijd jij altijd trekkertrek mee?
+1
@thijs-oomen Goh de wedstrijden ik dit jaar wou rijden/gereden heb waren: WNP Meer, Loosbroek, Schijf ( was afgelast), Achtmaal, Veerle-Laakdal, Rijsbergen, Merksplas, Essen, Balen, Oudenbosch, Zevendonk, Bavel en natuurlijk Etten-Leur. Voor Zundert, Wouw, Ossendrecht en Itegem is er iets tussengekomen.
thijs-oomen
@tractorquintentje met welke trekker?
+1
@thijs-oomen Case International 1056XL

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Steyr 9094 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!