De fendt 203 V en 308 LSA gebroederlijk bij elkaar. Ik ga mijn Joskin Trans-Ex restaureren dus ben ik vandaag begonnen met de telescoopcilinder te demonteren om te reviseren. Verder ga ik een nieuwe b

Fendt Meerdere

eicher4048driver
De fendt 203 V en 308 LSA gebroederlijk bij elkaar. Ik ga mijn Joskin Trans-Ex restaureren dus ben ik vandaag begonnen met de telescoopcilinder te demonteren om te reviseren. Verder ga ik een nieuwe bodem lassen, franse deuren maken, de schotten opknappen en opzetschotten maken. Opt einde ist de bedoeling alles te zandstralen en te spuiten.

Reacties

+1
fendtjecis
Franse deuren werkt wel fijner bij de kleinere karren, succes!
eicher4048driver
@fendtjecis Merci! Klopt ja, die bovenscharnierende klep die erop staat heb ik me al dikwijls aan geërgerd. Goed voor grond of dergelijke maar ik gebruik hem vooral voor hout of mest en dat blijft al snel klem zitten zo.
fendtjecis
@eicher4048driver inderdaad, vandaar dat wij bij onze 5.5t joskin het scharnierpunt van de klep ongeveer 80cm omhoog hebben gebracht. Anders krijg je er niets onderdoor.
eicher4048driver
@fendtjecis Was bij deze ook al op -+ 80cm van de bodem maar ik heb meerdere keer al op de kar mogen kruipen en met mijn voeten gaan duwen om het erdoor te krijgen. Nie echt prettig als het mest is 😬
fendtjecis
@eicher4048driver ja dat ken ik 😂 , bij onze is het scharnierpunt nu ongeveer 1.30m van de bodem. Scheelt al een hoop maar nog mis ik de franse deuren aangezien je toch iedere keer moet uitstappen om te klep te ontgrendelen.
eicher4048driver
@fendtjecis Inderdaad, dus ofdat je dan 2 deuren moet openen of in klep losmaken maakt het verschil toch nie
MartenH
Mooi project! ga ook bezig om deuren op mijn kipper te maken. heb jij al een idee hoe je het gaat maken?
eicher4048driver
@MartenH Jawel. Als de bodem klaar is ga ik tegen de zijkant van de bodem U-profielen lassen met 2 moeren tegen. Dan ga ik rechtopstaande rechthoekige kokers nemen op de hoeken met een ijzeren lat tegengelast vanonder die in de Uprofiel zitten en ik op die mannie vast zet met bouten. Voorste schot wordt vastgelast aan de voorste 2 kokers. Zijschottenn krijgen scharnieren en moeten dan met een sluiting haken aan de opstaande hoekkokers.

Het achterschot dat ik nu heb ga ik in 2 slijpen en een fame rondlassen voor de stevigheid elke kant kom een scharnier aan en in het midden haken die dan ineen met een haak en een stang die de haak open en toe doet. stang wordt vergrendeld door een pin.

Bedoeling is om binnen het kwartier de kipwagen te kunnen ombouwen naar plateauwagen om palleten of balen te transporteren.

(klik om te vergroten)

Vierkante koker aan 1 vd 2 tegen het verbuigen

(klik om te vergroten)

Vergrendeling vd deur

(klik om te vergroten)

Het scharnier, beetje uitstekend zodat de deuren helemaal opendraaien tot tegen de zijschotten

(klik om te vergroten)

Het U-profiel met de bouten die de rechtopstaande profielen op de hoeken vasthouden
fendtjecis
@eicher4048driver die rechtopstaande profielen zou ik goed vastmaken. Want anders duw je de hele zijkant eruit als je houtklompen wilt kippen. Voordeel met een omhoog-scharnierende klep is dat beide zijkanten met elkaar verbonden zijn en dus niet opzij kunnen
eicher4048driver
@fendtjecis Ja dat is waar. We gaan het zien. hier op de laatste foto, die ijzer strip lijkt me 15*40mm. Zoiets lijkt me vrij goed qua sterkte. We gaan wat proberen en zien wel wat stevig genoeg is. Ik ga hem ook niet lassen en meteen spuiten want daar krijgde spijt van 😂 Dat is zo met die dingen. Profielen en balken kan ik berekenen hoe sterk ze moeten zijn in functie van een bepaalde belasting maar zoietes als dit is niet evident.
fendtjecis
@eicher4048driver hier zie je hoe wij het opgelost hebben.

(klik om te vergroten)

eicher4048driver
@fendtjecis Dat zal wel stukken beter gaan!
fendtjecis
@eicher4048driver zolang de sloter ieder jaar het slootafval maar niet over de klep laad vallen gaat alles goed 😂
MartenH
@eicher4048driver ja zoiet had ik ook in gedachten bedankt voor de foto's!
haken en scharnieren kun je zo op internet bestellen had ik gezien dus dat valt mee.
die opstaande kokers kun je misschien net zo maken als bij die duitse kippers met rechthoekige kokers die inelkaar passen dan heb je ook geen strip op de zijkant en hoef je ook niks te bouten.
fendtjecis
@MartenH inderdaad, zo is het bij onze joskin origineel
eicher4048driver
@MartenH Heb je een voorbeeld hoe je bedoelt met die kokers? En waar bestel je de scharnieren?
MartenH
@eicher4048driver dit zijn vaak kokers 70x40x4 met daarin een stukje 60x30x4 en die passen dan weer op de hoeken in de kipper (zie fotos) onderdelen kun je hier na inloggen makkelijk bestellen :
mvhcontaineronderdelen.nl/

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Fendt ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!