Der RabeWerk Schlüter!Wie folders verzamelt, en er van RabeWerk in het schap heeft liggen, zal in een van die folders wel eens een Schlüter tegenkomen. De firma van landbouwmachines had goede contac

Schlüter Super 1500TVL

Schluterfan
Der RabeWerk Schlüter!

Wie folders verzamelt, en er van RabeWerk in het schap heeft liggen, zal in een van die folders wel eens een Schlüter tegenkomen. De firma van landbouwmachines had goede contacten met Schlüter. Toen Schlüter grote machines zocht om prototypes mee te testen, kon men veelal rekenen op RabeWerk. Ook op de Feldvorführungen werden talrijke RabeWerk machines gedemonstreerd. De Firma had ook hun eigen Schlüter trekker.

Gelukkig is het verblijf van de RabeWerk Schlüter, een Super 1500TVL met FgNr 1508 003 ook relatief bekend gebleven. De trekker is een tijdje eigendom geweest van een Nederlander, om daarna bij Mark Butterweck terecht te komen. Mark gaat wel enkele treffens af. Vorig jaar zag ik hem in Ostfriesland, dit jaar in Kirchlengern. En hij had geluk, hij mocht een 6-scharige RabeWerk Beetpflug achter zijn trekker knopen!

Na vele zijn Schlüter en RabeWerk dus weer voor even verenigd...

Foto gemaakt in Kirchlengern, 2018

Reacties

+3
olro 61
Mooie foto, in de jaren 80 verzamelde ik dan ook de Rabewerk folders, want daar stonden dan ook mooie Schlüter en MB-Trac trekkers in afgebeeld! In die tijd moesten we het hiermee doen, video's, boeken, miniaturen en internet waren er nog niet!
assink
Deze heeft inderdaad in diepenheim (twente) te koop gestaan een aantal jaren terug.
Heb er toen nog achteraan gebeld, was al weg.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1500TVL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!