Foto van een Oliver 782. Geplaatst door holderb51 op 02-05-2019 om 19:13:53, met 19 reacties.

Oliver 782

Foto van een Oliver 782

Reacties

+2
Kramer U800
Ik zou er niet mee over het strand heen rijden, dan gaat ie hard van je af met die zoute zeelucht... 😕
Kidd
@Kramer U800 Zeker met een Same 😱
Kramer U800
@Kidd Ja die roesten ook heel erg had ik vernomen
wim-same
@Kramer U800 Ieder merk roest hard op het strand, Allen omdat SAME een goedkope en een geschikte trekker was voor dit werk, word er op het roesten afgerekend door de mensen die niet van SAME of Fiat houden.
Kramer U800
@wim-same Oké, bedankt voor de aanvulling. Dat elk merk harder roest op het strand bij zout water kan niet ontkent worden.
Kidd
@wim-same Heeft niks met een hekel aan Same of Fiat te maken, het zijn verschrikkelijk goeie trekkers.
Maar het plaatwerk is gewoon niet tegen ons Hollandse klimaat opgewassen laat staan tegen die zoute zee lucht.
wim-same
@Kidd Wat ik heel vaak tegen kom, o.a. Een SAME staat buiten voor de mest mixer, en komt nooit binnen, start goed, is oersterk, De Dure FENDT staat altijd binnen, en dan later afgeven op SAME dat dit roest trekkers zijn. Ik heb voorbeelden op het erf staan hoor.
holderb51
1 spatbord is er al af gerot, de ander hangt nog net vast. Er zit een boottrailer achter, ik denk dat ie alleen gebruikt wordt om boten mee in en uit de zee te halen
+2
wim-same
@holderb51 Dit zijn al spatborden van een Same Panter, Same Drago of Same Buffalo 120. Als je welk merk dan ook, in het zout niet goed behandeld, dan rotten ze allemaal weg. Ook bij auto's is dit het geval bij kustplaatsen.
Kramer U800
@wim-same Inderdaad, het enigste wat helpt is verzinken.
+1
wim-same
@Kramer U800 Of goed ontroesten en tectyleren.
holderb51
@wim-same klopt, ieder merk zou er op het strand zo bij staan
valmet 605
Same is erg populair voor dit werk. geen waterkoeling makkelijk in onderhoud en goedkoop.
roesten doen ze toch wel. (ik geloof dat dit een saturno is.) @wim-same jij weet dit vast.
wim-same
@valmet 605 Klopt inderdaad. dit is een Saturno. Klopt ook dat Same heel vaak gebruikt worden op het strand, maar meestal met vier wiel aandrijving. Same was de eerste trekker waar ze ook patent op hadden, met vierwielaandrijving met planetaire eind reducties. Dit waren toen de enige vierwiel aandrijvingen die goed op rul zand konden werken. Verder waren deze Saturno's toch super taaie trekkers. maar ja, Zout water is voer ieder merk funest voor het plaatwerk. Ik heb nog een keer een SAME Hercules 160 gehad die van Texel af kwam. Super onderhouden, letterkijk ieder boutje zat in het vet. Alle plaatwerk was goed behandeld tegen roest, en het resultaat was er dan ook naar. Geen rot plaatwerk.
wim-same
@valmet 605 Bij White oliver was de type aanduiding de eerste twee cijfers waren het aantal pk's, en het derde cijfer was 2 of 4. twee wiel aandrijving of vier wiel aandrijving.
+1
valmet 605
@wim-same kijk nu heb ik hem.
wim-same
@valmet 605 Same heeft voor Oliver nog langer trekkers van een bepaald type gebouwd, toen SAME zelf al nieuwere typen had.
+1
joop-same
@valmet 605 En toen OLIVER al in het AGCO concern opgenomen was, verschillende types Explorer en Antares en de Dorado en de Solaris ed.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Oliver 782 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!