Foto van een Deutz DX 130 De versnellingsbak omgebouwd van 4 bak naar 6 bak en volledig gesynchroniseerd . Loopt nu 40km met 2050 motor toeren .

Deutz DX 130

Ronny Kuenen
Foto van een Deutz DX 130 De versnellingsbak omgebouwd van 4 bak naar 6 bak en volledig gesynchroniseerd . Loopt nu 40km met 2050 motor toeren .

Reacties

Gavrie Willemsen
Zijn er tandwielen bij gestoken of een andere bak gemonteerd?
+3
Ronny Kuenen
@Gavrie Willemsen Versnellingsbak leeg gehaald en tandwielen van een 6 bak ingebouwd was wel een klusje maar loopt mooi nu !
+1
Fendt926Driver
@Ronny Kuenen hoe wist je dat het ging passen?
En waarom de bak die je leeg gehaald hebt niet compleet gemonteerd tussen de koppeling en de achteras?
+4
Ronny Kuenen
@Fendt926Driver De 6 bak die ik had was al gedemonteerd . Dus had ik 2 lege versnellingsbak huizen en dus kon ik controleren of die het zelfde waren . En in het huis zit een aanpassing in voor de powermatic dus kon er toch geen complete andere versnellingsbak voor . Was wel een hele klus maar het is gelukt !
+3
stijn-de-bock
Apparte verschijning van eind jaren 70.
+1
mf 6150
Tandwielen van een 6.30/6.50 ingebouwd dan? De oudere dxen zijn niet met snelgang gebouwd toch?
+3
Ronny Kuenen
@mf 6150 Had nog tandwielen liggen van een 6.05 volgens mij zijn de versnellingsbakken allemaal het zelfde .
+2
105ls78
Mooi gedaan.
+2
MF 2725
Mooie nette Deutz voor die leeftijd.
+2
Ronny Kuenen
@MF 2725 Er heeft een voorlader op gezeten het neusje zit een beetje in elkaar . Zat ook al te denken ander neusje erbij zoeken die mooi in de verf en dan mooi poetsen en niet overspuiten .
+2
MF 2725
@Ronny Kuenen Da's een goede optie! 🚜👌
+1
ljdekker
Heeft deze trekker ook niet al eens te koop gestaan?
Ronny Kuenen
@ljdekker Ja heeft te koop gestaan , maar gaat nu niet meer weg loopt mooi nu met 5de en 6de versnelling erbij in gebouwd !
frank857
Heb je toevallig een werkplaatshandleiding over die bak of doe je dat allemaal uit je hoofd?
Ronny Kuenen
@frank857 Heb even een werkplaatshandboek geleend , zonder is het niet te doen denk ik.
frank857
@Ronny Kuenen oke waar leen je die ik ben namelijk ook opzoek?
Ronny Kuenen
@frank857 Ik heb het boek hier in de buurt bij iemand geleend . Heb je geen Deutz dealer in de buurt waar je goed mee kan ? Weet niet wat je allemaal wilt weten kan wel wat doorsturen ?
frank857
@Ronny Kuenen jawel maar hebben niet de juiste boeken
ljdekker
Nu nog even strak maken en je hebt een mooie trekker! Bewust een lang moederblok er aan gehangen?
Ronny Kuenen
@ljdekker Hij is best mooi zo maar denk dat ik toch wel een keer ga spuit over een paar jaartje of zo . Deze kon ik kopen denk dat er geen gewichten aan doe dan is deze ook wel mooi .
Johndeere5020v8
Goede morgen runny
Ik heb net een dx130 gekocht met een slecht 4e versnelling kun jij mij wat meer vertellen over deze bak
Bedankt
Ronny Kuenen
@Johndeere5020v8 Hoi de versnelling zijn gesynchroniseerd en de groepen niet. Bij die van mij was de M en R helemaal versleten. De nokken rond en die schiet hij eruit. Ga je de bak repareren ?
Johndeere5020v8
Deze trekker heb ik net gekocht en de man vertelde mij dat hij Soms wel eens uit de 4e versnelling spring zo maar eens op het internet zoeken naar probleem met bakken en daar kwam ik u tegen
Ronny Kuenen

(klik om te vergroten)

De schakel assen van 3 en 4 zitten boven in. Op de foto is het de achterste as als jij geluk hebt is het veertje gebroken dit kan je van buiten vervangen door de stelbout te verwijderen.
Johndeere5020v8
@Ronny Kuenen ik zal hem zo snel mogelijk in de shop zetten en dat zullen we eens kijken wat ze heeft wij houden kontakt

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz DX 130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!