Foto van een Same Minitauro 60. Foto is geplaatst door Vanschaik op 06-08-2019 om 22:04:17, met 9 reacties.

Same Minitauro 60

Vanschaik
Foto van een Same Minitauro 60

Reacties

+4
langeslagdiesel
Ik zou de weerstand handel ( groene onder de gele, ) wel naar beneden zetten als ik jou was. Scheelt onverwachte bewegingen van je hef met zware werktuigen. Nu staat hij bijna op scherp.
+1
wim-same
@langeslagdiesel ja, dat klopt, dan gaat hij heffen als je dat misschien niet wil. ha ha Was me nog niet op gevallen. even ter verduidelijking. @Vanschaik Dat is de onderste hendel voor de trekkracht regeling met ploegen.
+2
wim-same
@langeslagdiesel ha ha, toch nog SAME kenners.
+1
langeslagdiesel
Ben er mee opgegroeid. En liefhebber, uiteraard.@wim-same
wim-same
@langeslagdiesel Er reden bij jullie veel Same's in de buurt denk ik. Veel ook met kruipbak.
+2
langeslagdiesel
[@wim-ja, in mijn jonge jeugd reden er vrij veel. Een loonwerker die toen veel in de bloembollen deed had alleen 4 wd same trekkers. Voor de rooimachines deden ze het prima. Deze waren van het type centauro en leone. Kilveren, stalmest strooien slip uitrijden en diepploegen deed men met een vierkante arieta en drago. Zelf heb ik leren rijden en werken met een minitauro op een melkvee boerderij. Later op een loonbedrijf ook veel met same en lambo gewerkt. Nu met case. Toen same met de exploder 1 serie uit kwam werden er vrij veel van verkocht onder de bollen kwekers. Maar toen deze aan inruil toe waren dunde het heel snel uit met de same trekkers. Op een gegeven moment liepen er zeer veel landini trekkers. Ook die verdwenen zeer geleidelijk. Nu lopen er vrij veel John deere trekkers hier in de beurt. Een same trekker is nu echt een zeldzaamheid. En 1 jonger dan 10 jaar weet ik niet te lopen. Maar goed, trekker rijden/ werken is nu ook heel anders dan 20 jaar terug. Was dat leuk en leerzaam? Ja. Wil je terug? Nee, echt niet. Alleen leer je nu niks meer als startende schauff. Het denken woord voor je gedaan.
+1
wim-same
@langeslagdiesel Ik denk dat er nog maar één dealer in Nederland is die af en toe nog wel eens een Same verkoopt, en dat is Uildriks uit Assen. Verder zie je Same bijna nergens meer. Dat loonbedrijf had wel machtige trekkers, Leone en Centauro, maar ook Ariete en Drago. Ik heb al deze trekker in het verleden ook gehad.
Vanschaik
Klopt. Bedankt!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Minitauro 60 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!