Melkveehouder Cools. Foto is geplaatst door jd7920 op 06-09-2018 om 00:59:22, met 15 reacties.

Fendt 930

jd7920
Melkveehouder Cools

Reacties

fendt1624
@jd7920 de 930 een nieuwe aanwinst? Begint een indrukwekkend rijtje te worden....
jd7920
@fendt1624 ja de nieuwe aanwinst
fendt1624
@jd7920 voor de rest nog iets nieuw erbij ?
+1
timme936
Niet normaal dergelijk getrek voor een melkveehouder en dan maar klagen dat er niets te verdienen valt..... Is beter uitgerust dan sommige loonwerkers....
+1
GerbertXL
@timme936 Ervan uitgaande dat jij de beste man niet persoonlijk kent, hoe weet je dat hij klaagt?
+1
Marnixw
Mooie trekker.
timme936
@GerbertXL wat doen de melkveehouders laatste jaren mss, niks anders dan klagen en zagen dat ze niets krijgen voor hun melk..... dat het niet leefbaar is als ik dan zie wat materiaal er gekocht wordt dan blijkt het toch nog wel redelijk rendabel te zijn anders kan je dergelijk materiaal niet financieren.... Zelfde bij akkerbouwers en loonbedrijven zeggen dat er niets te verdienen valt maar op 1 jaar ettelijke 100000'en aan materiaal aanschaffen.
CaseCS130
@timme936 Wordt hoog tijd dat je er zelf ook gaat in ondernemen. Lekker easy geld maken.
GerbertXL
@timme936 wat is mss?
Maargoed, je bevestigt wat ik dacht en je lult maar wat. Klagen is boeren eigen.
timme936
@CaseCS130 ik ben zelfstandig ondernemer dus weet maar al te goed wat al dat materiaalen alles er rond kost..... ik zeg dat ik niet begrijp als je steeds ligt te klagen dat er niets te verdienen valt dat je dan voor zo een masse geld kan en blijft investeren....
rommert14
@timme936 die zijn er wel veel meer... Lease is gewillig 😂
Marnixw
@rommert14 Maar ook dát moet elke maand betaald worden... Loopt alsnog flink op 😉
rommert14
@Marnixw ja, daarom ook de 😂 wij hebben niks in de lease en daar zijn we blij mee
+4
CaseCS130
@timme936 Ik kan er niet veel mee. Ten eerste is het enorm generaliserend. Ik heb hier al anderhalf jaar niemand horen klagen over de melkprijs. Dus dat ze allemaal niks anders doen dan klagen klopt niet.
Ten tweede heb je voor werkzaamheden 2 keuzes. Of je laat het door de loonwerker doen of je doet het zelf. Wat voordeliger is zal voor iedere situatie verschillend zijn. Maar als de keuze op zelf doen valt zul je toch materiaal moeten hebben. Als je dan niet technisch aangelegd bent heeft het geen enkele zin om met technisch complex oud materiaal rond te rijden. De kosten van onderhoud en reparaties laten doen zijn dan al snel hoger dan jong inruilen. Dus dan zal je toch regelmatig wat nieuws moeten kopen.
Vorig jaar werden 75 tot 80% van de trekkers via een lease constructie verkocht. Op zich niks mis mee want die vorm van financiering is vaak wat voordeliger dan de bank. Maar de tijd dat de meeste boeren machines nog konden betalen van de rekening courant ligt daarmee wel achter ons. We zijn dus over een termijn van misschien 2 decennia verschoven van hoofdzakelijk eerst het geld verdienen en dan pas materiaal kopen naar eerst materiaal kopen/leasen en dan pas terug verdienen. Of dat uit armoede of uit weelde is gekomen mag jij bepalen.

Bron leasecijfers: boerderij.nl/Rundveehouderij/Achtergrond/…

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 930 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!