Prachtig benzine trekkertje ,loopt heel mooi en gaat amper boven de 10 kmh,toch is het echt genieten tegen die snelheid een rondje te rijden.

Ford 2N

stijn-de-bock
Prachtig benzine trekkertje ,loopt heel mooi en gaat amper boven de 10 kmh,toch is het echt genieten tegen die snelheid een rondje te rijden.

Reacties

+2
jammermaarhelaas
Ford 2N, het begin van de massaproductie van een tractor met 3 punt hefinrichting, als vanzelfsprekend meteen al met trekkrachtregeling (vanaf 1939 begon het met de 9N, in 1942 opgevolgd door deze, de 2N, op het eerste gezicht dezelfde tractors)
.
Op mijn profielfoto zie je de heren Ferguson en Ford bij een trekker staan met ploeg, Harry Ferguson had het idee uitgewerkt voor een 3 punt hef, met het oog op veiligheid en praktisch nut en Henry Ford zag hier de potentie van, en de grote voordelen tegenover de bestaande manier van werken zonder hef, en ontwikkelde in korte tijd de Ford 2N, ook wel de Ford Ferguson genoemd.
Eerdere pogingen van Ferguson om een tractor met zijn hef te bouwen samen met onder andere David Brown liepen na enkele stuks op niets uit, deze tractor fabrikanten zagen er geen heil in.

Meer hierover: irishamerica.com/2004/02/…
stijn-de-bock
@jammermaarhelaas nee niet direct, maar wil het wel weten.
+1
jammermaarhelaas
@stijn-de-bock

Heb de vraag veranderd in het antwoord 😃
+1
sassinga
@jammermaarhelaas De Ford-Ferguson was de 9N, die werd gebouwd vanaf 1939 tot 42. Toen kwam de 2N
stijn-de-bock
@sassinga deze is van 1945.
+1
sassinga
@stijn-de-bock Dan is het een 2N dat klopt. De 2N werd gebouwd van 42 tot eind 47. Toen kwam de 8N ook wel Ford Dearborn genoemd

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 2N ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!