Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6185 en JD 6534. Foto is geplaatst door gele velgen op 04-05-2019 om 22:36:03, met 19 reacties.

Deutz-Fahr Agrotron 6185

gele velgen
Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6185 en JD 6534

Reacties

langeslagdiesel
Kunnen die twee elkaar een beetje bijhouden qua capaciteit ? Lijkt me toch van niet. De 1 loopt op zijn tenen en de ander twee vingers in de neus lijkt me.
Fendt926Driver
@langeslagdiesel ik weet niet of er veel wagens zijn die in dit laatste gras met 2 vingers in de neus gelopen hebben.
Maar dit is wel een goede test.
Had in dit gras ook wel graag gezien dat ze 500 pk voor een jumbo hadden gezet omdat de invoer 500 pk zou moeten kunnen hebben.
Bij ons was laden met 5a7 kmh meer aan de orde dan 10 a 12 kmh
@Fendt926Driver gelukkig kan je met hakselen wel 17km..
hermanjohndeere
@ronald-deutz-fahr ook niet overal. Ook wel stukken gehakseld met 7/8 km per uur. Hakselaar der plat voor onwijs lomp gewas der op.
@hermanjohndeere @Fendt926Driver hier niet harder als 11 gehakseld, plat er voor, taai spul, soms proppen in de wiers, en slecht de bult op komen, dus shovel had zn werk ook wel...
Fendt926Driver
@ronald-deutz-fahr dat is in het gras van afgelopen week ook niet zeker
EA_MF
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Had in dit gras ook wel graag gezien dat ze 500 pk voor een jumbo hadden gezet omdat de invoer 500 pk zou moeten kunnen hebben.

leuke test wel of ze de belofte waar kunnen maken ja, in de praktijk gaat ie waarschijnlijk al ver voordat het maximale koppel van die 500 pk op de tandwielbak komt door de slipkoppeling 😆
+1
langeslagdiesel
@Fendt926Driver JAH, bij een kilometer of 7 hield het wel op, als je de boel heel wilt houden. Toch Liepen onze 470 wagens goed met het groene ( Thm ) hart. Ze kwamen alleen ff eerder lossen bij me op de bult. Bodem ketting wilde goed draaien maar op de bult klimmen werd wat lastig soms. Bulten rezen snel dus zullen nog wel wat na zakken denk ik. Volgende week na de regen nieuwe ronden nieuwe kansen.
MulderDeutz1
@Fendt926Driver Heb donderdag voor het eerst in mn leven geraapt, was wel gras om het te leren... John Deere 6175R met 580 rapide, kon tot een kilometer of 8/9 met alle messen erin. Was nat, niet gedroogd gras en wiersen van een meter of 8
Fendt926Driver
@MulderDeutz1 hier ook alle messen erin en bijna dezelfde snelheid.
Het was raar gras.
gele velgen
@langeslagdiesel het is geen wedstrijd
Fendt926Driver
@gele velgen het gaat ook zeker niet om de wedstrijd. Maar wel hoe goed een oude taarup nog kan mee komen met een topwagen uit deze tijd.
En of elke wagen het moeilijk had in het gras van afgelopen week. En niet alleen de oudere wagens
GROENEDEERE
@Fendt926Driver
Waar de pottinger lachend de wiersen opvreet loopt de taarup te kreunen.
Maar wat wil je met zo'n leeftijd verschil. Al met al blijven de taarups fijne wagens voor krappe erven. Maar daar is t met dit zware gras nu niet echt sprake van.
Fendt926Driver
@GROENEDEERE op dit forum kan ik ook nadenken welke wagen ik na deze 2e hands zal gaan kopen.
Dus ook de nieuwe pottingers hou ik in de gaten.
Maar in dit gras kon je elke wagen volgens mij wel klein krijgen
GROENEDEERE
@Fendt926Driver
Ja met dit gras krijg je alles wel op zn knieën.
Maar als je wat zoekt zou ik zeker ook een pottinger overwegen helemaal met een pick-up als deze heeft over de volle breedte.
Hierdoor dun je het zwad mooi breed leggen wat veel mooier geladen wordt.
Automaat laden welke zo Goed werkt waar je zelf niet tegen kunt laden
Noorderling
Quote Reactie van @GROENEDEERE:
Hierdoor dun je het zwad mooi breed leggen wat veel mooier geladen wordt.

Zetten jullie die trekkers dan ook op breder spoor? Want met een beetje banden, en je wilt het gras daartussen leggen, krijg je de pickup en rotor niet over de volledige breedte gevuld. Het laatste wat je wilt als het nat is, is met je nokken het gras de grond in drukken.
GROENEDEERE
@Noorderling
Als t nat is bedoel je nat gewas of natte ondergrond.
Zo breed hoef je ze ook weer niet te leggen maar brede wiersen zijn vaak luchtiger dus mooier te rapen.
En van aangereden gras wat de wagen zou laten liggen heb ik nog geen last van gehad
langeslagdiesel
@gele velgen uiteraard is het geen wedstrijd. De kwaliteit van de uiteindelijke kuil is het enige wat je als doel hebt als je bezig bent. Weet alleen wel als je kuilbaas bent en je verwerkt gras van 2 of meerdere wagens dan is het van niet onbelangrijk belang dat ze allemaal een beetje het zelfde meenemen en de zelfde snijkwaliteit hebben en ook in het zelfde tijdschema komen lossen. Anders heb je er veel meer werk van op de kuil. Zeker als het berg beklimmen wat moeilijker woord. Dat vreet tijd! Tijd dat het verdelen en aanrijden stil staat. Vandaar mijn vraag aan het begin. Fendt 626 driver heeft het wel goed uitgelegd hoe ik die vraag bedoeld heb.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6185 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!