Foto van een Kverneland ploeg. Voor het eerst met steunwiel ploegt al veel beter👌. Foto is geplaatst door bram power op 09-10-2018 om 20:20:11, met 22 reacties.

Kverneland ploeg

bram power
Foto van een Kverneland ploeg. Voor het eerst met steunwiel ploegt al veel beter👌

Reacties

valmet6400power
In zon zandbak ploegt alles wel toch?
bram power
@valmet6400power wat is alles? Ploegen kan altijd maar het moet wel netjes gebeuren. Wil je netjes ploegen moet je een steunwiel hebben als je met voornpakker werkt.
+1
valmet6400power
@bram power
Een oude ploeg; een nieuwe ploeg. Zolang ie het grond maar omkeert is het in een zandbak gauw goed. Keertje met de kopeg eroverheen of zaaien dan maakt het allemaal niet uit. Maar met zon vorenpakker begint de ploeg wel raar te trekken inderdaad
mdoornekamp
@valmet6400power vorenpakker loopt ook vrij ver naast de ploeg. Kan nog wel een snee dichter bij.
valmet6400power
@mdoornekamp
Klopt! Dat viel mij ook op.
Andre150
@mdoornekamp als je hem 1 dichterbij zet heb je kans dat hij de ploegvoor begint dicht te drukken omdat het zo droog is.
JD3010
Waarom heb je de voorscharen en stroinleggers er beide opzitten?
bram power
@JD3010 strokeninleggers zaten er al op Voorscharen zijn er later bij op gekomen.
JD3010
@bram power werkten die stroinleggers dan niet goed? Ik heb ze juist erop gezet en de voorscharen eraf. Dit bevalt me veel beter zodat de voorscharen er niet meer opkomen.
+1
CaseCS130
@JD3010 Ik heb ze ook beide erop zitten. Maar heb eigenlijk geen idee waar die stroinleggers voor zijn. Heeft min of meer dezelfde functie als voorscharen als ik jou goed begrijp?
(ik ben ook een domme vee zandbakboer die met afgeschreven akkerbouw materiaal rijdt.)
JD3010
@CaseCS130 Ja, ze doen eigenlijk hetzelfde als voorscharen, je hoeft ze alleen niet te verstellen. Ze staan bijna altijd goed en het stroopt niet.
Je hoeft je ook niet voor te schamen hoor, bijna niemand kent ze. Ze zaten voor nood op onze vorige ploeg, omdat de voorscharen niet goed zaten, ze zijn er pas afgegaan toen die ploeg ingeruild werd.
CaseCS130
@JD3010 Bedankt voor je antwoord. Zal eens kijken wat ik met de voorscharen ga doen. Had twee weken terug constant problemen met stropen tussen de voorscharen en gewone scharen met die stroinleggers eraan. Door de hele losse grond maar taaie verse stoppel liep het ertussen de hele tijd vast. Uiteindelijk de voorscharen er af gehaald.
JD3010
@CaseCS130 Ging het toen beter?
CaseCS130
@JD3010 Ja, veel beter. Was op vers geoogst maïsland. Had alleen de schaartjes eraf gepakt maar niet de houders omdat daar nogal wat stelbouten aan zaten en ik dat niet durfde te veranderen. Af en toen hoopte het nog wel eens tussen deze houders en de scharen op, maar het was wel te doen zo.
JD3010
@CaseCS130 Met lange groenbemester gaat het ploegen bij mij ook beter, het wordt mooi eronder gedraaid. Ik ben niet echt van vooraf kort klepelen.
john deere 7810
@JD3010

Hebben we hier ook vaak last van in het voorjaar, we hebben meestal rogge als groenbemester, maar die schiet vaak door de laatste weken voordat de ploeg er in gaat....
Fendt926Driver
@JD3010 de meeste veeboeren kopen de ploeg zoals die bij de dealer (2e hands) staat. En hebben geen flauw idee ( al denken ze van wel) wat er allemaal opzit.

Ik zelf ben altijd van mening geweest dat ik een top ploeg had ( kverneland E ploeg 18" 4 schaar wentel)
Tot ik hem in wou ruilen en er een vertegenwoordiger kwam die al mijn kennis over ploegen met de grond gelijk maakte.
Was wel een 18" ploeg maar de risters klopten niet de punten waren verkeerd enz
En ik had nog zo mijn best gedaan
JD3010
@Fendt926Driver Maar dat was een verkoper, hij wil zo z'n geld verdienen.
radium45
@Fendt926Driver Maar hij ploegde goed denk ik, anders had je hem al veel eerder weg gedaan toch?
+1
mdoornekamp
@radium45 die zandbak van @Fendt926Driver ploegt al gouw goed. Kun je ook wel een goedkope ploeg nemen. En letten op de prijs en standtijd van slijtdelen
john deere 7810
@mdoornekamp

Wat de akkerbouwer heeft afgeschreven/afgedankt komt hier te lopen 😉 of het nu om een ploeg of een trekker gaat. Zo werkt dat hier in de buurt. En inderdaad een ploeg wat bij jullie niet meer wat is kan hier vaak nog prima 10 jaar draaien in het zand.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kverneland ploeg ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!