Even poseren met een tijdgenoot...Profi Trac 5000TVL en een Super 1500TVL van de 1506 baureihe.Zo op het oog ziet deze 1500 er een vrij normale trekker uit, alleen als je hem eens van dicht gaat bestu

Schlüter Meerdere

Schluterfan
Even poseren met een tijdgenoot...

Profi Trac 5000TVL en een Super 1500TVL van de 1506 baureihe.

Zo op het oog ziet deze 1500 er een vrij normale trekker uit, alleen als je hem eens van dicht gaat bestuderen zie je dat je wel met een uitzonderlijke trekker
te maken hebt. Het is een van de eerste Schlüters met Rufa, toen nog een vaste stuurkolom achter de zetel! Hierbij moest de chauffeur nog het stuur verplaatsten. De trekker was wel met dubbel pedalenwerk uitgevoerd. Er is mij nog een oudere 1250 bekend die dit ook heeft. Toen Schlüter met de cabines kwam met zwarte cockpit werd de optionele Rufa geleverd als 180° draaibare stuurkolom.

Foto uit 2009, tijdens de eerste grote Schlütervelddagen die de Schlüterclub Freising organiseerde.

Reacties

Wat kan deze 1500 zijn stoel 180 graden draaien , dat is toch bij sommige met de zwart dashbord ?
+2
Schluterfan
@schluter jan van samang

Hij kan idd de stoel draaien, maar hij heeft 2 stuurkolomen, een vooraan en een achteraan. Ik heb er normaal wel ergens diep in mijn archief foto's van.
@Schluterfan wow wist ik niet dat
ze dat bij die ook deden
+4
Schluterfan

(klik om te vergroten)

Ruuuufaaaaaaa
+2
stijn-de-bock
@Schluterfan das interessant. Ik zie graag dingen die ik nog nooit gezien heb en ik kijk al lang en veel naar trekkers in binnen en buitenland.
schluterman
@Schluterfan er is inderdaad ook nog een super 1250vl die dat heeft
+2
olro 61
Weer een mooie foto, en een leerzaam verhaal. In de folders van de Mengele aanbouwhakselaars van de jaren 70/80 staan er ook afbeeldingen van oudere Schlüters (nog met open achterzijde) met een Rüfa en een Mengele hakselaar. Ik heb op een video gezien dat er in Halbergmoos (2013?) ook precies zo'n combinatie als uit de folder daar hakselde.Mooi om zoiets te zien.
schluterman
@olro 61 ja dat klopt een super 1250vl
Schluterfan
@schluterman in Hallbergmoos was het de 1500 van op de foto.
+1
Schluterfan
@olro 61

Zowel in 2009 als in 2013 reed deze 1500 met een gedragen Mengele 3rijige hakselaar. Ondanks de 150pk ging hij er vrij vlot doorheen.

In 2017 was de Schluter niet meer te zien in Freising. Later kwam ik te weten dat de eigenaar aan een nog jonge leeftijd gestorven is... Ik heb wel mooi beeld en film materiaal van deze trekker aan het werk. Ik ben op Facebook bezig met een pagina waar ik al iets of wat op gepost heb. Als ik klaar voor ben, maak ik er reclame mee hier op TF.
z6911
Knap , en leuk om te weten.
+2
a3vandiejen
Prachtig.
+1
FORD-COUNTY
Grote beer en Kleine beer 😁

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Schlüter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!