Kijken hoe dit bevalt, deze week een happer op demo. Pelikaan bak vind de harde kuil niet meer zo leuk....

Valtra N143

zettelmeyer
Kijken hoe dit bevalt, deze week een happer op demo. Pelikaan bak vind de harde kuil niet meer zo leuk....

Reacties

johndeere6230
Mooie happer! Dat gaat wel bevallen denk ik, waarschijnlijk zal het gras slecht van de tanden af willen, of zit er een afschuiver op?
arjanvw
@johndeere6230 en maïs laden zal meer knoeien, of je moet bak wisselen..
+1
johndeere6230
@arjanvw

Zal allicht meer zijn dan pelikaanbak, alleen als je een vol blok heb valt het nog wel iets mee, al zou ik zeker de pelikaanbak erbij houden voor de maïs, daar kun je vaak ook een strakke kuilwand houden met enkel de pelikaanbak
+2
zettelmeyer
@arjanvw we moeten de bak al wisselen ivm de bak met sodagrain er in. De mais wouden we de pelikaan bak blijven gebruiken
mf 6150
@johndeere6230
Helft van de tanden eruit halen en een volume bak gebruiken voor de losse producten👌
johndeere6230
@mf 6150

Nhaa of de flex er even overheen trekken, dat de verf eraf is, dat scheelt ook al veel.. Hier na 2 jaar 2 x in de week gebruik nu de verf zover er af dat we makkelijk hele blokken neer kunnen zetten, eerder ging het ook wel, alleen moesten we toen veel meer "wrikken"/ licht klapperen terwijl de bak op de grond stond
zettelmeyer
@johndeere6230 nee zit geen afschuiver op. Viel me mee gleed er mooi af de mengwagen in.
johndeere6230
@zettelmeyer

Ah oké! Dat is een meevaller dan, dan kun je ook volledig uitkippen natuurlijk dus dan helpt de zwaartekracht wel een beetje. Hoe bevalt het tot dusver?
ZetorTwente
Als je maïs en gras wilt laden, kun je misschien ook eerst uitsnijden met de kuilvoersnijder en vervolgens laden met de/een (pelikaan)bak? Zo laden wij altijd maïs hier hoe het met gras gaat geen idee maar in de maïs werkt super mooi, strakke kuil en nooit veel te veel los.
Kevin6230
@ZetorTwente Zo doen wij het ook altijd, gras snijden we altijd uit met de kuilvoersnijder en gooien het dan met de pelikaanbak in de mengwagen en mais halen doen we alleen met de pelikaan bak.
zettelmeyer
@ZetorTwente kuil snijden lukt niet, de zijkanten lopen schuin van sleufsilo.
ZetorTwente
@zettelmeyer hoeft geen probleem te zijn (tenzij ze echt schuin gaan) , laten hier de laatste 10centimeter ofzo ook zitten als we snijden, dat losse stuk dat dan in de hoek blijft valt of zo wel weg of even met de greep bij en met de bak opscheppen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra N143 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!