Bezig met maken van dubbellucht passen naast 650 42 banden.Binnenste hartplaat eruit gesneden met plasmasnijder om er vervolgens een ring in te lassen en kunnen dan met zeeman klemmen vastgezet worden

Zelfbouw Zelfgemaakte constructies

Bezig met maken van dubbellucht passen naast 650 42 banden.Binnenste hartplaat eruit gesneden met plasmasnijder om er vervolgens een ring in te lassen en kunnen dan met zeeman klemmen vastgezet worden.

Reacties

mdoornekamp
Beetje rond gekregen? Die houten mal werkt wel denk ik.
JD3010
@mdoornekamp Goed idee.👍
arjanvw
Strak cirkeltje geworden!
+1
Ja is helemaal piekfijn rond zo. Ja werkt super zo met zo'n mal. Is even werk om die netjes te maken, maar daarna snij je ook binnen 10 minuten even 2 velgen.
Die hoepels netjes op maat pas in de trekkervelg krijgen vind ik wel lastig. Laat ze in de buurt bij een metaalbedrijf walsen, maar om ze netjes sluitend en toch weer niet te strak in de trekkervelg te krijgen is gewoon lastig. Iemand ervaring hiermee? Of zijn er ergens hoepels te koop gelijk passend voor een redelijke prijs?
mdoornekamp
@Masseyfergusondriver ik heb vorig jaar zelf dubbel lucht gemaakt. Losse ringen laten walsen en die zelf op lengte maken en paar keer passen. Met brede trekker velgen, moet je ring ook wat conisch maken omdat velgbed van de trekker breed en taps is.
DANOONTJE POWERR
@mdoornekamp Is niet altijd taps.
Bij de meeste nieuwe velgen wel maar de oude niet.
@Masseyfergusondriver
Tussenringen zijn ook wel nieuw te koop maar kost vaak ff meer.
mdoornekamp
@DANOONTJE POWERR velgen breder dan 16 inch hebben altijd bredere en tapse rand.

Collega van me heeft orginele zeeman tussen ring. Maar die zit ontzettend strak. Wielen krijg je er handmatig niet meer af.
DANOONTJE POWERR
@mdoornekamp
Klopt, dat probleem hebben we op het werk ook.
Mijn 21 inch velgen zijn gelukkig origineel 16 breed. 😉
mdoornekamp
@DANOONTJE POWERR ohja. die heb je zelf verbreed.
@mdoornekamp ja klopt dan moet je telkens weer passen. Elke keer weer stukje er tussenuit en weer passen. Kunt wel in één keer heel stuk er tussenuit slijpen maar moet ook weer niet te ruim zitten. Kost wel even tijd, maar dan heb je ook wat.
dx11
Quote Reactie van @Masseyfergusondriver:
Iemand ervaring hiermee?

Idd blijven passen, en veel werk voordat het passend is. Helemaal de 8mm dikke hoepels welke ik voor de shovel heb gebruikt. Die waren wat ovaal en willen heel slecht bijgevormd worden. Die zitten uiteindelijk ook vrij strak, maar vind ik voor die machine wel fijn
mdoornekamp
@dx11 8 mm ringen zijn inderdaad aardig taai.
marcel-mennega
Ziet er goed uit
@marcel-mennega dank je.. 916 die van jullie is geweest stond hier nog in de buurt zag ik tijdje terug.
marcel-mennega
@Masseyfergusondriver die gen1? bij wie is die nu dan?
Wil binnenkort eigenlijk nog een keer setje dubbellucht bijmaken, weet iemand ook site met prijzen van nieuwe kale velgen zonder plaat. kan zo op internet weinig over vinden. wil graag verschil nieuw/tweedehands overwegen.
mdoornekamp
@Masseyfergusondriver ik heb paar jaar geleden velgen 12 x 48 nieuwe gekocht. Gebruikt was niet interessant.

Of je moet gebruikte dubbellucht kopen en iets aanpassen
dx11
@Masseyfergusondriver bevri zeewolde een bericht sturen. Prijzen vallen vaak redelijk mee
bart99
@Masseyfergusondriver Bevri is inderdaad een aanrader 👍
Ga ik daar eens contact mee opnemen als ik eraan toe ben. Nieuw werkt vaak ook nog veel prettiger, zit er ook geen overbodige rommel aan wat er eerst afgeslepen moet worden en geen verbrande verf gestink.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Zelfgemaakte constructies ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!