Foto van een Claas Volto 65 toch maar kantschud doek er bij gekocht.. Foto is geplaatst door martsnijders op 11-06-2019 om 21:17:38, met 11 reacties.

Claas Volto 640

martsnijders
Foto van een Claas Volto 65 toch maar kantschud doek er bij gekocht.

Reacties

eicher4048driver
Prijzige dingetjes, maar natuurlijk beter als de kanten uitharken 😉
arjanvw
@eicher4048driver we laten het buitenste zwad gewoon liggen met schudden, komt er ook niks in de sloot. 😉
+1
eicher4048driver
@arjanvw ja bij gras dat bestemd is om in kuilen kan je dat doen, als je droger gras of hooi wil maken moet je toch alles schudden. Bij gras bestemd voor hooi hark ik na de eerste keer schudden meestal de buitenkant en dan hoef ik me er geen zorgen meer om te maken. Is ideaal met mijn kuhn ga300gm.
+1
Fendt926Driver
Heeft deze claas geen schuin stelling voor langs de kant?
martsnijders
Nee hebben ze niet
Ritchie
@Fendt926Driver

Nee die hebben dit doek. Werkt verrassend goed moet ik zeggen.
ford8630power
@Ritchie
Inderdaad, ook met veel wind. Laatst 3 keer geschudt en het lag wel dik 2 meter van de kant, ideaal. Enige nadeel is dat je met een dik pak een rilletje hebt liggen, droogt niet zo fijn
Fendt926Driver
@Ritchie ok. zie ze hier wel eens op de 13m kuhn van de buren maar dat ding zwabbert er aan.
kun je deze hydraulisch in en uit klappen?
Ritchie
@ford8630power

Klopt, in Frankrijk best wat hooi mee geschud maar dat werkt toch prima. Als het echt op een rug ligt kun je proberen het doek wat omhoog te doen dat er een gedeelte onderdoor gaat. Dat is toch wel afgeremd door de massa dat nog tegen het doek slaat dus je gooit het niet zo ver weg als zonder kleed.

@Fendt926Driver

Kuhn heeft toch ook hydr. schuinstelling? Dat zwabberen valt goed mee. Ja dit is met een cylinder idd.
+1
john deere 7810
@Ritchie

vanaf 13 meter hebben ze ook een zwadbord/doek. En inderdaad het doek kan het hebben zoals huub al zegt. Maar het zit er wel zo aan alsof het ze die lastige nederlanders even wat moesten aanbieden als optie.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Volto 640 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!