Foto van een Landbouw miniaturen 1:32 Ford 8340 met het grijze chassis.. Foto is geplaatst door mklok op 25-08-2018 om 11:54:29, met 27 reacties.

Landbouw miniaturen 1:32 Ford

mklok
Foto van een Landbouw miniaturen 1:32 Ford 8340 met het grijze chassis.

Reacties

noordhof
Mooi , zelf samengesteld of is dit te koop ?
gudo
Ja mooi, alleen jammer dat de sticker niet klopt. En het randje onder de cabinedeur hoort zwart te zijn.
JD3010
@gudo Het is een Ford, geen New Holland
+2
mklok
@gudo dat randje onder de cabine moet inderdaad zwart zijn. Stickers kloppen wel. Dit was in het begin van de overname door Fiat. Op de neus zit al een logo van new Holland. Later zijn de stickers veranderd en stond er new Holland op. Ook de spatborden waren toen op de latere serie wat ronder.
gudo
@mklok weet ik wel, maar ik doel er op dat 'ford' niet tegen de cabine hoort te staan
mklok
@gudo aha , ik het snap je. Stickers zijn afgeleid van de Imber models. Daar zitten ze ook te ver naar de cabine.
+1
mklok

(klik om te vergroten)

Zo is het iets beter.
JD3010
@mklok Welk randje wordt er bedoeld?
tractorfan.nl/picture/1247937/
Deze heeft een wit dak. Was dat ook niet alleen bij de Ford versie?
mklok

(klik om te vergroten)

JD3010
@mklok Aha, ik wist niet dat de Ford's ook met blauw dak waren, dacht altijd dat het veranderd was toen het NH geworden was. M'n buren hadden beide een 7740, de ene een Ford, de andere een NH.
mklok
@JD3010 Weer wat geleerd , dit was een soort tussen model. Je heb ze ook nog in het terracotta gehad dus de Fiat kleur. Toen was het al New holland. Hier zijn ze niet verkocht geloof ik.
gudo
@JD3010 Er staat bij de 40 serie new holland op de kap vannaf 1996, toen werden de achterspadborden ook van kunststof.
mklok
@JD3010 onder de deur.
Siete
Heb je meer foto's van deze trekker?
Ben zelf ook met zo'n trekker bezig. Viel me op dat bij de meeste modellen van deze trekkers de tanken en het interieur vd 8560 gebruikt worden. Voor zover ik weet klopt dat niet bij dit soort type trekkers.
Ben zelf bezig het interieur en ook de tanken dus wel kloppend te krijgen.
mklok
@Siete de cabine kom van een imber model. Die kloppen beter. Maar worden wel schaars.
Siete
@mklok Bedankt voor uw antwoord. Zag het later idd. O.a. aan de twee traptredes ipv drie. Die ik gevraagd ben te maken is de versie met de rondere spatborden. Dit is dan een later model begrijp ik?
Hiervoor heb ik wel het platform vd 8560 gebruikt waar ik dan het interieur vd Imber passend in maak.
mklok
@Siete Toen ze new holland gingen heten werden de spatborden wat ronder inderdaad. Was volgens mij alweer een stap verder naar de 60 serie toe.
mklok
@Siete Ik sloop de tanken eraf en gebruik de tank van het imber model. Links onder de cabine. Rechts monteer ik de accubak en gereedschapkist. Chassis wordt verlaagd en ingekort. Wel een hoop slijp werk.
Siete
@mklok Ja daar ben ik ook achter gekomen. Leek een simpel klusje maar dat valt tegen. Omdat ik wel de 3 treden bij de trappen wil bewaren heb ik er voor gekozen de tanken vd 8560 aan te passen. De bollingen aan de voorkant heb ik er af gezaagd en dat opnieuw dicht gemaakt.
Interieur vd Imber hier en daar aan de zijkanten iets aangepast zodat dit weer in de cabine vd 8560 past. Die wou ik gebruiken om het zo mooi passend op het platform te houden. Ook stuurkolom vd Imber is omgezet. Motorkap vd Imber is verlengd en chassis bij geslepen zodat ook dit weer mooi passend is.
Vind het leuk te lezen hoe jij het aan pakt. Vele wegen leiden naar Rome zeggen ze toch? 😁
mklok
@Siete precies , ieder op zijn eigen manier. Met hetzelfde resultaat toch.
+2
noordhof
@mklok K’heb wel bewondering voor mensen als jullie die dit kunnen ! Mooi gedaan . Ik kan dat niet . 😂
Siete
@mklok Dat is het mooie aan deze hobby. Iedereen pakt het op zn eigen manier aan. Heb voorheen al veel geleerd op het LMF door goed te kijken en te vragen bij de verschillende bouwverslagen.
Die TM ziet er ook goed uit trouwens. Zou nog wel eens een goed kloppende TM 175 of 190 willen. Die zijn er niet veel. Meesten kloppen toch net niet helemaal als je goed kijkt.
mklok

(klik om te vergroten)

Deze is ook van dezelfde basis. Cabine verhoogd en ander dak en spiegels.
+1
a3vandiejen
Schitterende Ford Marco, veel geknutsel in de nieuwe schuur zeker.
+1
mklok
@a3vandiejen lekker de ruimte Adrie. Is zeker een verademing.
+2
chris33
Super stoer model!!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landbouw miniaturen 1:32 Ford ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!