De nieuwe 6155R op ploegbanden. Hangen voor de Lemken in het maisland. Geplaatst door mdoornekamp op 20-10-2019 om 13:45:03, met 31 reacties.

John Deere 6155R

De nieuwe 6155R op ploegbanden. Hangen voor de Lemken in het maisland

Reacties

john deere 7810
Strak 😉
mdoornekamp
@john deere 7810 trekker vies maken.
Hurli356
Dit trekt hilj nog goed, zo'n 5 schaar?
Roest is er al netjes af, mooie spiegels
mdoornekamp
@Hurli356 dit was 2 week geleden. Ging hardstikke mooi. Heb er nu een schaar af. Het is goed nat hier op de zware grond.
Hurli356
@mdoornekamp ja zal nu wel glibberen op de klei. Merk je nog verschil of deze of de 7800 voor de ploeg loopt?
mdoornekamp
@Hurli356 Trekkers ontlopen elkaar niet veel. De 6155R is zelf nog 400 kg zwaarder dan de 7800. En op de nieuwe hang ik meer frontgewichten dan de oude 7800. De hef bediening van de 7800 is nog steeds wel beter
Hurli356
@mdoornekamp want die had nog het oude schuifje? Dat werkte altijd wel mooi en controleerbaar. Ploegen doe je nog niet op kopakkermanagement?
mdoornekamp
@Hurli356 nee niet op kopakker management. Zit hier niet op trouwens. Wentelen werkt wel mooi met elektrisch ventiel met tijds instelling.
john deere 7810
@mdoornekamp

Stel je hem niet in dan? en dan gewoon met de knop bedienen?
mdoornekamp
@john deere 7810 ja met hydrauliek flipper. Dat ventiel staat dan op 14 seconden. Even aantrekken en hij doet de wentel cyclus zelf. Heb ik de handen vrij om de trekker te keren
john deere 7810
@mdoornekamp

jaa die begreep ik 😉 ik doelde op de hef eigelijk.
mdoornekamp
@john deere 7810 haha. ok. Ja de hef stel ik wel in met de set functie. Is altijd wel even zoeken naar de juiste instelling. Alleen blijft lastig even beetje bijstellen op een zachte of juist harde plek. Blijkbaar denken ze bij John Deere dat alle percelen homogeen van structuur en hardheid/sporen zijn. Enige manier is de "dalen" knop indrukken zodat de trekkracht tijdelijk met 20% verhoogd wordt. Maar als je wat meer wil zakken wordt het lastig.

Mengregeling heb ik tegenwoordig vrij laag staan. Tussen 1.0 en 1.6.
john deere 7810
@mdoornekamp

hebben er hier nooit geen klachten over, maar moet er wel bij zeggen dat we ook minder extreme grond hebben dan wat jullie daar hebben. Hier is het allemaal wat makkelijker.
mdoornekamp
@john deere 7810 ja dat scheelt. Die 6155R kan die 5 schaar wel hebben. Maar dan moet je het geheel wel netjes afstellen.
john deere 7810
@mdoornekamp

ja vorige week ook nog een klant gehad die ook weer zelf ging ploegen...... het zou aan de trekker liggen waarom de ploeg niet goed zou "bouwen" Maar loop je er 5 min omheen zie je veel grotere problemen dan een niet (zou) werkende trekkrachtregeling.... We hebben thuis zowat elk jaar een andere ploeg combinatie.... dan leer je het wel. moet zeggen dat het nu mooi wil met de 2120 en 3 schaar. Maar toen die voor het eerst de grond in ging, gingen de voorwielen stijl omhoog.
mdoornekamp
@john deere 7810 haha. ja afstellen is het halve werk. Mijn steun wiel doet soms ook amper wat. Zelfs met 5 schaar
johndeere6230
Bevalt de nieuwe? En hoe gaat het ploegen? Willen hier komende week 6 bunder ploegen wat niet kapot is gereden, dat andere zal jammer genoeg waarschijnlijk wel niet lukken
mdoornekamp
@johndeere6230 de afgelopen 10 dagen niet kunnen ploegen. Daarvoor direct achter de hakselaar aan ging wel goed. Rondom op ploegbanden met 4 schaar.
johndeere6230
@mdoornekamp

Ahzo, dan heb je wel grip, achter de hakselaar aan gaat het beste dan
mdoornekamp
@johndeere6230 laatste dag ploegen voor de regen.

(klik om te vergroten)

rommert14
@mdoornekamp dat is goed zware grond.
mdoornekamp
@rommert14 Ja klopt. Grond is maar amper geschikt voor mais. Vooral als de oogst zo nat verloopt.
johndeere6230
@mdoornekamp

Trekker weet inmiddels wel wat werken is zo te zien 😅 zal komende week lekker druk zijn denk ik?
+1
mdoornekamp
@johndeere6230 ja zal nog wel een paar keer nachtwerk worden. Hopen dat er morgen niet teveel regen meer komt.
+1
JD 6430 The Best
Stoere combinatie💪 Is goed voor hem, even laten zweten😃
mdoornekamp
@JD 6430 The Best ja dat vindt ie lekker.
mdoornekamp
@arjanvw Hier zie je dat de trekker al achterover hangt. Ondanks 1700 kg frontblok
arjanvw
@mdoornekamp voor mij als buitenstaander lijkt hij op de foto wel redelijk in balans, maar weet niet hoe ver de neus zakt als je de koppeling in trapt. Zo heb je wel maximale grip op je achterwielen. Kan best zijn dat als je er 200 kg bij hangt, dat het nog mooi gaat maar als je er 500 kg bij hangt het juist minder wordt
+1
mdoornekamp
@arjanvw neus zakt wel aardig als ik stop. komt ook een beetje door de vooras vering. Ik heb er wel eens 2 ton op gehad. De lemken weegt 2.5 ton denk ik
mdoornekamp

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 6155R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!