Foto van een De 06 serie bij geldof in harelbeke.. Foto is geplaatst door stijn-de-bock op 07-10-2018 om 17:23:12, met 32 reacties.

Deutz Meerdere

stijn-de-bock
Foto van een De 06 serie bij geldof in harelbeke.

Reacties

+1
Loeideutz
Die eerste is blind.
+1
stijn-de-bock
@Loeideutz wel origineel.en lampen aan de zijkant zoals bij de 05 serie.
Loeideutz
@stijn-de-bock Verhip! Helemaal gemist. Zal dan toch wel een van de allereerste 06-en zijn. Nooit gezien zo.
Fendt926Driver
@Loeideutz ik dacht ook dat het zelf geknutseld was. Heb dit ook nooit gezien of geweten
Loeideutz
@Fendt926Driver Ik begin er ook steeds meer aan te twijfelen. Hier in de buurt liepen vroeger hordes Deutzen rond, zeker van de 06. De eersten zijn weliswaar van hetzelfde bouwjaar als waar ik van ben, maar er lopen er ook nu nog. Ook nog gewoon werkend. Ik heb dit nooit gezien. Waarom ik nu twijfel is het feit dat de trekmuil niet vast gegoten zit. Dat was bij de eerste type 06 wel het geval. Kan een reden hebben, maar zou toch graag wat meer informatie hebben.
+1
stijn-de-bock
@Loeideutz heeft niet met leeftijd te maken.volgens mij eerder met het land van bestemming.de trekmuil was van 1968.De eerste 06 tot 1972 in een stuk gegoten daarna gebout zoals deze.k weet zeker dat het origineel zo is gebouwd want je ziet het in sommige oudere folders.
+1
stijn-de-bock

(klik om te vergroten)

Deze is ook zo
+1
stijn-de-bock

(klik om te vergroten)

Deze ook
+1
Fendt926Driver
@stijn-de-bock verdorie je hebt gelijk zo te zien.
Helemaal nieuw voor mij. Terwijl ik toch dacht alles van deutz in mijn jonge jaren als deutz rijder wel gezien te hebben
+1
stijn-de-bock
@Fendt926Driver ik heb ook al veel gezien van deutz.toch kom ik nog steeds versies tegen op shows in binnen en buitenland die ik nog nooit gezien heb.
Fendt926Driver
@stijn-de-bock laatst wou ik fotos zoeken van een optie die ik op mijn 7206 had aan de voorkant van de achter spatborden. Zodat de modder die meekwam niet op de opstap trap kwam.
Maar op geen enkele foto die optie kunnen vinden.
stijn-de-bock
@Fendt926Driver heb ook al zoiets meegemaakt.tot op een dag je het onverwacht tegenkomt.
+1
sjonnies
@stijn-de-bock die op de foto zijn anders want de kopampen zitten met een steun bevestigd. en oo de foto die je gepost heb zitten zo als de 05 serie heeft
stijn-de-bock
@sjonnies als je veel bij handelaars komt en naar verschillende landen gaat om oude trekkers te bezichtigen blijf je steeds details tegenkomen die anders zijn.
InsaneNL
@stijn-de-bock Zal wel iets zijn geweest om aan lokale regelgeving te voldoen, ze staan bij alle trekkers van de 06 serie wel op de onderdelen lijst.

(klik om te vergroten)

Deze uit de lijst voor de 5206 lijkt er heel veel op.
+2
newholland-
Van 1 eigenaar? Wat een schitterend bezit als je dit in de schuur hebt staan😇😇
+2
deutz d25s
@newholland- Geldof, ik was er ook was mooi om te zien.
+1
stijn-de-bock
@newholland- de man heeft ong 185 tractors.
Fendt926Driver
@stijn-de-bock 185???
Is dat geen typ fout?
Maar lijkt mij wel wat...
Maar dan met fendt🚜🚜🚜
stijn-de-bock
@Fendt926Driver nee is geen tikfout. Hij heeft denk ik ong 55 x deutz 30 x prairytrekkerss 15 x lanz.15x andere merken gloeikop. 10 x John deere vele andere merken en daarnaast een massa ander vooroorlogs spul zoals tientallen benzinepompen. Veel emailborden.zeldzame antieke reclame atributen.het is de grootste priveverzameling in europa.
Fendt926Driver
@stijn-de-bock ok. Ik dacht 185 keer deutz...
Maar dit is ook wel appart.
Woont die man in belgie?
+1
stijn-de-bock
@Fendt926Driver ja zijn museum is in harelbeke.waar hij precies woont weet ik niet.maar tis zeker een Belg. Michel geldof.
newholland-
@stijn-de-bock ook toegangkelijk voor publiek dat museum?
+1
stijn-de-bock
@newholland- is maar heel af en toe geopend voor kinderkankerfonds.en ik denk ook op afspraak voor oldtimerclubs
+2
BjornV
@stijn-de-bock is inderdaad regelmatig open. De eigenaar is inderdaad Michel geldof. Vroeger was die man de baas van een groot constructie bedrijf. Door de jaren heen had hij al vele oldtimer tractoren gekocht en verkocht, een beetje handel in gedaan. Terwijl hij nog zijn constructie bedrijf had, heeft hij gewoon een hangar gezet op een industrieterrein met enkele loopbruggen, en een volledige werkplaats voor de tractoren te restaureren. Had er een 10 tal jaar geleden een paar keer geweest en dan was de verzameling opzich niet normaal, allemaal op een tapijt, alle tractoren met steunen van de grond en info bakken der onder tegen de olielekken. Als je hen contacteert, kan je dit bezoeken.
Waren dat allemaal originele frontgewichten?
stijn-de-bock
@Mijn-eerste-deutz ik denk het wel.
+1
deutzisthebest
@Mijn-eerste-deutz

Alleen aan gewichten staat er al een fortuin! Laat staan hoe compleet alles is.
+2
Is dat een apparte serie geweest met die lampen ernaast?
stijn-de-bock
@Mijn-eerste-deutz ik weet alleen dat het origineel is heb het gezien in folders van toen.
+3
a3vandiejen
Prachtig gezicht.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Deutz ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!