Vandaag gespot op het schroot.ik dacht  altijd dat compleet uitgebrande trekkers  nog een zekere waarde hadden voor de sloop of heb ik het mis?

Massey Ferguson 390

stijn-de-bock
Vandaag gespot op het schroot.ik dacht altijd dat compleet uitgebrande trekkers nog een zekere waarde hadden voor de sloop of heb ik het mis?

Reacties

stijn-de-bock
Zijaanzicht.

(klik om te vergroten)

Ties6210
Waar stond deze
stijn-de-bock
@Ties6210 bij waasland recycling in Sintgillis waas.is hier onlangs in de buurt met loods en al in rook opgegaan.
+1
fendt farmer309c
Zit nog een ondertrekhaak aan die brengen nog wat op is toch puur staal
+1
stijn-de-bock
@fendt farmer309c dat denk ik ook en wel meer onderdelen uit oa de versnellingsbak enz....
+1
john deere 7810
@stijn-de-bock

nou deze is wel zo heet geweest als ik hem zo bekijk.... daar zit weinig goeds meer aan vgm
+2
Gavrie Willemsen
@john deere 7810 ik zou er niks van durven overzetten op iets wat nog hard moet werken 🤔
stijn-de-bock
@john deere 7810 ik durf zelf niet zeggen of er nog iets bruikbaars in zit maar weet wel heel zeker dat er een paar jaar geleden hier in de buurt een loonwerker een grote brand gehad heeft, de trekkers waren minstens even erg opgebrand en dacht ook om alles naar het schroot te doen.maar omdat het over meerdere trekkers, pikdorsen,vrachtwagens..... ging heeft die geïnformeerd bij verschillende Nederlandse slopers en een deel van de wrakken zijn voor aanzienlijke bedragen verkocht voor de sloop.
+1
john deere 7810
@stijn-de-bock

ooh dat kan ook best, maar het hangt wel heel erg van het type af en hoe heet hij is geweest. er zijn er genoeg die je best voor onderdelen kunt gebruiken. Maar als dit een 390 is.. dan is die eigelijk al te oud om er iets aan waarde uit te halen. slopers willen liever trekkers waar er nog veel van in omloop zijn.
stijn-de-bock
@john deere 7810 kan ik geloven, de brand waar ik het over had was oa een heel jonge cvt bij,2 6x6 vrachtwagens waar nog weinig van over was zijn ook voor mooi geld naar een sloper gegaan en dit waren al oudere trucks.
mike_v
Quote Reactie van @stijn-de-bock:
de versnellingsbak

Alles wat moet bewegen, zou ik mooi laten voor wat het is ... Dat is zo heet geweest en waarschijnlijk wel ergens verwrongen.
Ze hebben wel nog de moeite gedaan hetgeen erachter hing af te koppelen aan de aftakas te zien.
+1
stijn-de-bock
@mike_v hetgeen er achter hing ligt op dezelfde schroothoop.
+1
mike_v
Ties6210
@stijn-de-bock wat zat er achter een pers ofzo
stijn-de-bock
@Ties6210 een pers hadden ze niet,enkel een maaier,schudder,hark.
assink
Als er nog goede olie op de transmissie of differentiëlen zit kan is het nog bruikbaar.
Maar die MF 390's zijn er zoveel van in omloop, dan hebben de onderdelen ook niet veel waarde verwacht ik. Zijn er al heel wat van op export gegaan, en dacht dat ze zelfs nog nieuw gemaakt werden voor afrika en zuid amerika?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 390 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!