Foto van een Zelfbouw trekhaak gezien er geen zwenklat bij deze trekker was toen ik hem kocht in occasie hebben we dan maar geïmproviseerd en zelf wat geknutseld

Zelfbouw trekhaak

Foto van een Zelfbouw trekhaak gezien er geen zwenklat bij deze trekker was toen ik hem kocht in occasie hebben we dan maar geïmproviseerd en zelf wat geknutseld

Reacties

+1
T6040
Zit de pen nu door vier platen? Als dat is komt het nooit goed. Bedenk maar eens wat er gebeurt als de voorwielen van de trekker een halve meter omlaag gaan.
inspecteurfendt
@T6040 de bovenste lip van de trekhaak kan gemakkelijk losgemaakt worden. Maar dit is volgens mij ook wel het probleem met 3 platen.
+1
fendtje 103s
@T6040 met een klein pakken presje gaat zo een 310 niet omhoog hoor weet niet onder welke omstandigheden jullie pressen
+2
T6040
@fendtje 103s hoeft niet in het landt te zijn maar een inrit die wat omlaag loopt is al genoeg. Horizontaal heb je zo nul kom nul scharnierings mogelijkheid.
fendtje 103s
@T6040 dan vraag ik mij af wrm er zwenklaten af fabriek gemaakt worden want die zitten ook allemaal vast of niet soms er zit rondom wel 2mm spelling op de aankoppel pen
+2
T6040
@fendtje 103s pen zit altijd maar door drie platen.
cb6520
@T6040 bij een strautmann blokkenwagen zit die ook door 4 platen
+1
T6040
Oja nog iets uit ervaring zorg dat je aftakasbuizen niet te lang zijn. Als je nu een scherpe bocht maakt moet de aftakas veel korter kunnen.
fendtje 103s
@T6040 de aftakas zit Goed is allemaal opgemeten en getest
+1
T6040
@fendtje 103s Op de foto kan ik niet zien hoeveel de buis nog in kan schuiven. maar als de trekker haaks voor komt moet de aftakas minsten 15 cm korter kunnen. als jij zegt dat het getest is zal het wel goed zijn.
fendtje 103s
@T6040 hij kan kort genoeg komen foto bedriegt vaak op deze foto staat hij ook al een klein beetje gedraaid tis naar aanleiding dat we met andere trekhaken in de penarie komen dat we deze gemaakt hebben
eicher4048driver
Snap niet waarom je de pers in de zwenklat wilt en dat daarvoor speciaal gemaakt hebt. Hangt hier altijd gewoon in de gatenbalk. das ideaal en scharnierend.
fendtje 103s
@eicher4048driver omdat ik geen gatenbalk heb
eicher4048driver
@fendtje 103s Dat was toch simpeler te maken als dit ? 😉
walker1
@eicher4048driver @fendtje 103s Gatenbalk voor een cat2 hef kost misschien iets van 5 of 6 tientjes. Voor dat geld ga ik niet lopen vrotten.
wim-same
@fendtje 103s Ik heb een gatenbalk met daar achter een bus voor ik de trekbek van de pers. direct in de gatenbalk zijn de bochten nog beperkt. In de gatenbalk kan je ook de hoogte nog regelen.
bartjuh
Dit word toch niks zo... Lat kan halve meter links/rechts. En ook nog omhoog klapperen
wim-same
@bartjuh lat zit vast gelast zag ik op eerdere foto's
bartjuh
@wim-same
Zag 't indd ook toen ik de rest bekeek
wim-same
@bartjuh Maar ik zou wel één lip met een oog eraf halen.
+1
bartjuh
@wim-same
Indd. Bovenste zit geschroefd dus zo klaar. In zou persoonlijk ook een 2e plaat boven de treklat hebben gemaakt en dan met pinnen opsluiten zodat je eerst platen eraan maakt en dan lat erin schuift... Zoals 't bedoeld is zeg maar
+2
JD3010
Hier krijgt @Fendt926Driver tranen van in z'n ogen. Dit kan toch echt niet. 😂
+1
nhmonteur
Ik hoop ook dat je niet als bedrijf zijnde pakken gaat persen, anders kan je die aftakas nog veel geld gaan kosten. Zorg ervoor dat hier een juiste beschermkap omheen gaat. Ook voor je eigen veiligheid.

Als je als bedrijf zijnde zo gaat werken, en ze komen een keer controleren van arbo of wat dan ook, dan kan je voor een niet goed afgeschermde aftakas een flinke bekeuring krijgen.
wim-same
@nhmonteur maar ook als de trekker een keer door een greppel rijd, is de aftakas te lang. hij kan niet verder inschuiven zo te zien.
+1
T6040
@wim-same Een bocht is veel erger. Als je op de volgende foto kijkt zie je dat het kruisje van de aftakas op het werktuig zeker 25 cm achter het draaipunt zit. Maak je een bocht haaks om dan komt het kruisje op het werktuig veel korter na de trekker. Het kruisje van de aftakas op het werktuig moet helemaal tot het draaipunt in kunnen schuiven.
+2
wim-same
Als je een verlengde trekhaak wilt maken voor een kleine pakken pers, zonder groothoek aftakas, dan moet je het knik punt in de midden van de aftakas maken zodat de hoek precies over twee punten verdeeld word.
sassinga
@wim-same @fendtje 103s Dan moet de afstand vanaf eind aftakas tot aan hart trekpen 14 inch zijn. De aftakas is hier te zien vast en gezien het kantelstuk is het niet zo dat de andere buis van kantelstuk naar vliegwiel wel inschuifbaar is?
fendtje 103s
Idd die schuift wel in @sassinga
JD3010
Ik zou zelf alles eraf halen en er 1 lange aftakas tussen zetten, dat scheelt een hoop ellende. Uit ervaring weet ik dat het dan veel rustiger loopt.
fendtje 103s
@JD3010 is dat niet te lang uit 1stuk komt toch wat kracht op ?
JD3010
Quote Reactie van @fendtje 103s:
komt toch wat kracht op ?

Hoe bedoel je dat?
Een lange as kan best hoor, als die maar zwaar genoeg is. Dat bokje staat maar te rammelen. Op stage brak een paar keer per week de as voorop de bok, toen deze op waren hebben ze er (op mijn idee) een lange aftakas tussen gezet om door te kunnen persen. Ze hebben toen vrij gauw een zwaardere besteld om het zo te laten. Nooit meer kapot geweest. Een langere kan ook veel verder schuiven.
Rozema
Ik vind het het maar een knap gemaakt! Niet iedereen is het volledig eens het met ontwerp.
Zie het maar als opbouwende adviezen. En we leren er zo allemaal weer van, dat is het mooie van TractorFan!

PS: lijkt me leuk om de combinatie in werking te zien 😀 Filmpjes welkom!
+1
ronald73
Quote Reactie van @Rozema:
Niet iedereen is het volledig eens het met ontwerp.

Zachtjes uitgedrukt, ik ben ook niet gecharmeerd van deze constructie toen ik alle foto's hiervan bestudeerde.

Ik zelf durf hiermee niet op de openbare weg te komen.
WaterDeutzer
Als de "fabrikant" hiermee de openbare weg op gaat en er ontstaat een ongeval met letsel (voetgangers/fietsers), moet hij/zij beseffen dat dit onder "dood-door-schuld" kan komen te vallen.....Ik heb zelden zoiets lomp gezien! Maak er verder geen woorden aan vuil.@ronald73
fendtje 103s
@ronald73om dit daadwerkelijk te kunnen beoordelen moet je dit in het echt zien niet op foto maar kom het went wel al dat negatieve hier😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw trekhaak ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!