Zagenmeel halen voor de boxen in te strooien. 'Laad em ma goe vol dan komen we langer toe' :). Geplaatst door eicher4048driver op 30-05-2019 om 12:04:48, met 7 reacties.

Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV

Zagenmeel halen voor de boxen in te strooien. 'Laad em ma goe vol dan komen we langer toe' 😄

Zelf uw fosfaatrechten kopen of verkopen??

Fosfaatrechten zijn nu het nieuwe melkquotum, bekijk hier actuele vraagprijzen en het aanbod.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

Fendt926Driver
Bij een zagerij in de buurt?
Ik ga ook wel eens 25 km verderop zaagsel halen in duitsland.
Die laden met een 10m3 bak.
Ik bestel daar altijd 35m3 in mijn 40m3 wagen. En nog gaat het er bijna overheen..
eicher4048driver
@Fendt926Driver Nee 40km van het bedrijf. Als ik rijd buiten de spitsuren ben ik er op 1u tijd. Oude zagerij maar het zaagsel is wel van goede kwaliteit, mooi droog en fijn. Hier laden ze met de verreikerbak op de foto waar 2 kuub in kan. dit was de 19e bak dus 38 kuub. Valt inderdaad tegen hoe veel er dan maar in past. maar aandrukken helpt ook. Als hij zo vol is als nu komt het weer toe voor 2,5-3 maand
mf 6150
Is dit wel behandeld zaagzel dan? 🤔
+1
eicher4048driver
@mf 6150 Nee, waarom? Geen problemen met dit zaagsel. Halen het zelf, je ziet wat ze laden en wat er op de kar zit.
Ritchie
@eicher4048driver

In zaagsel kunnen heel veel omgevingsgebonden bacteriën zitten. Nog nooit een 'piek' in het aantal mastitis gevallen gehad als je een andere partij zaagsel bent gaan strooien?
+1
Fendt926Driver
@Ritchie dat kan als er ook boom schors met zand mee lift de zagerij in. Daar zit soms de kliebsiella bacterie in. altijd wordt bij ons ontschorst zaagsel besteld.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6190 TTV ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!