Foto van een Steyr 9094. Gisteren nog een paar bakjes weg kunnen brengen. Geplaatst door Baltus_steyr op 10-03-2019 om 12:34:44, met 61 reacties.

Steyr Meerdere

Foto van een Steyr 9094. Gisteren nog een paar bakjes weg kunnen brengen

Reacties

+1
CaseCS130
2 mooie combi's, +2
steyrTom
Trekker erbij?
Baltus_steyr
@steyrTom ja bijgekocht.
HolderB12
@Baltus_steyr is dit die 9094 die bij Van der Meij te koop stond? 8080 ingeruild?
Baltus_steyr
@HolderB12 nee deze hebben we van een boer erbij gekocht
johndeere6230
Andere trekker voor de bemestertank staan of niet?

Alles er al onder dan?
Baltus_steyr
@johndeere6230 ja dat kwam zo uit. Deze mag zich mooi even uitleven voor de tank. Deze is namelijk nog niet zo fel. Alles bij huis en stukken op afstand heb ik af. Nog een 8 hectare ver van huis moet ik nog maar daar wordt de mest met vrachtwagen heen gebracht en kan het daar uit de silo halen en nog wat paarde boertjes moet ik nog wat mest heen brengen. Alleen zal het nu wel een week of wat moeten wachten!!
johndeere6230
@Baltus_steyr

Aahzoja, trekker erbij dus? Wel mooi zo, kun je zometeen met beide trekkers alles!

Ah oké, dat is te ver om zelf met de tank heen te rijden Dus?

Jaa klopt, hoop water gevallen en ze voorspellen voor komende week nog eens 40 mm, maar dat is niet erg, grond kan het zat hebben
+2
Baltus_steyr
@johndeere6230 ja, we waren niet persee opzoek naar nog een trekker maar deze werd ons aangeboden en heeft altijd in de buurt gelopen dus toch maar gedaan! Ja dit maakt het wel wat flexibeler ook omdat ik vant najaar ga stalvoeren in een werkgang. Voordeel vd nieuwe trekker is dat je op de spatbord de aftakas aan en uit kunt zetten wat wel weer makkelijker is met tank volzuigen.
Ja is te ver om heen en weer te rijden. Is zon 20 a 25 km van huis.
Het lijkt nat maar voordat we weer op het oude niveau zitten moeten er nogal wat regen vallen! Alleen je kunt op het moment niks op het land maargoed.
stijn-de-bock
Vind dit hele fijne trekkers om mee te werken,schakelen is een handig systeem, alleen iets te lage cabines voor de grotere mens.
+1
Baltus_steyr
@stijn-de-bock ja de cabines zijn niks te groot. Klopt dit zijn nog vrij recht toe recht aan trekkers en een behoorlijke taaie motoren waar goed mee te werken is! Ook vindt ik de trekker nog vrij klein en compact waardoor je er ook snel mee werken kunt!
+1
GerbertXL
Mooi man.
Fendt926Driver
Mooi dat je er 1 bij hebt. ga je plezier van beleven.
die grond op 25 km afstand is dus die grond waarvoor je bij overbeek in goor langs komt?
Baltus_steyr
@Fendt926Driver ja dat gaat wel wennen! nou daar ligt maar 1 hectare van familie die we mogen gebruiken. De andere licht in Diepenheim!
Fendt926Driver
@Baltus_steyr elke hectare telt. Tenminste bij mij wel.
Dan maar soms iets transport erbij op
Baltus_steyr
@Fendt926Driver zo gaat het hier ook hoor! Heb er altijd mais op. Loonbedrijf de weer hakseld het en brengt dan 2 a 3 wagens mais en rijdt ik het zelf aan en daarna komen ze de rest hakselen door eigen loonwerker. Had haast nogwel bieten op willen hebben maar dat lijkt me te veel werk!
casejxu
Waarom land zo ver van huis? Wij hadden Ltijd wat gras op 7km maar da vond ik het zat
+1
Baltus_steyr
@casejxu omdat ik het huur van me oom!!! Eerste snede naar huis halen en daarna de hele zomer pinken op weiden! Hebben afgelopen jaar daar de eerste snede laten drogen en terug in brok laten komen. Ging ook super mooi!
+1
casejxu
@Baltus_steyr aha op die manier!
+2
Baltus_steyr
@casejxu ideaal is het niet maar het is beter als niks!
casejxu
@Baltus_steyr klopt. En als de prijs daar dan ook maar naar is. Heel duur land op grote afstand lijkt mij financieel niet aantrekkelijk
+1
Baltus_steyr
@casejxu dit is nog wel te overzien. Ik ga geen gekke hoofdprijzen betalen voor huur!!
ronald-deutz-fahr
@Baltus_steyr wat zijn de huurprijzen zo’n beetje dan? Voor bijvoorbeeld aardappelen?
Baltus_steyr
@ronald-deutz-fahr Akkerbouw zit hier weinig in de buurt. Huurprijzen zijn zo rond de € 800,-
+1
ronald-deutz-fahr
@Baltus_steyr vergelijkbaar met hier dus
+1
dx11
@casejxu hier 2,5 bunder op 220km afstand
+4
Ritchie
@dx11

Dan is die VVT ook wel warm als je er bent of niet.
+2
johndeere6230
@Ritchie

Dan mag die wel een tank vol diesel meenemen in plaats van mest
Baltus_steyr
@dx11 verklaar je nader!
+2
dx11
@Baltus_steyr we komen oorspronkelijk uit Zuid-Holland, mn moeders ouders wonen daar nog op de boerderij, waarvan wij 2,5 ha land hebben. Hier doen wij jongvee weiden wat we in april heen brengen en in oktober weer ophalen
casejxu
@dx11 dan verhuist ivm meer ruimte? Of deels weggekocht?
ronald-deutz-fahr
@dx11 lotgenoten 😜
Waar zaten jullie ik Z-H en wanneer zijn jullie hierheen gekomen?
Deutz 8006spezial
@ronald-deutz-fahr jij ook al? Hier zit er nog 1 Leidschendam city zat mijn opa 65 jaar terug
+1
ronald-deutz-fahr
@Deutz 8006spezial aah dat is al ff terug, wij komen van Hazerswoude, in 2001 naar Friesland gegaan. Bevalt me prima, vooral als ik af en toe daar weer ben met de drukte, smalle wegen in dorpen, grote grondhonger, enz😅
+1
rommert14
@ronald-deutz-fahr ah, dat ervaar ik als ik weer in Friesland ben 😜
ronald-deutz-fahr
@rommert14 haha, ik moet zeggen dat ik de wegen in dk ook niet altijd super vind, rare slingers in binnendoorwegen 😜 wel lekker rustig indd.
rommert14
@ronald-deutz-fahr klopt rare slingerwegen maar de hoofdverbindingen zijn goed voormekaar 👌
trean
Quote Reactie van @ronald-deutz-fahr:
naar Friesland gegaan. Bevalt me prima, vooral als ik af en toe daar weer ben met de drukte, smalle wegen in dorpen, grote grondhonger, enz

Herkenbaar
In 2010 van Nieuwer Ter Aa naar Bantega gegaan.
+1
dx11
@ronald-deutz-fahr lekkerkerk zaten we. Raakten het pachtland kwijt ivm natuur. dus goedkopere grond gezocht met meer mogelijkheden. eind 1996 was dat
ronald-deutz-fahr
@dx11 ah oke ook al een mooi poosje dus. Die 2.5 ha kun je daar niet verhuren?
dx11
@ronald-deutz-fahr tuurlijk kan dat. Maar willen we niet. Opa hoeft niet zo nodig te pas en te onpas andere boeren en loonwerkers met grote machines over zijn kleine erf. Dan is hij bovendien helemaal geen boer meer
GerbertXL
@dx11 aha ontwikkelingshulp aan het doen in Friesland?
dx11
@GerbertXL groningen he
+3
CaseCS130
@GerbertXL Hoho, volgens mij is dat nog altijd Groningen. In Friesland kunnen we onszelf prima redden.
MaartenMandemaker
@CaseCS130 haha 😂. Het is wel zo dat er meer uit het westen naar het noorden gaan dan naar het zuiden. Hier ook wel boeren in de buurt die bij Utrecht vandaan komen.
CaseCS130
@MaartenMandemaker Ik denk dat in Groningen niet eens de helft meer van de boeren oorspronkelijk uit Groningen komt. Zo erg is het bij ons niet in de buurt, als je een zak geld hebt ga je toch snel richting betere grond.
GerbertXL
@CaseCS130 Ochja, klinkt fries, zit tegen friesland aan. Ik schaam me er ook niet voor dat ik bijna in flevoland zit, kan de beste overkomen.
CaseCS130
@GerbertXL Nee voor Flevoland hoef je je ook niet te schamen. Maar tussen Groningen en Friesland zit nog wel wat ouderwetse rivaliteit haha.
Baltus_steyr
@dx11 ah kijk. ja dat is ook een oplossing. toer je er wel met auto en kar heen dan?
dx11
HolderB12
@Baltus_steyr Lijkt een nette trekker ook die 2e 9094. Uren zal ook nog wel meevallen? Het Steyr park bestaat nu uit 2x 9094, 8080 en een 650?
Baltus_steyr
@HolderB12 Dit is ook een zeer nette trekker. Trekker heeft net 8000 uur gelopen. De 8080 hebben we samen met de buurman. Die loopt voor de voerwagen waarmee we samen doen. Ken jij ons bedrijf?
HolderB12
@Baltus_steyr nee.. ken alleen de foto's.. 😛. 8000 is al mooi wat en die andere?
Baltus_steyr
@HolderB12 de andere heeft ongeveer 10400. Motorisch ben ik er nog niet zo bang voor. We zullen het zien hoe het gaat.
CaseCS130
@Baltus_steyr Kleppen wel eens even stellen, dat is wel belangrijk. En niet te gek doen met lage toeren en vol op koppel rijden. Onze moest bij 5000 uren al nieuwe lagerschalen daardoor.
ronald-deutz-fahr
@CaseCS130 doordat de moter dan te weinig smeert? Watvoor werkzaamheden doe je dat langdurig?
+1
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Ja, te weinig smering en heel veel kracht op de krukas doordat je geen toeren maakt. Mijn vader bemestte 15 jaar zo met 1100 toeren. Brandstofverbruik was dan 0,22 liter per kuub mest terwijl een Sisu bij veel toeren niet de zuinigste is. Maar de reparatiekosten hebben die brandstofbesparing wel teniet gedaan.
Baltus_steyr
@CaseCS130 ah zo. Ja dat zijn ook wel weinig toeren! hij blijft hooguit een halve minuut onderin toeren en dan maakt die wel meer toeren. net een keer met oprapen of dergelijks anders niet. Kleppen worden zo af en toe gesteld door de monteur.
CaseCS130
@Baltus_steyr Keurig, dan hoef je denk ik ook nergens bang voor te zijn, motoren staan verder goed bekend. Trekker kreeg bij ons jaarlijks een beurt door het mechanisatie bedrijf maar kleppen hadden ze nooit gesteld tot 5000 uur. Beetje slordig.
Baltus_steyr
@CaseCS130 oke , frapant! onze 9078 hebben we toendertijd nieuw gekocht en die hebben we toen met ruim 11000 uur ingeruild. die werdt door onze monteur onderhouden. Maar motorisch ook niks geen problemen mee gehad!. We wouden hem het laatste jaar nog op laten draaien naar 100 pk maar daar hebben we toch maar niet gedaan. We waren bang dat die dan op het laatste moment nog te veel op de kloten krijgt, en toen kwamen we de 94 tegen!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Steyr ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!