Hier een foto van de gatenbalk van de Hatz. Ik zit me al een tijdje af te vragen waardie twee buisjes voor zijn die er schuin aan gelast zitten. Heeft misschien iemand een idee? Bij mijn weten heeft e

Hatz TL 13

hooidonk
Hier een foto van de gatenbalk van de Hatz. Ik zit me al een tijdje af te vragen waardie twee buisjes voor zijn die er schuin aan gelast zitten. Heeft misschien iemand een idee? Bij mijn weten heeft er vroeger nooit een Fritzmeier kapje of iets dergelijks op gezeten.

Reacties

hooidonk
Een foto vanuit een andere hoek.

(klik om te vergroten)

+1
WO 562 Driver
@hooidonk is dat origineel zo of heeft iemand ooit er iets bij gehad wat achterop in de buisjes werd geschoven.
En dus een stukje huisvlijt is geweest.
+1
a3vandiejen
@WO 562 Driver Precies, om een hooivork in te steken....
+1
hooidonk
@WO 562 Driver

@a3vandiejen

Ja, dat vraag ik me inderdaad af of het origineel is, huisvlijt of dat het voor een bepaalde machine nodig was.
De trekker is nieuw bij m'n opa op het bedrijf gekomen en m'n moeder weet ook niet waar het voor gediend zou kunnen hebben.
Er zit ook nog een stripje onderop, zodat hetgeen wat er ingestoken wordt, er niet weer uitvalt aan de onderkant.
Opa had zelf geen lasapparaat, dus die moest voor dit soort dingen naar de smid.
Dus ik denk dat het wel echt een functie gehad heeft, want ik vermoed dat opa niet zo'n relatief grote uitgave deed om de hooivork mee te kunnen nemen.
a3vandiejen
@hooidonk hahaha precies.....geen foto van vroeger waar je wat kan ontdekken?
+1
hooidonk
@a3vandiejen
Nee, helaas niet.
Ik heb helaas enkel een verre luchtfoto waar de trekker op staat en een paar foto's dat ik er 20 jaar terug zelf mee onderweg ben tijdens een toerrit.

Wel jammer, ik zou ook graag het kiepertje na willen bouwen die opa er vroeger achter had, maar ik moet het doen met een vage beschrijving en de breedte van de schuifdeur waar hij net tussendoor kon.
+1
a3vandiejen
@hooidonk Begrijp het, en anders had je dit natuurlijk niet hoeven vragen. Maar je weet nooit denk ik altijd. Zo ie zo leuk dat je hem helemaal na gaat maken.
+1
hooidonk
@a3vandiejen
Ik ben blij met iedere reactie, Adrie!
En je hebt me toch even aan het denken gezet. 👍🏼
+2
john deere 7810
@hooidonk

ook niet een bejaarde in de buurt wat je verder kan helpen?
+1
hooidonk
@john deere 7810
Ja, dat is wel een idee.
Al kwam de trekker vroeger niet veel in de buurt en de buurman waar m'n opa veel mee samen deed (de opa van mijn vrouw), leeft helaas al heel lang niet meer.

Maar het is in ieder geval niet iets wat veel vaker voor kwam, anders had wellicht iemand het hier op het forum geweten.
john deere 7810
@hooidonk

misschien dat hij er een rek in kon steken voor melkbussen?
+1
hooidonk
@john deere 7810
Zoiets zou ook nog kunnen.

Of het is er nog eerder opgebouwd, ik heb wel eens begrepen dat het een soort van demotrekker geweest is. Dus misschien is het er op gemaakt voor een machinedemo van een machine die opa zelf nooit gehad heeft. Er zit ook een bijzondere maaibalk op, dus het kan misschien maar zo zijn dat de importeur of dealer hem eerst zelf nog voor zoiets gebruikt heeft.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hatz TL 13 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!