Vanmorgen de nieuwe voermengwagen in gebruik genomen. Na jaren met een blokkenwagen gevoerd te hebben de overstap naar mengen gemaakt.

Siloking SelfLine Serie 4.0

EA_MF
Vanmorgen de nieuwe voermengwagen in gebruik genomen. Na jaren met een blokkenwagen gevoerd te hebben de overstap naar mengen gemaakt.

Reacties

+1
arjanvw
Ook gelijk wel serieus met een zelfrijder!
+1
ZetorTwente
Direct een zelfrijder nog wel, wat is de gedachte hier achter?
rommert14
@ZetorTwente geld over 😜
+1
EA_MF
@rommert14 was het maar zo’n feest 😜

@ZetorTwente idee van gemengd voeren voor ons is vooral een betere ruwvoerbenutting, keuze voor een zelfrijder vanwege het feit dat de trekker voor de blokkenwagen versleten is en we niets hadden om een getrokken voermengwagen te laden (zelflader is geen optie bij ons vanwege hoogteverschillen in het erf) . verschil in het investeringsbedrag was niet extreem groot meer, arbeidsgemak e.d. van een zelfrijder spraken ons daarbij erg aan met het oog op 2x daags voeren wanneer we weer volle bezetting hebben in de stal.
ZetorTwente
@EA_MF Ja precies, als je shovel/verreiker/voorlader en trekker moet kopen is een zelfrijder wel wat makkelijker rond te rekenen en een machine heeft weer minder onderhoud. Al is daar tegenover een shovel/verreiker weer handig bij andere werkzaamheden, en zo blijft het een kwestie van afwegen 😂😂
johndeere6230
Netjes Erik! Werkt goed?
+1
EA_MF
@johndeere6230 na t eerste vrachtje deed ie t nog, daarna weg gegaan en pa z’n gang laten gaan, dus we zien het wel aan t eind van de week 😆 lijkt goed tot nu toe
JoranK
Netjes Erik!
Hoeveel koeien kun je in 1x voeren ermee?
EA_MF
@JoranK kunnen het nu net in 1 vracht laden (90 koeien aan de melk) voor +/- 100 koeien moet er in passen. Wanneer we de stal weer vol hebben en meer krachtvoer bij mengen gaan we in de winter waarschijnlijk 2x per dag voeren.
arjanvw
@EA_MF Waarom niet gelijk de keuze om hem groot genoeg te kopen zodat er 1 x gevoerd kan worden? Of is de 90 koeien de helft van wat de bedoeling is om de stal vol te krijgen?
JoranK
@EA_MF Ah oke, 2x daags voeren is ook nog wel goed te doen met zo'n zelfrijder ja.
Ook nog een voerrobot overwogen?
fendt favorit 4s
@EA_MF en dat is hoeveel m3?
+1
EA_MF
@fendt favorit 4s Voermengwagen is 13m3
jasper-santing0
Gracht al gegraven?
+1
EA_MF
@jasper-santing0 ligt er al jaren, helaas is het geldschip nog nooit langs gekomen 😆

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Siloking SelfLine Serie 4.0 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!